Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

sürmeli

Bir_Katre

Aldığı Beğeniler
26
Takım
Diğer
Bir asker, namaz kılan (en zor şartlarda bile terk etmeyen) diğer askere sordu:

-Arkadaş hangi asırda yaşıyoruz ? Niçin kendini zahmete sokup her gün 5 defa namaz kılıyorsun?

Namaz kılan asker, tam o sırada uzaktan görünen teğmeni gösterdi:

-bu insan; niçin yanından geçerken toplanıyor, selam veriyor ve bütün emirlerine itaat ediyorsun. 'yat' dese yatıyor, 'kalk' dese kalkıyorsun! O da senin gibi bir insan değil mi?'

Diğer asker cevap verdi:

-Evet! O da benim gibi bir insan ama rütbesi var,omuzun da yıldız var!

Namaz kılan askerin cevabı müthişti:

-Ya hu sen omuzun da bir tane yıldız var diye senin gibi bir insana itaat ediyorsun da, ben yerdeki kumlar adedince yıldızları olan ve hepsini tespih tanesi gibi kudret eliyle çeviren bir zata niçin itaat etmeyeyim? Niçin namaz kılıp emrini yerine getirmeyeyim?

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
ne güzel bir düşünce RABBİM cümlemizi hakkıyla layıkıyla ibadet edenlerden eylesin rızasına muvavfık eylesin

yasemin71

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
4
Takım
Fenerbahçe
çanakkale savaşında da böyle bir hadise yaşanmış hatta bir askeri bile sağ kalmayan meşhur 57. alayın bayram namazını kıldıktan sonra şehit olduklarını okumuştum ne mutlu en zor şartlarda bile Allah'a ibadetini aksatmayan kahraman askerlere paylaşımın için Allah razı olsun

setre

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
ORiJiNAL YAZARI : fzehra
ne güzel bir düşünce RABBİM cümlemizi hakkıyla layıkıyla ibadet edenlerden eylesin rızasına muvavfık eylesin

Amin. Ecmain

Bir_Katre

RAHMETLE ANIYORUZ DEĞERLİ KARDEŞİM

Aldığı Beğeniler
50
Takım
Galatasaray
ORiJiNAL YAZARI : nak$i

Namaz kılan askerin cevabı müthişti:

-Ya hu sen omuzun da bir tane yıldız var diye senin gibi bir insana itaat ediyorsun da, ben yerdeki kumlar adedince yıldızları olan ve hepsini tespih tanesi gibi kudret eliyle çeviren bir zata niçin itaat etmeyeyim? Niçin namaz kılıp emrini yerine getirmeyeyim?

Allah (cc) razı olsun kardeşim çok güzel bir paylaşımdı...
harika bir cevap vermiş...

Üst Alt