Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

zeyno

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Takım
Galatasaray
Dün tv5 'te bir yemek programın da anlatıldı bu hikaye.Çok hoşuma gitti.Aktarıyorum. :)

Zamanın padişahı Yavuz Sultan Selim halkının arasına karışmayı çok severdi.Bir ramazan günü veziriyle şehre inerler.Dolaşırken padişah vezirine, bugün iftar vakti hangi evin önünde durursak orucumuzu orada açalım demiş.Veziri bunu kabul etmiş.

Geze geze iftar vakti gelmiş ve durdukları evin kapısını çalmışlar.Evin sahibi kapıyı açmış,misafirlerini buyur etmiş.İçeri giren padişah,yer sofrasında ,üzerinde dumanı tüten çorbayı ve yanında bir kaç pideyi görmüş.Misafirlerini sofraya buyur ederek oruçlarını açmışlar.Alışkanlıktan olsa gerek,vezir sürekli "hünkarım" ,"değerli padişahım" deyip duruyormuş.Bu sözlerden ,evin sahibi onun padişah olduğunu anlamış.Çok utanmış,sıkılmış ve üzüntü duymuş.Çünkü koca padişaha ikram edecek daha güzel bir şeyi olmadığı için.Padişah bunu farkedince,ikramın en güzelinin bu olduğunu söylerek gönül almış ve ev sahibinin üzüntüsünü hafifletmiş.

Ev sahibi kusura bakmayın padişahım "darhane" çorbası da ancak bu kadar olur demiş.Ve bugünkü türkçemizde de adı "darhane" olan bu çorba
" tarhana " olarak anılmış.

esencemrem

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3
bu hikayeyi duymuştum hatırlattıgın için sagol zeynocugum...

TebessüM

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Evet çok hoş bir hikaye gerçektende
Çorbayıda çok severim ne çorbası olursa olsun heleki ramazanda olmazsa olmaz =)

vakkas

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
42
Takım
Diğer
eline saglik kardesim sen corba hikayesini anlattin bende ,

baska bir hadiseyi anlatayim .

yavuz sultan selim han misir seferine giderken bizim oaradan yani... karaman cumra kazasindan gecerken ,

bir ihtiyr görür ve selam veriri bir müttet konusurlar , ve derki yavuz bize düa et der misira dogru gider ,

sina cölündesavas esnasinda az yara alir yavuz ,hz. leri bir mendil ister , bu arada bir el uzanir lakin elin sahibini göremez. ..

misir dönüsü karamanin cumra kazasiolan ayni yere gelir ve o yasli kisiyi görür selam verir konusurlar siz ler düa ettiniz bizde allahin izniyle sava si kazandik der yavuz,

bizden bir isteginiz varmidir der yasli kisiye ... yavuz , efendinm hic bir istegim yok ,

yanliz sinaa cölündeki verdigim kanli mendilimi geri verirsen memnun , edersin beni der yavuz anlar bir alim yani allah dostu oldugunu yasli insaninj cok israr etsede istan bula götüremez amcayi ,,,,

iste biz böyle idik rabbim tekrar öyle olanlarin sayisini cok eylesin insaallahh. amin.

fatsalı

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
796
Takım
Trabzonspor
hikaye için teşekkürelr kardeş...elelrinize sağlık.........Bilgiler paylaşıldıkça güzelleşir.......paylaşım için sağolunuz........

altun47

Dinler ve Diller diyarı

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Fenerbahçe
İlginç..Bende merak ederdim hep...Öğrenmiş oldum...
Teşekkürler...

Üst Alt