Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
BİR KUTSÎ HADİS

Ey âdemoğlu, ölüm senin bütün sırtarını açığa çıkaracak, kıyamet seninle ilgili tüm haberleri verecek ve azap yüzündeki perdeyi yırtacaktır.
Bir günah işleyeceğin zaman, günahın küçüklüğüne değil, onunla kime isyan ettiğine bak. Sana az bir rızık verildiğinde, rızkın azlığına değil, onu sana kimin verdiğine bak.Küçük günahları hafife alma; çünkü sen Allaha hangi günahla (affedilmeyecek ve azabı hak edecek) isyanı yaptığını bilemezsin. Benim tuzağımdan emin olma; Çünkü benim imtihanım senin için, bir karıncanın karanlık bir gecede bir kaya üzerindeki yürüyüşünden daha gizlidir.
Ey âdemoğlu! Bir isyan ettiğinde benim gazabımı hatırlayıp günahtan el çektiğin oldu mu? Sana emrettiğim gibi farzlarımı yerine getirdin mi? Miskinlere malından verdin, sana kötülük eden kişiye iyilik ettin mi? Sana zulmedeni bağışladın mı? Senden akrabalık bağını koparanla sen ilgilendin mi? Sana ihanet edene sen insaf ettin mi? Seninle küs olan ile sen konuştun mu?
Çocuğuna edep verdin, komşunu kendinden razı ettin mi? Âlimlere dinin ve dünyan hakkında sorular sordun mu? Şüphe yok ki ben sizin görünüşlerinize ve dış güzelliklerinize bakmam ancak kalplerinize bakarım.
İşte bu ahlâklar kimde varsa ben ondan razı olurum
.​

sürmeli

Bir_Katre

Aldığı Beğeniler
26
Takım
Diğer
Rabbim razı olsun...

busenem19

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Allah (c.c.) razı ola kardeş...Herşey gönlünüzce olsun inşAllah..Selam ve dua ile...

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
Ey insanlar! Resulullah (s) buyurmuştur ki: Kim, Allahın haramını helal bilen, ahdini bozan, Resulünün sünnetine muhalif olan, kulları arasında günah ve zulüm yapan zalim bir yönetici görür de fiil ve sözüyle ona karşı çıkmazsa, Allah-u Teala onu da, o zalim yöneticiyi sokacağı yere (cehenneme) sokar.

Üst Alt