Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Katre-i Matem

Men câle nâle.

Aldığı Beğeniler
49
Takım
Fenerbahçe
BU memlekette, aşağıda vasıflarını ve özelliklerini sayacağım Müslümanlardan YETERLİ miktarda bulunmazsa hiçbir iş doğru dürüst ve yerli yerinde olmayacaktır, olamayacaktır.

Yeterli miktar yuvarlak bir laf... Rakam vermek gerekirse ben bir milyon derim: Yani yetmişte bir...

1. Bilgi ve kültür boyutu Fransa,Japonya, Singapur, Güney Kore, İsviçre liselerinin parlak talebeleri seviyesinde olacak.

2. Hem genel kültür, hem de İslâmî kültür konusunda yeterli geniş kültüre sahip olacak.

3. Mantık, psikoloji, ahlâk (felsefî ahlâk), metafizik, estetik kültürüne sahip olacak.

4. Son derece güçlü bir ahlâka ve karaktere sahip olacak.

5. Sanat, mimarlık ve şehircilik kültürüne sahip olacak.

6. Az veya çok hikmet (bilgelik) sahibi olacak.

7. Yazılı, edebî, zengin Türkçeyi çok iyi (orta derecede değil) bilecek.

8. Fütüvvet ahlâkına sahip olacak.

9. Gerçek dindar olacak. Sahte ve sahtekâr dindar olmayacak.

10. İyi Müslüman, iyi insan, iyi Türkiyeli olacak.

11. Kesinlikle haram ve şüpheli kazanç elde etmeyecek, yemeyecek.

12. Son derece âdil, insaflı, hazımlı olacak.

13. Mütevâzı olacak, mütevâzı yaşayacak.

14. İnsanların kurdu değil, meleği olacak.

15. Son derece vatansever olacak.

16. Cesur ve şeci' olacak.

17. Çalışkan, becerikli, iş bitirir, başarılı, tuttuğunu koparır olacak.

Böyle adamlar ve kadınlar yetişir mi?.. Elbette yetişir? Nerede ve nasıl yetişir?

İyi okullarda yetişir.

İyi aileler yetiştirir.

İyi toplum yetiştirir.

Bugünkü adam yetiştirme sistemimizle (veya sistemsizliğiyle) Türkiye ilerler ama düşe kalka, bocalayarak, bir ileri bir geri, bir yığın hatâ yaparak ilerler.

Ülkeleri, devletleri, iyi, olgun, vasıflı, güçlü, üstün, temiz, ahlâklı, faziletli, bilge çocukları ilerletir, yüceltir.

Yazımın başında 17 vasıf, özellik, üstünlük saydım. Bunlar istemekle, heves etmekle, olsun demekle olmaz. Bunlar rehbersiz, muallimsiz, kılavuzsuz, mürşidsiz olmaz.

Dünyanın en iyi eğitim kitaplarını yazsanız, bunları okutacak vasıflı hocalar yoksa yine bir şey olmaz.

Bu yazdıklarımın şu anda gerçekleşmesi kabil değildir ama bilinsin, hatırda olsun diye kayd ettim.
MAHMET ŞEVKET EYGİ

ervah

Başyücelik

Aldığı Beğeniler
3
Takım
Fenerbahçe
Allah razı olsun Eygi Hocam'dan yine derin yaraya tuz basmış. Ahh ahh biliyoruz da başlanacak yeri bulamıyoruz Eygi Hocam, Allah yar ve yardımcımız olsun. Değerli, dolu bir yazıydı sağolasın katre.

Üst Alt