Selamun Aleykum ..
Konu hepinizin bildigi karikatür krizi ...
Danimarkaca http://www.undskyldmuhammed.dk/ adinda yeni bir site acildi..
Zaten danimarkada karikatür krizi ciktigindan beri burda özgürlük var herkes istedigini yapabilir diyen danimarkalilarin bir kismi; özgürlük var ama baskalarinin dinini inandiklarini kücültmeye /hakaret etmeye ne gerek var diyerek bu siteyi kurmuslar ..
toplam 10.000 imzaya ihtiyac var, suan 1.800 küsür imza toplanilmis .. sizde imzanizi atin insaAllah 
ben elimden geldigince sitenin icerigini kisaca anlatmaya calisacam insaAllah ..
Sitenin adida türkceye cevirince; özür dileriz Muhammed anlamina geliyor ..
Aciklama:
Siteye ilk girdiginizde;
Undskyld Muhammed yazan yerin altindaki linke basacaksiniz .. linkde söyle bir aciklama var kolay olmasi icin yaziyim;
Klik her hvis du vil skrive under på vores underskriftindsamling
sizde imza vermek istiyorsaniz buraya basin diyor .. :hmm:
bu linkin asagisinda 4 tane link daha var ..
-sitenin adi neden "özür dileriz Muhammed"?
-yapmadigin birsey icin nasil özür dilenir?
-imza vererek neyi göstermis oluyoruz (ne icin yapiyoruz)?
-sitenin alicisi kim (kime gösterilmek isteniyor)?
bu acikladigim sorularin cevaplarini ögrenebilmemiz icin bu 4 linkde..
müslümanlar diyerek özür dilemek istemediklerini, cünkü hizbutahir partisi felanda var diye aciklamislar vs. o kismi pek anlamadim danimarka politikasi hakkinda birseyler yazmislar, ama Peygamber Efendimiz özel bir peygamber oldugunu hatirlatmak, ve bir cok insan icin cok önemli oldugu icin siteye bu ismi sectiklerini aciklamislar .. hemde danimarkalilara bir cagri olarak .. (hazirlayanlarda danimarkali).
toplanan oylarin danimarka meclisini, medyasini vs. etkilemek icin olmadigi, ama danimarkalilarin cogunun bu karikatürlere karsi oldugunu ve böyle birseye hic gerek olmadigini göstermek amacli acilmistir site ..
önemli noktalari aciklamaya calistim .. hata görürseniz veya anlamadiginiz bir kisim olursa söyleyebilirsiniz :gül
imza nerden verildigini acikladim resimle:
hadii sizdee imzanizi atinn..
k)