Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

zeyno

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Takım
Galatasaray

Eski zamanlarda civarın kralının kızı ile bir balıkçı birbirlerine aşık olmuş
Ancak, kral kızı balıkçıya varamaz...

Hal böyle olunca, kız ile delikanlı gizli gizli buluşuyorlar tabii...
Kral baba bunu zaman içerisinde öğreniyor ve bir gece takip ettiriyor kızını...

Diyorlar ki; balıkçı denizden geliyor, kız kumsalda onu bekliyor, bulunduğu yeri ışıkla işaret ediyor delikanlıya... Ve kral kızı ile
delikanlı, gün ağarana kadar aşk oyunları yapıyorlar birbirlerine...

Kral bir gece askerlerine kızı yakalamalarını ve kumsalda ışıkla balıkçıya işaret göndermelerini buyuruyor. Delikanlı ışığı görünce
atlıyor kayığına ve kürek çekiyor bir manga askerin üzerine doğru...

Kız askerlerin elinden kurtuluyor ve koşmaya başlıyor sevdiğini kurtarabilmek için ama koyun taaa öbür ucuna yetişmesi imkansız...

Ama sevda bu; kural falan dinlemez, atıyor kendini sulara...işte o anda bir mucize gerçekleşiyor!

Kızın adım attığı her yer kumsala dönüşürken peşinden koşan askerler bastıkça denize gömülüyor onca ağırlıkla...

Kız kayığa kadar koşabiliyor...Ancak bir okçu tam o anda delikanlıyı hedefleyip salıyor okunu...

Heyhat!

Kız ile delikanlı birbirlerine sarılmışlardır bile ve ok gelip kızla buluşuyor...

Derler ki; o kumlar, kızın kanı denize karışınca kırmızıya boyanmış

Delikanlı ise aldığı gibi gidiyor kızı, sonrasını ne gören var ne duyan...

Marmaris'e karayolu ile 1.5 saat uzaklıkta...)

şimdi sıra resimde!

Maile gelen bir yazı...

kardelenn

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Daha önce okumuştum bu hikayeyi.Yeniden okuyunca hatırladık.Soğal zeyno paylaşımın için.

silaucan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
7
resmi görmeden önce hikayeyi etkileyici bulmadım itiraf ediyim ama resim tamamlamış.....İlginççç....sağol zeyno.....mailine gelen başka bişey olursa çekinmeden yayınla :D

zeyno

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Takım
Galatasaray
ORiJiNAL YAZARI : silaucan
resmi görmeden önce hikayeyi etkileyici bulmadım itiraf ediyim ama resim tamamlamış.....İlginççç....sağol zeyno.....mailine gelen başka bişey olursa çekinmeden yayınla :D

Bende hikayeyi etkileyici bulmadım,sonra resmi görünce vay be dedim ve yayınladım... ;)

ExELaNcE

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
13
hikayede olsa çok hoştu..resim ile daha bir anlam kazanıyor..paylaşımın için tşkler zeyno

hakan_48

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Allah razı olsun memleketim ile ilğili güzel bir konu bende oradan geçtim ama birtürlü orada yürümek nasip olmadı. resimdekinden daha güzel oraları, ziyaret etmenizi tavsiye ederim.

esencemrem

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3
zeynocugun çok güzel bir hikaye..paylaşımın için sagol..

peri

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Bir zamanlar, bütün duyguların üzerinde yaşadığı bir ada varmış:
Mutluluk, Üzüntü, Bilgi ve tüm diğerleri, Aşk dahil.

Bir gün, adanın batmakta olduğu, duygulara haber verilmiş. Bunun üzerine hepsi adayı terk etmek için sandallarını hazırlamışlar.Aşk, adada en sona kalan duygu olmuş çünkü mümkün olan en son ana kadar beklemek istemiş.Ada neredeyse battığı zaman, Aşk yardım istemeye karar vermiş. Zenginlik, çok büyük bir teknenin içinde, geçmekteymiş.Aşk, "Zenginlik, beni de yanına alır mısın?" diye sormuş.Zenginlik, "Hayır, alamam.Teknemde çok fazla altın ve gümüş var, senin için yer yok." demiş.Aşk, çok güzel bir yelkenlinin içindeki Kibir'den yardım istemiş. "Kibir, lütfen bana yardım et!", Kibir "Sana yardım edemem, Aşk. Sırılsıklamsın ve yelkenlimi mahvedebilirsin." diye cevap vermiş. Üzüntü yakınlardaymış ve Aşk yardım istemiş: "Üzüntü, seninle geleyim." Üzüntü "Of, Aşk, o kadar üzgünüm ki, yalnız kalmaya ihtiyacım var." Mutluluk da Aşk'ın yanından geçmiş; ama o kadar mutluymuş ki Aşk'ın çağrısını duymamış. Aşk, birden bir ses duymuş. "Gel Aşk! Seni yanıma alacağım..."Bu Aşk'tan daha yaşlıca birisiymiş. Aşk o kadar şanslı ve mutlu hissetmiş ki, onu yanına alanın kim olduğunu öğrenmeyi akıl edememiş. Yeni bir kara parçasına vardıklarında, Aşk'a yardım eden yoluna devam etmiş. Ona ne kadar borçlu olduğunu fark eden Aşk, Bilgi'ye sormuş: "Bana yardım eden kimdi?" Bilgi "O, Zaman'dı" diye cevap vermiş. "Zaman mı? Neden bana yardım etti ki?" diye sormuş Aşk. Bilgi gülümsemiş:

"Çünkü sadece Zaman Aşk'ın ne kadar büyük olduğunu anlayabilir"

HİKAYEN ÇOK GÜZELDİ.BU DA BENDEN.

kerems

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Takım
Trabzonspor
Evet orası gerçekten süper bir yer adeta denizin içinde kumdan bi köprü gibi 5-10 metre yanın metrelerce derin ama ortada bir yol, hikayeside oralarda çok meşhur. Ama bence orda kesin eskiden yapılmış bir köprü var yoksa kumların o şekilde bir yol oluşturması çok zor. Kırmızılıkta o köprünün renginden geliyo. Öyle olmalı diğer seçenek gerçekten çok efsanevi...

Üst Alt