Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Bir_Katre

RAHMETLE ANIYORUZ DEĞERLİ KARDEŞİM

Aldığı Beğeniler
50
Takım
Galatasaray
Bilal-i Habeşi mescide oturuyor, derin bir tefekküre dalmış. Alemin den neler geçiriyor bilmiyoruz; ama o tefekkür sırasında zaman zaman galeyana gelir ve:

-ALLAH, ALLAH, Allaaaah!... Diye feryat eder. Biraz ötede bulunan Hazret-i Ömer bunu yerinde bir hareket olarak görmez. Efendimiz (SallALLAhu Aleyhi ve Sellem) Hazretleri'ne şikayette bulunur.

-Ya Resulu llah, Bilal mescidde huzurumuzu bozuyor, zaman zaman ALLAH, ALLAH, Allaaaah!... Diye bağırıyor.

-Niçin öyle yaptığını sordun mu?

-Hayır sormadım.

-Öyle ise çağır Bilal'i de sebebini soralım. Az sonra Bilal huzura gelir. Efendimiz sorar:

-Ya Bilal, nedir böyle zaman zaman coşmanın sebebi?

Bakın Bilal neler anlatır:

-Ya Resulullah der, ALLAH sana her şeyi vermiş; ama istediğin kimseye hidayet etme imkanı vermemiştir. Düşünüyorum da şayet Rabb'im sana insanlara hidayet etmeyi de vermiş olsaydı, Habeşli bir köleye hidayet etme sırası gelir miydi, İslam'ın ilk günlerinde? senin çevrende Mekke'nin büyükleri, Haşim-i ailesinin yakınları, vardı. Önce onlara hidayet etmeyi isteye cektin . Habeşli siyahi köleye hidayet sırası kim bilir ne zaman gelecekti.

Ama şimdi ben bu hidayet nimetine sahibim. Mekke'nin ileri gelenlerinde olmayan saadete ermişim. İşte tefekkürümde bunları düşününce coşuyor, sevincimden ALLAH ALLAH, Allaaah! diye feryat etmekten kendimi alamıyorum. Taşkınlığımı hoş görüp bağışlasın, Ömer kardeşim beni. Ne dersiniz? En büyük nimet nedir?

Bizim de şükretmemiz gerekirmi, Habeşli Bilal Efendimiz gibi? Bu taç bizim başımızada konmuşmu? Farkındamıyız?

sümeyya

SüKuT

Aldığı Beğeniler
39
Takım
Galatasaray
Maalesef farkına varamıyoruz.Paylaşımın için teşekkür kardeş güzel bir paylaşımdı.

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
RABBIm razı olsun....ve bizleride hakkı ile tefekkür edenlerden eylesin...

Loya

O Eskidendi.....

Aldığı Beğeniler
17
Takım
Trabzonspor
.......AMİN........

mabed

Bir_Katre

Aldığı Beğeniler
20
Amin.. Allah razı olsun kardeşim..

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Varamıyoruz galiba.Rabbim ne güzel hidayet erdirici.O herşeyi hakkıyla bilendir.

Allah razı olsun güzel paylaşim

Mekkeye Hasret

la ilahe illallah..

Aldığı Beğeniler
13
Takım
Fenerbahçe
Amin ALLAH Razı olsun ALLAH bizi KENDİNE daima yakın etsin.

Acizane

hizmet..hicret..sehadet..

Aldığı Beğeniler
27
Takım
Diğer
elhamdülillah ala külli hal rabbinm bizi en şerefli olarak insdan olarak yaratmış o da yetmedi hem Ümmeti Mhammed den eylemiş
ama farkında değiliz hiç tefekkürsüzlüğümüzden ...

rabbim ebediyyen razı gelsin abim
selamunaleyküm

[KaYRa]

İslam Güzel Ahlaktır...

Aldığı Beğeniler
11
Takım
Fenerbahçe
amin amin amin
Umarım bizde böyle bir kul olabiliriz

Üst Alt