Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

semerkand

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
40
Takım
Diğer
mehmet2515_cicek014.jpg

Abdurrahman - ı Tâhî Hazretlerine civar bir köydeki Abdullah ismindeki bir sofisi bir gün hanımına;
-Hanım, ben Seydâ'yı çok özledim; ben O'nu ziyârete gidiyorum.
demiş ve yola çıkmış. Sofinin hanımına öteden beri göz koymuş bir köylüsü, sofinin gittiğini görünce; akşam gelmiş, kapısını çalmış. Sofinin hanımı içeriden;
-Kim o'
demiş.
Dışarıdan cevab veren ses tanıdık gelince; kapıyı açmış. Kapıyı açmasıyla birlikte, adam içeri dalmış. Sofinin hanımı, adamın maksadını anlamış ve yalvarmaya başlamış;
-Allah'ın hatırına bırak git.
Adam aldırmamış.
-Peygamber'in hatırına bırak git.
Adam aldırmamış.
-Seydâ'nın hatırına bırak git.
Adam yine aldırmamış. Bunun üzerine bir ayakkabı, kafasına çarptığı gibi, adamı cansız yere düşürmüş. Sofinin hanımı, ayakkabıyı hemen tanımış; almış, sandığına saklamış. Adamın cesedini de sürükleyerek; zâhire ambarının arkasına çekmiş.

O anda da, Abdurrahman ' ı Tâhî Hazretleri, namazı kıldırmış; câmiden çıkıyormuş. Mevsim kış ve yerler karla kaplı imiş. Câminin önünde, bir ayağını, tekme atar gibi ileriye doğru savurmuş ve ayakkabısı ayağından fırlamış; karların içine saplanmış. Sofiler aramış taramışlar; ayakkabıyı bulamamışlar. Başka bir ayakkabı getirmişler; mübârek onları giymiş. Bu arada Sofi Abdullah'ı yanına çağırmış ve ona;
-Sen hemen evine git. Evinde bir iş vardır.
buyurmuşlar.
Sofi Abdullah hemen yola çıkıp; evine gelmiş. Evine girdikten sonra hanımına;
-Hanım, evde ne var ne yok'
diye sormuş.
Hanımı;
-Burada bir şey yok. Haberler sende. Seydâ nasıl; orda ne var ne yok'
demiş.
Sofi Abdullah;
-"Seydâ iyi. Yalnız şöyle bir şey oldu" diye, Abdurrahman ' ı Tâhî Hazretleri'nin câmiden çıktıktan sonra bacağını tekme atar gibi ileriye doğru savurduğunu; karların içine saplanan ayakkabıyı bulamadıklarını söyleyince hanımı;
-"Ayakkabıyı ben bulursam bana ne var" demiş.

Sofi Abdullah;
-Biz o kadar aradık bulamadık; sen nasıl bulacaksın; sen gavs mı oldun kutup mu oldun?
Deyince; hanımı, sandıktan ayakkabıyı çıkartmış ve olanları anlatmış. Gece de, adamın ölüsünü sürükleyerek; köyün dışına götürüp atmışlar. Daha sonra Sofi Abdullah, Abdurrahman ' ı Tâhî Hazretleri'nin ayakkabısını almış ve doğruca onun kaldığı köyüne gitmiş. Ayakkabıyı göğsüne bastırmış; câminin önünde onun gelmesini beklemiş. Mübârek, sabah namazına gelirken, Sofi Abdullah ayakkabıyı uzatmış ve;
-"Kurban, siz bize karların içinde boşuna ayakkabınızı aratmışınız; ayakkabınız bizim evdeymiş." demiş.

mehmet2515_menzl.jpg

O zaman, Abdurrahman'ı Tâhî Hazretleri buyurmuşlar ki;

-BİR ŞEYH, SOFİLERİNİN NAMUSUNU KENDİ NAMUSU GİBİ GÖRÜP GÖZETMEZSE; O, NAMUSSUZDUR.

alıntı

selam olsun sultanıma.. Himmet sultanım
[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B]

Acizane

hizmet..hicret..sehadet..

Aldığı Beğeniler
27
Takım
Diğer
Rabbim c.c. razi ve hosnut olsun ebeden daima himmetlerinden ayirmasin insaAllah

uhibbu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
39,770
Takım
Galatasaray
Allah razı olsun çok güzel bi paylaşmdı (:

nur_41

..hamd..

Aldığı Beğeniler
3,707
Takım
Galatasaray
Allah cc. razı olsun, Onların himmetlerinden ayırmasın bizleri.

Üst Alt