BİR ANNENİN FEDAKARLIĞI
Annemin yanlızca bir gözü vardı.Ondan nefret ederdim.Çünkü bu durum beni utandırıyordu.
Ailemizi geçindirmek için annem okulda aşçılık yapıyordu.İlkokula iken bir gün annem bana merhaba demeye gelmişti.
Yerin dibine girmiştim.Bunu bana nasıl yapabilirdi?Onu görmezden geldim.
Ona nefretle baktım ve oradan kaçtım.Ertesi gün sınıfta arkadaşım gülerek dediki, ''Eeeee, senin annenin sadece bir gözü var!''
Yerin dibine girmek istedim.
Vede annemin ortadan kaybolmasını istedim.Bu yüzden o gün onunla karşılaşınca dedimki,
Beni gülünç duruma düşüreceğine ölsen daha iyi Annem karşılık vermedi.Dediklerim hakkında bir saniye bile durup
düşünmedim çünkü çok kızmıştım.Onun duyguları beni ilgilendirmiyordu.Onu evde istemiyordum.Çok çalıştım ve Singapur'a
okumaya gittim.Sonra evlendim.Kendi evimi aldım.Çocuklarım oldu ve hayatımdan çok memnundum.Bir gün annem beni
ziyarete gelmişti.Kaç yıldır beni görmemiş ve torunlarını tanımıyordu.Kapıya gelince çocuklarım ona güldüler.Ona
HEMEN BURADAN GİT!''
diye bağırdım.
Buna karşılık sessizce Kusura bakmayın.Yanlış adrese geldim galiba dedi ve gözden kayboldu.
Bir gün mezunlar toplantısı için okuldan bir mektup aldım.Karıma iş seyahatine gidiyorum diye bahane uydurdum.Mezunlar toplansından sonra sırf meraktan eski evimize gittim'
Komşularım,annemin öldüğünü söylediler.Hiç üzülmemiştim.Bana verilmek üzere annemin bıraktığı bir mektup verdiler.
MEKTUPTA YAZANLAR!!!
'En sevgili oğlum,her zaman seni düşünüyorum
Singapur'a gelip çocuklarını korkuttuğum için üzgünüm
Mezunlar gününe geleceğini duydum ve çok sevinmiştim.Ama seni görmek için yataktan kalkabilirmiyim bilemiyorum.
Sen büyürken sürekli bir utanç kaynağı olduğum içinüzgünüm.Biliyormusun.sen çok küçükken bir kaza geçirmiştin ve tek gözünü kaybetmiştin.Anne olarak senin tek bir gözle büyümene dayanamazdım.Bu yüzden sana kendi gözümü verdim..
O gözle benim yerime görüyor diye diye seninle o kadar gurur duyuyordumki!!
HERŞEYE RAĞMEN
Bütün sevgimle gözü sende kalan Annen
Not:Ben seninle gurur duydum ama söylediklerinle değil! Pekiii Allah korusun böyle bir durumla karşı karşı kalsanız siz ne yapardınız?