Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Rabiye_A

Nur yuzlunun sevdalisi...

Aldığı Beğeniler
15
:G:(Bismillahirrahmanirrahim):G:

**Yemeginizmi yandi?**

Tencereyi hemen ocaktan alip, islak bir bezin uzerine koyun.Dibi tutmus olan yemegin çozuldugnu goreceksiniz.Tencereyi yikamak içinse once dibine biraz sirke koyup bekletmeniz yeterli olacaktir.

(Evet, ve buradada sirkeyle karsilasiyoruz.Valla kusura bakmayin mutfagin kurallari bu.Ben sahsen sirkeye karsiyim, helede kaynatmaya baslarsani hiç sormayin valla, neyse ne yapalim baska çozum bulana kadar sirkeyle iletisim kurmaya devam...)

**Cikolata!!**

Oyle çok da dayanikli bir besin maddesi degildir.Içerdigi yag ve kakao uygun sartlarda saklanmazsa çikolata çabuk bozulur.Cikolatayi muhafaza etmek için en uygun ortam, serin ve karanlik yerlerdir.

(Açikca soylemek gerekirse ben bu puf noktayi hiç kullanamadim ve kullanabilicemi valla hiç sanmiyorum, çunku nedense çikolatayi koydugum
yerde hiç bulamadim simdiye kadar, neyse...)

**Sebzeler...**

Eger arka arkaya birkaç sebze ayiklayacaksaniz, ayiklama isine sogandan baslayin ve havuçla bitirin.Havuç sogandan biçaktaki kokusunu alacaktir.Biçaktaki sogan kokusunu gidermenin bir baska yontemi de; biçagin ucunu taze nane yapraklari ile silmektir.

(valla sizede oyle oldumu bilmiyorum ama, birara nane yapraklari yerine sirke dusundumde valla aklim çikti yani,neyse devam...)

**Salça...**

Yaptiginiz salça çok sulu olduysa, içine bir miktar rendelenmis ekmek ilave edip, bir dakika kadar pisirin.Salçanizin istediginiz kivama geldigini goreceksiniz.

**Hamur isleri...**

Hamur islerini, ozellikle de kekleri firindan çikardiktan sonra 1,5 saat kadar dinlendir.Firindan çikar çikmaz ikram ederseniz içinin hamur kaldigini ve tadinda bir acilik oldugunu goreceksiniz.

**Lekeler...**

Fincanda kalan kurumus kahve lekelerini çikarmak için; lekenin uzerine biraz kabartma tozu serpistirip nemli bir sungerle silin.Lekenin hiç zorlanmadan çiktigini goreceksiniz.

*****Evet simdilik benden bu kadar, hadi insallah bu bilgiler herkeze hayirli olur.
Buarada soylemeden edemigcem, ya iyiki bu siteye uye olmusum, insallah da gittikce sizin gibi arkadas larda edinmis olurum, çunku biliyorsunuz bu zamanda sizin gibiler azaldi, hadi neyse ...hayirli aksamlar herkeze!!!*****
****:bye::agla::bye:****

KanDamLaSi

Ubeyd

Aldığı Beğeniler
64
evveLa sitemize ho$geLdiniz...
hayirLi oLsun...

püf noktaLar icin te$ekkürLer karde$im, faydaLi bir payLa$im oLmu$...

NEŞV-Ü NEMA

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Takım
Galatasaray
hoş geldiniz.. faydalaı paylaşımlarda tekrar buluşmak üzere..

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
elinize emeğinize sağlık çok teşekkürler

Acizane

hizmet..hicret..sehadet..

Aldığı Beğeniler
27
Takım
Diğer
rabbim hosnut olsun yüreğine sağlık sende iyiki gelmişsin hadi hayırlı olsun