Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
Orjinal Yazarı DuaNur
Orjinal Yazarı ExELaNcE
günah olduğuna inanıyorum..

neden günahtır peki?

Göz Zinası

Allah Teâlâ şöyle buyuruyor:
"(Ey Resûlüm), Mümin erkeklere söyle, gözlerini haramdan beri alsınlar ve ırzlarını zinadan korusunlar. Bu kendileri için daha temizdir. Muhakkak ki Allah, onların bütün yaptıklarından haberdardır. Mü'min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar, ziynetlerini (süslerinin takılı olduğu boğaz, gerdan, baş, kol, bacak ve kol gibi yerlerini) göstermesinler. Ancak bunlardan görülmesi zaruri olan (yüz, el ve ayaklar) müstesnadır. Baş örtülerini yakalarının üstüne koysunlar..."
(Nur Suresi : 31)

Yukarıdaki ayetler erkek olsun kadın olsun bütün müslümanlara zinanın haram kılındığını bildirmektedir. Ayrıca, yine hem erkek hem kadınlara, kendilerini zinaya götürecek davranışlardan sakınmaları emredilmektedir. Yine bu ayetlerden insanı zinaya sürükleyen en önmeli şeyin şehvetle namahreme bakmak olduğu öğrenilmektedir. Bu nedenle Allah Teâla, erkek kadın bütün müminlere gözlerini haramdan sakınmalarını, yani namahreme bakmamalarını emir ve tavsiye buyurmuştur.

Bakış zinanın başlangıcıdır. Bunun için gözü korumak mühimdir, "Bakıştan ne olur" diyerek bu konuda aldırmazlık gösterenler sonunda büyük felaketlerle karşılaşırlar. Kasdi olmayan ilk bakıştan, kişi sorumlu tutulmamıştır. Fakat tekrar tekrar bakmak yasaklanmıştır.

Bu konuda Hz.Peygamber şöyle buyurmaktadır: "Birinci bakış, sana ama ikincisi aleyhinedir."

Yabancı erkek ve kadınların birbirine göz kırpmaları, kadının gözlerini süzmesi, gözlerin zinasıdır.

Şurası unutulmamalıdır ki; şehvetle bakışın "zina" olarak ifadesi hakiki manada cinsi temasla meydana gelen zina olmayıp, belki zinaya götüren en önemli sebeplerden biri olduğunun anlatılması sebebine bağlıdır. Bunun için "göz ve dil zinası" olarak bildirilen durumların "hakiki zina" ile bir tutulması mümkün değildir.

Bir göz ki, anın olmaya ibret nazarında
Ol sahibinin düşmanıdır baş üzerinde

güzel kardeşim yukarda yazdığımız sebeblerden desek yeterlimi

eslem

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
ya şahsen ben günah olduğuna inanmıyorum, sonuçda o da mevlanın verdiği birşey ama gidip sevdiğin insanla namahremin olduğu halde gezip tozarsan haram bu zaten kesin, ama sadece içindeki bir sevgiye haram işlemedikden sonra günah olcağını zannetmiyorum ..

ve ben Cihan abimin dediklerine katılıyorum mısır alimleri çok güzel bir şekilde belirtmişler ..bende o şekilde düşünüyorum..

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Her sevgide Yaradani görmek caizdir yeter ki onun yüğceliğini güzelliğini görmek ve ona baktıkça Rabbinin büyüklüğünü hissetmek yaşamak

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
Orjinal Yazarı eslem
ya şahsen ben günah olduğuna inanmıyorum, sonuçda o da mevlanın verdiği birşey ama gidip sevdiğin insanla namahremin olduğu halde gezip tozarsan haram bu zaten kesin, ama sadece içindeki bir sevgiye haram işlemedikden sonra günah olcağını zannetmiyorum ..

ve ben Cihan abimin dediklerine katılıyorum mısır alimleri çok güzel bir şekilde belirtmişler ..bende o şekilde düşünüyorum..

eyer ölçülü olsa zaten aşk olmaz aşk demek heralde ferhatın şirine olan aşkı

mecnunun leylaya olan aşkı züleyhanın YUSUF A.S 'A olan aşkı aşktır ..

Keremm kardeş bize aşk ı sormuş normal sevgiyi deyil

yasemin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
4
Orjinal Yazarı fzehra
Orjinal Yazarı eslem

eyer ölçülü olsa zaten aşk olmaz aşk demek heralde ferhatın şirine olan aşkı

mecnunun leylaya olan aşkı züleyhanın YUSUF A.S 'A olan aşkı aşktır ..

Keremm kardeş bize aşk ı sormuş normal sevgiyi deyil

Hakkeden ya kerem sen aşk"ımı sordun sevgi"yimi?
Ama ikiside aynı şey bence hangimiz ayırtedebiliyorki aşkı ve sevgiyi?
Aşk dünyanın kanunu allah vergisi siz iatesenizde istemesenizde gün gelir o sizi bulur..
aşk" dinle karıştırmamalıyız çünkü bu sadece burda yazılaır ama gerçek hayatta yasayan parmaklarımız kadar azdır sayısı,leyla ile mecnun,kerem ile aslı,ferhat ile şirin sizce biliyorlarmıydı ilk etepta neler olduğunu...
bunlar asırlaşmış kişiler olduğu için şu konumda kendilerinden konuşturuyorlar...
ask harammıdır diye düşündüğümde mi acaba? diyorum ve sanmıyorum...
çünkü aşlık olmadan sevmeden kimse evlenemez,bekarlar aşık olmadan asla evlenmem demiyormusunuz?
demekki aşk allahın kullarına verdiği bir ikram,bulupta ondan tadabilene aşk olsun...
sevgi ne?ben niye burdayım sizce?
bana göre bu sevgi işte çünkü sizi seviyorum diyorum...
sevgi ile kalın..

Habibemsin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Günümüzde gercek Askin var olduguna inanmiyorum
heves tutku arzu gibi duygulari Ask saniyorlar oysa Ask bu deyildir..
En basit bir örnek sanal alemde sadece yazilarla tanidigi ve hic yüzünü dahi görmedigi birine Asik oldugunu saniyor ve ben sana Asigim diye biliyor..Ask bu kadar basitmi?
Askin gunah oldugunu sanmiyorum cünki Ask duygusunu veren Rabbimiz.
Ama bu duyguyu kötüye kullanmamamiz gerektiginide bilmemiz gerekiyor.
Cünki Ask duygusunu veren Rabbimiz Kiskanma duygusunuda vermistir ve esler arasinda kiskancliklar olmasi cok güzel bir seydir ancak bir ölcü ve kural icersinde..
Ne zamanki bu ölcüyü asarsa ailelere zarar verir iste Askta böyledir ve ne zamanki Ask SINRILARINI asarsak insanogluna zarar verebilir.

şimdi aşkın tarifini yazmaya kalksak keremin sorusu güme gider..en iyisi felsefeye kaçmadan aşık olmak günahmı değilmi?
ben günah olduğuna inanıyorum..

o yüzden aşık olamıyorum...

Bence Asik olmaktan korkma kardesim..
Yanlis kisiye asik olmaktan kork

zeyno

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Takım
Galatasaray
Benim düşüncem; denildiği gibi bahsedilen gerçek aşk ki bu da leyla-mecnun,yusuf-züleyha,mem-zin...ve daha bir çokları...

Aşkın günah olduğunu düşünmüyorum.Şöyle ki, gerçek aşklar günümüzde yaşanmıyor.Yaşanan aşklar gerçek yaratıcımızı bize anımsatmıyorsa...Ve onu bize buldurmuyorsa,Allah aşkına ulaştırmıyrsa gerçek aşk olduğunu düşünmüyorum.

Keza bu efsaneleşmiş aşkların sonu, Allah aşkıyla son bulmuştur.Yani gerçek aşktır.Bir nevi Gerçek aşkı bulmada basamak olmuştur.

Günümüzde yaşanan aşkların( aşk denirse ),yapay aşk olduğunu düşünüyorum ve sonuç olarak bu sevgiye dönüşüyor.Ve hiç duymadım böyle bir aşktan yola çıkarak Allah aşkını yakalayan...

Bana göre aşık olabilirsiniz...Eğer olabiliyorsanız... ;)

sena

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Aşk

Andolsun bütün örtülere, andolsun bütün örtünenlere ki,
Kar altında terleyerek uyanmaktır aşk.

Yanmış iki cesedin kına gibi külleri arasından
Fışkın sürerce dirilip yeniden yanmaktır aşk.

Cümle ağaç kapıları, cümle demir kapıları aşıp,
Bir gönül kapısına dayanmaktır aşk.

Sevgilinin otağını gökkuşağına boyayıp gece-gündüz,
Hüznün safran sarısıyla boyanmaktır aşk.

Yaratmaktır ya da sevgilinin toprağından yaratılmak,
Her nefes alıp verişte yanmaktır aşk.

İsmaili bir gönülle teslim olmaktır bıçağa,
Birini kandırmak değil, bilerek kanmaktır aşk.

Diline arılar konar, koynunda karıncalar gezer,
Sevgilinin ölçeğiyle her zaman sınanmaktır aşk.

İsrafil\'in Sur\'unu ruhunda duymaktır aşk,
Suyu suyla yumak gibi aşka inanmaktır aşk.

Bahaettin Karakoç

Onur

Geliştirici

Aldığı Beğeniler
4,846
Takım
Galatasaray
yorumsuz fakat fzehra ablam çok güzel yazmış :D

Üst Alt