Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

yusuf91

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Galatasaray
Kaleme alınan bu mektubu okumak için Fransaya giden bir Türk genci, ailesine yazmış.
İbret verici olduğu için sizlerle paylamşmak istedim, Allah bize hidayet versin....

"Sevgili anneciğim ve babacığım"

Bu mektubu okuduğunuz zaman üzüleceğinizi biliyorum.
Aylardan beri sustuğum için de üzülüyordunuz. Ama ne yapalim baska türlüsü elimden gelmiyordu. Beni affedeceginizi, mazur göreceginizi umarım. Anneciğim ve Babacığım,
Ben artık islam dinini terk ederek hıristiyan oldum. Eger böyle yaptıgım için bir günah islemişsem bilin ki, bu günah tamamen size aittir. Çünki siz, bana dinimi öğretmemiştiniz. Ben adımın Müslüman olduğunu biliyordum o kadar.

Fakat, Müslümanlik nedir? Nasil olur? Peygamberim kimdir? Nasil bir zattir? Kur’an nasıl bir Kitaptır nelerden bahseder? Müslümanlıkta nasıl ve niçin ibadet edilir? işte bütün bunlar bence bilinmeyen şeylerdi. bana anlatmadınız, öğretmediniz.

Buraya geldigim zaman, çoğu Fransızların dindar olduklarını gördüm. Hemen her evde birkaç İsa ve Meryem’e ait resim vardi. Yemeğe oturdukları zaman dua okuyorlardı. Ben ise onlara alık alık bakıp durmaktan başka birşey yapamıyordum.
Din, iman Allah. Peygamber, Kur’an ve ibadet hakkında bana bir çok sorular sorarlardı. Ama ben hiçbirine cevap veremiyordum.

Siz, bana bunları öğretmemiştiniz. Hatta benim memleketimde dindarlik ayıptı. Mesela lisede derse giren bazı hocalar dindarlığın, yobazlık, gericilik olduğunu anlatırlar, ondan sonra derse başlarlardı. İçimizden birisi dinden bahsedecek olsa, öğretmenler olsun, öğrenciler olsun hemen alay ederlerdi..."Hey yobaz, kaçıncı asırdasın?" derlerdi..
oruç tutmak bir suç, namaz kılmak bir ayıptı...

Burada ise,durum tam tersinedir. Ne kadar aldanmışız? ne kadar aldatılmışız? Avrupanın dinsiz olduğunu zannederdik. dinsizligi ilerilik, dindarlığı gerilik sayardik. Halbuki ne kadar yanılmışız,
burada herkes dinden, imandan, İsa’dan bahsediyor. Dinsizler ise pek sevilmiyor. Çoğu kimsenin cebinde incil var.

Bütün bunların karşısında içimde bir boşluk duydum. Hıristiyanlarin çoğu ibadet ediyordu. Ben ise ne kendi dinimden, nede onların dininden birşey bilmiyordum..
yavaş yavaş hıristiyanlığı öğrenmek için bir merak sardı beni, Öğrendim ve nihayet işte hıristiyan oldum. Artık tahsil masraflarımı kilise üzerine aldı. Bundan sonra bana, ister mektup gönderin, ister göndermeyin. Siz bilirsiniz, ama tekrar ediyorum: Eğer dinimi terk edip günahkar olmuşsam, bu günah tamamen size aittir. Allah sizi affetsin...

ilminur

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
128
Takım
Fenerbahçe
Rabim razı olsun kardeş bu yazıyı daha öncede okumuştum ne yazıkki korkunç bir gerçek dinimizi bilmemek ve eksik yaşamak Allah muhafaza eylesin dinden dönmeyi ,çocuklarımızla amel defterlerimiz açık kalıyor Rabbim benim ve cümlemizin çocuklarına iman üzeri bir ömür nasip eylesin inş...

Uhuda_Sevdalı

....Sonun Başlangıcı....

Aldığı Beğeniler
21
Takım
Galatasaray
rabim razı olsun kardeş bu yazıyı daha öncede okumuştum ne yazıkki korkunç bir gerçek dinimizi bilmemek ve eksik yaşamak allah muhafaza eylesin dinden dönmeyi ,çocuklarımızla amel defterlerimiz açık kalıyor rabbim benim ve cümlemizin çocuklarına iman üzeri bir ömür nasip eylesin inş...

amİn amİn

[KaYRa]

İslam Güzel Ahlaktır...

Aldığı Beğeniler
11
Takım
Fenerbahçe
Yazık bu gençliğe
Rabbim Yardımcımız olsun...

Acizane

hizmet..hicret..sehadet..

Aldığı Beğeniler
27
Takım
Diğer
o gün gelince çocuklar anne babalarından şikayetçi olurlar niye bana öğretemediniz dinimi diye ...anne baba da çocuklarından şikayetçi olurlar derler ki niye saan hidayet gelmemeişmiydi sana kitap gelmemişmiydi ...birbirinden kaçarlar ve keske anam beni doğurmayaydı derler ...

rabbim dünya ve ahiret bu durumdan cümlemizi muhafaza eylesin
yüreğinize sağlık kardeşim ibretli bir mektup idi

Üst Alt