H
hayrunisa
Guest
Üşüdükçe, uzuyor gece...
Üzüyor üşüdükçe ve içimi sis bastıkça,
hatırlıyorum; sen ve ben 'bir' olurduk...
Bir 'bütün'lüktü bu birlik, çokluktu; yokluk de il...
Az de ildik bir iken; fazlaydık, ve yo unduk... Ço ulduk, ve zengindik... Çoktuk bir'ken!
Ya şimdi?..
Topluyorum, topluyorum, toplayıp duruyorum kendimi yalnızlı ımla...
Ben, bir... Ve bir de yalnızlı ım, asla "iki" etmiyor!..
Lokmamı kırsam bile paylaşmak için; avucumda kalıyor... Sözüm, duda ımda kalıyor ve gözüm; kuca ında kapanıyor yine, yalnızlı ımın!..
Toplanmaya çalışsam da olmuyor... Doksandokuz parçamın her biri bir köşede; boncuklarım saçılmış bir araya gelmiyor!..
Üşüyorum...
Üşüyor gece...
Üşüdükçe, uzuyor; uzadıkça üzüyor ve sis çöküyor içime!..
Mevsimler dökülüyor kurşun rengi a açlardan; kavruk sarı, ve savruk sarı bir yel esiyor içimde!..
Adı var da her şeyin; ne deniyor olmadı ın mevsime?..
Bilmiyorum...
Yoklu undan daha so uk bir mevsimi tanımadım ki... Bilmiyorum sensizlikten daha so uk bir mevsim...
Muammer Erkul
Üzüyor üşüdükçe ve içimi sis bastıkça,
hatırlıyorum; sen ve ben 'bir' olurduk...
Bir 'bütün'lüktü bu birlik, çokluktu; yokluk de il...
Az de ildik bir iken; fazlaydık, ve yo unduk... Ço ulduk, ve zengindik... Çoktuk bir'ken!
Ya şimdi?..
Topluyorum, topluyorum, toplayıp duruyorum kendimi yalnızlı ımla...
Ben, bir... Ve bir de yalnızlı ım, asla "iki" etmiyor!..
Lokmamı kırsam bile paylaşmak için; avucumda kalıyor... Sözüm, duda ımda kalıyor ve gözüm; kuca ında kapanıyor yine, yalnızlı ımın!..
Toplanmaya çalışsam da olmuyor... Doksandokuz parçamın her biri bir köşede; boncuklarım saçılmış bir araya gelmiyor!..
Üşüyorum...
Üşüyor gece...
Üşüdükçe, uzuyor; uzadıkça üzüyor ve sis çöküyor içime!..
Mevsimler dökülüyor kurşun rengi a açlardan; kavruk sarı, ve savruk sarı bir yel esiyor içimde!..
Adı var da her şeyin; ne deniyor olmadı ın mevsime?..
Bilmiyorum...
Yoklu undan daha so uk bir mevsimi tanımadım ki... Bilmiyorum sensizlikten daha so uk bir mevsim...
Muammer Erkul