- Aldığı Beğeniler
- 128
- Takım
- Fenerbahçe
Bir ışık ister misin?
Bir ışık ister misin?
Hazret-i Âişevâlidemiz anlatıyor:
Bir gün kandilimizin yağı kalmamıştı. O akşam Resûlullah eve gelince, kendilerine arzettim.
Buyurdular ki:
- Yâ Âişe! Bir ışık ister misin ki, ona yağ ve fitil îcab etmesin?
- Evet, isterim yâ Resûlallah! dedim.
Tebessüm buyurdular.
O anda bir “Nur” kapladı odayı. Dikkat ettim, o nur, Resûlullah’ın mübarek dişleri arasından saçılıyordu. O ışıkta, bâzımız ip eğirdik, bâzımız da iğneyle dikiş diktik.
Yine hazret-i Âişevalidemiz anlatıyor:
Bir gün, Resûlullah Efendimiz benim evime teşrif etti. Ben, Resûlullah’ın nur cemaline bakıp gülümseyince, Resûlullah merak edip sordu:
- Niçin gülersin yâ Âişe?
- Yâ Resûlallah, az önce elimdeki iğne yere düşmüştü. Ne kadar aradımsa da bulamamıştım.
- Şimdi buldun mu?
- Evet yâ Resûlallah! Siz içeri girince odam öyle aydınlandı ki, iğneyi rahatlıkla gördüm ve aldım.
O zaman Resûlullah ağlamaya başladılar.
- Niçin ağlarsınız yâ Resûlallah?
- Mahşeri hâtırladım yâ Âişe! Ümmetimden bâzı kimseler, o gün benim cemâlimi hiç göremeyecekler. Onların hâline üzülüp de ağlıyorum.
alıntıdır...
Bir ışık ister misin?
Hazret-i Âişevâlidemiz anlatıyor:
Bir gün kandilimizin yağı kalmamıştı. O akşam Resûlullah eve gelince, kendilerine arzettim.
Buyurdular ki:
- Yâ Âişe! Bir ışık ister misin ki, ona yağ ve fitil îcab etmesin?
- Evet, isterim yâ Resûlallah! dedim.
Tebessüm buyurdular.
O anda bir “Nur” kapladı odayı. Dikkat ettim, o nur, Resûlullah’ın mübarek dişleri arasından saçılıyordu. O ışıkta, bâzımız ip eğirdik, bâzımız da iğneyle dikiş diktik.
Yine hazret-i Âişevalidemiz anlatıyor:
Bir gün, Resûlullah Efendimiz benim evime teşrif etti. Ben, Resûlullah’ın nur cemaline bakıp gülümseyince, Resûlullah merak edip sordu:
- Niçin gülersin yâ Âişe?
- Yâ Resûlallah, az önce elimdeki iğne yere düşmüştü. Ne kadar aradımsa da bulamamıştım.
- Şimdi buldun mu?
- Evet yâ Resûlallah! Siz içeri girince odam öyle aydınlandı ki, iğneyi rahatlıkla gördüm ve aldım.
O zaman Resûlullah ağlamaya başladılar.
- Niçin ağlarsınız yâ Resûlallah?
- Mahşeri hâtırladım yâ Âişe! Ümmetimden bâzı kimseler, o gün benim cemâlimi hiç göremeyecekler. Onların hâline üzülüp de ağlıyorum.
alıntıdır...