Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

MüptelaN

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3
Takım
Trabzonspor
col.jpg

Bedir' gidilecekti...

Yolculuğa çıkmadan önce hangi hanımların yolculuğa katılacağı kura ile belirlendi. Kurada

Hz. Aişe ve Hz. Hafsa çıkmıştı.

Hz.Aişe yolculuk anında peygamberimizin diğer eşiyle halini anlamak istedi.Bir plan düşündü.

Bu gerçekten iilginç bir plandı.

Böyle bir fikir aklına geldiğine sevindi.

Hz.Hafsa ile binekleri değiştirdi.Binekleri değiştirirken de Hafsa'ya düşüncesini fark ettirmemek için dedi:

"Ben şuraları görmedim, sen benim bineğime bin, sende görmediğin yerleri görürsün..."

Peygamberimiz, Hz. Hafsa'nın bineğine yaklaştığında H.Aişe'nin, Hz.Aişe'nin bideğinde de Hz. Hafsa'nın olduğunu hemen fark etti.

Hz. Aişe'nin düşüncesinide anlamıştı.

Binekte Hz.Hafsa varmış gibi peygamberimiz her zamankinden daha da ilgili davrandı binekteki eşine.

Yaptığı planın sonunda Hz.Aişe o derece rahatsız oldu ki, sabaha kadar uyuyamadı.

Peygamberin diğer eşine daha ilgili olduğunu öğrenmişti. Demek Peygamber diğer eşini daha çok seviyordu.

Hz.Aişe sabah zor etti...Sabah olunca yılanları ve akrepleri çok olan otların içinde çıplak ayakla yürüyüp durdu.

Bir taraftanda dua etmekteydi:

"Allah'ım bir yılan akrep gönderde beni soksun."

Peygamberimiz Hz.Aişe'nin planı neticesinde ne hale geldiğini iyi bilmekteydi...

Hz. Aişe'ye seslendi:

"Ayaklarını çek yılanlar ısırır."

Hz.Aişe'nin cevabı:

"Isırsın iyi ya benden kurtulursun."

Peygamberimiz, Hz.Aişe'nin yaptığı plan ile düştüğü haline farkettirmeden gülümsemekteydi...

Siret Ans., 2:122.

vakkas

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
42
Takım
Diğer
süphanallah

kardes yüregine saglik

gercekten ok güzeldi

uhibbu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
39,770
Takım
Galatasaray
ilk defa duyuyaorum bunu ilginç gerçekten :aro.:

esadbey

ACİZ Bir Kul İşte!!!

Aldığı Beğeniler
1
Takım
Galatasaray
daha önce okumustum..allah razı olsun inş.

Üst Alt