Bir nasihat
Hiç bir zaman yüzünden edeb, namus ve kanaat perdesini açma! Bunu yaptığın an, halka rezil ve rüsva olursun. Halkın sana yardımını kalbinden çıkar. Halka güvenme; kudreti, kuvveti Allah’tan gör ve bekle!
Abdulkadir-i Geylanî -kuddise sirruhu-
Özel araba
Üstad Necip Fazıl Kısakürek rahmetullahi aleyhe sorarlar:
— Üstat özel arabanız yok mu?
Keskin zekâ küpünün verdiği cevap hikmet doludur:
— Ona en son bineceğiz.
Kıssa deyip geçme!
Bir zengin öldü. Bir köşk ile iki oğlu kaldı. Köşkü paylaşmakta anlaşamadılar, kavgaya tutuştular. Duvardan bir ses geldi:
“Benim için birbirinize düşman olmayınız. Ben bir padişah idim. Çok yaşadım. Mezarda yüz otuz sene kaldım. Sonra, toprağımla çanak çömlek yaptılar. Kırk sene evlerde kullandılar. Kırıldım. Sokağa atıldım. Sonra, benimle kerpiç yaptılar. Bu duvarın inşasında kullandılar. Birbirinizle dövüşmeyiniz. Siz de, benim gibi olacaksınız” dedi.
Uyandır artık ya Rab!
Akıp giden zaman içinde bir kafesteyim,
Her türlü amelde çok ahesteyim,
Kabrim beni bekliyorken dünyalık hevesteyim,
Uyandır artık Ya Rab! Belki son nefesteyim…
Mevlana Celaleddin-i Rumî -kuddise sirruhu-
Hiç bir zaman yüzünden edeb, namus ve kanaat perdesini açma! Bunu yaptığın an, halka rezil ve rüsva olursun. Halkın sana yardımını kalbinden çıkar. Halka güvenme; kudreti, kuvveti Allah’tan gör ve bekle!
Abdulkadir-i Geylanî -kuddise sirruhu-
Özel araba
Üstad Necip Fazıl Kısakürek rahmetullahi aleyhe sorarlar:
— Üstat özel arabanız yok mu?
Keskin zekâ küpünün verdiği cevap hikmet doludur:
— Ona en son bineceğiz.
Kıssa deyip geçme!
Bir zengin öldü. Bir köşk ile iki oğlu kaldı. Köşkü paylaşmakta anlaşamadılar, kavgaya tutuştular. Duvardan bir ses geldi:
“Benim için birbirinize düşman olmayınız. Ben bir padişah idim. Çok yaşadım. Mezarda yüz otuz sene kaldım. Sonra, toprağımla çanak çömlek yaptılar. Kırk sene evlerde kullandılar. Kırıldım. Sokağa atıldım. Sonra, benimle kerpiç yaptılar. Bu duvarın inşasında kullandılar. Birbirinizle dövüşmeyiniz. Siz de, benim gibi olacaksınız” dedi.
Uyandır artık ya Rab!
Akıp giden zaman içinde bir kafesteyim,
Her türlü amelde çok ahesteyim,
Kabrim beni bekliyorken dünyalık hevesteyim,
Uyandır artık Ya Rab! Belki son nefesteyim…
Mevlana Celaleddin-i Rumî -kuddise sirruhu-
Son düzenleme: