Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

zübeyde

abim seni cok özledim:(

Aldığı Beğeniler
4
Takım
Galatasaray
BİR AYET OKUDU HAKKA YÜRÜDÜ

Allah (c.c) dostlarından Ebu Bekir Verrak hz.nin küçük bir oğlu vardı.bir gün babası onun elinden tutup hocaya götürdü.Ey ilim bahçesinin servi,dedi.Yavruma kuran okut ve onu yetiştir&

Nur çocuk hoca önünde diz çöktü ve derse koyuldu.Kısa zamanda kuranı kerimi örgendi &yine bir gün hocanın önünde Kuran okuyordu.Birden bir ayetle karşılaştı.Ayeti kelimeyi tek tek heceledi.Ne var ki yüreğine müthiş bir kurşun saplanıvermişti.

Rabbimiz buyuruyor ki:

O halde,küfre varırsanız çocukları ak saçlılar haline çevirerek bir günün (kıyametin)azabından kendinizi nasıl koruyacaksınız.

BU ayeti okur okumaz harika çocuğun yüzü kireç gibi bembeyaz kesildi ve kendisini bir titreme aldı.Artık okumaya devam edemiyordu.Derhal evin yolunu tuttu ve kapıyı çaldı.babası içeriden seslendi:Kim o?

-Benim ey baba çabuk aç&!

Ebu Bekri hz.leri kapıya koşup açtı.Açtı ama gördüğü manzaradan da korktu.Çocuğunun yüzünde tek damla kan kalmamıştı ve küçük yavru titreyip duruyordu.Hemen kollarını açıp:

-Ey benim için cennet mumu olan yavrum dedi sana ne oldu.Niçin benzini sararmış görüyorum?

-Ey babam :Bugün kuranı kerimden bir ayet okudum.Manasını düşününce yüreğim eriyor sandım ve bu hale geldim.

-Ey gözümün nuru oğlum!O hangi ayettir.

Şu ayettir. O halde,küfre varırsanız çocukları ak saçlılar haline çevirerek bir günün (kıyametin)azabından kendinizi nasıl koruyacaksınız.

Ayeti celileyi tekrar etmek çocuğun canına yeni bir ateş düşürdü ve o masum yavru ayak da duracak takati kendinde bulamayıp yatağa düştü.Bu ayetin heybetinden hasta oldu ve kısa zamanda öldü.O harika çocuğu babası götürüp kabre koydu.Kabre konan sanki çocuk değildi,incilerden meydana gelmiş bir taştı.

Ebu Bekir Verrak sık sık çocuğun kabrine gider,toprakları avuçlar,zari ağlar ve söyle derdi.

Ebu Bekir Verrak senin küçücük oğlun kurandan bir ayet okudu.Allah(cc)korkusundan can verdi.Sen kuranı kerimi hatmedip duruyorum ve ömür güneşin kabir kuyusunu agdı.hiç Allahtan onun gibi korkmazsın.Meğer senin gönlün ne katı bir gönülmüş vah sana&

Hazırlayan: Abdullah UZEL

ey güzel allahım bizide o çocuk gibi yüregimize senin korkunu yerleştir... amin

MuhacirEnsar

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
40
Takım
Fenerbahçe
Nur çocuk hoca önünde diz çöktü ve derse koyuldu.Kısa zamanda kuranı kerimi örgendi &yine bir gün hocanın önünde Kuran okuyordu.Birden bir ayetle karşılaştı.Ayeti kelimeyi tek tek heceledi.Ne var ki yüreğine müthiş bir kurşun saplanıvermişti.

ÇOK GÜZEL BİR PAYLAŞIM SAĞOL.....

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
ALLAH razı olsun...

RABBİM tüm evlatlarımızı da böyle ahlaktan olan cocuklardan eylesin.

ilminur

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
128
Takım
Fenerbahçe
Rabbim razı olsun ömrüne bereket..

[KaYRa]

İslam Güzel Ahlaktır...

Aldığı Beğeniler
11
Takım
Fenerbahçe
amin amin amin
Rabbim razı olsun...

sseeniyye

aciz üye

Aldığı Beğeniler
3
Takım
Diğer
O halde,küfre varırsanız çocukları ak saçlılar haline çevirerek bir günün (kıyametin)azabından kendinizi nasıl koruyacaksınız.

ihvanlar ben bu kıssa üzerine ayetin araştırmasını yaptım ama somut bir sonuç bulamadım yani diyanetin mealinde böyle bir ayete rastlamadım...

sizden ricam hangi ayet olduğu konusunda bilen varsa ayet numarasını yazması yeterli...

lütfen ciddi manada ilgilenelim olurmu neticede ayet sanılıyor...

aydınlığa kavuşması için özellikle hafız kardeşlerden rica ediyorum bi zahmet bu konuyu araştırabilirler mi???

(Kun Fe Yekun)

Liva-ül Hamd

Aldığı Beğeniler
22
561211_337679036319990_1365836646_n.jpg

Allah (c.c) dostlarından Ebu Bekir Verrak hz.nin küçük bir oğlu vardı.bir gün babası onun elinden tutup hocaya götürdü.Ey ilim bahçesinin servi,dedi.Yavruma kuran okut ve onu yetiştir…

Nur çocuk hoca önünde diz çöktü ve derse koyuldu.Kısa zamanda kuranı kerimi örgendi …yine bir gün hocanın önünde Kuran okuyordu.Birden bir ayetle karşılaştı.Ayeti kelimeyi tek tek heceledi.Ne var ki yüreğine müthiş bir kurşun saplanıvermişti.

Rabbimiz buyuruyor ki:

“O halde,küfre varırsanız çocukları ak saçlılar haline çevirerek bir günün (kıyametin)azabından kendinizi nasıl koruyacaksınız.”

BU ayeti okur okumaz harika çocuğun yüzü kireç gibi bembeyaz kesildi ve kendisini bir titreme aldı.Artık okumaya devam edemiyordu.Derhal evin yolunu tuttu ve kapıyı çaldı.babası içeriden seslendi:Kim o?

-Benim ey baba çabuk aç…!

Ebu Bekri hz.leri kapıya koşup açtı.Açtı ama gördüğü manzaradan da korktu.Çocuğunun yüzünde tek damla kan kalmamıştı ve küçük yavru titreyip duruyordu.Hemen kollarını açıp:

-Ey benim için cennet mumu olan yavrum dedi sana ne oldu.Niçin benzini sararmış görüyorum?

-Ey babam :Bugün kuranı kerimden bir ayet okudum.Manasını düşününce yüreğim eriyor sandım ve bu hale geldim.

-Ey gözümün nuru oğlum!O hangi ayettir.

Şu ayettir. “O halde,küfre varırsanız çocukları ak saçlılar haline çevirerek bir günün (kıyametin)azabından kendinizi nasıl koruyacaksınız.”

Ayeti celileyi tekrar etmek çocuğun canına yeni bir ateş düşürdü ve o masum yavru ayak da duracak takati kendinde bulamayıp yatağa düştü.Bu ayetin heybetinden hasta oldu ve kısa zamanda öldü.O harika çocuğu babası götürüp kabre koydu.Kabre konan sanki çocuk değildi,incilerden meydana gelmiş bir taştı.

Ebu Bekir Verrak sık sık çocuğun kabrine gider,toprakları avuçlar,zari ağlar ve söyle derdi.

Ebu Bekir Verrak senin küçücük oğlun kurandan bir ayet okudu.Allah(cc)korkusundan can verdi.Sen kuranı kerimi hatmedip duruyorum ve ömür güneşin kabir kuyusunu agdı.hiç Allahtan onun gibi korkmazsın.Meğer senin gönlün ne katı bir gönülmüş vah sana…

:(

Dildade

°Dar-ı Dünya°

Aldığı Beğeniler
2,841
Takım
Galatasaray
:( Rabbim yardım etsin bizlere ablacım Allah razı olsun..

Gülyüzlüm

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
63
Takım
Galatasaray
Allah razı olsun
Rabbim öğrendiklerimizle amel etmeyi nasip etsin

Üst Alt