menzilde gavsimizdan tövbe aldiktan sonra caminin üst katina çiktik. Ve orada bir görevli abimiz bize sekiz şart adabini anlatmadan önce hepimize bir sohbet yapti...
Baba oğul iki sofi varmiş. Baba vefat etmiş. Ve bir kaç gün sonra oğlu babasini rüyada görmüş. Oğlu sormuş; baba nasilsin? Kabirde halin nedir? Diye...
Baba cevap vermiş; oğlum beni siz kabre koydunuz ve üzerime kabir tahtalarini koymaya başladiniz son kabir tahtasini koyduğunuz zaman gökten yildirim gibi münker ve nekir melekleri geldi ve bana sordular rabbin kim? Ben daha cevap veremeden kabrin içinde bir firtina koptu büyük bir rüzgar esti heryer toz toprak oldu ben o sirada hiç birşey göremedim ortalik biraz berraklaşinca göz gözü görmeye başlayinca baktim ki gavs-i sani hz. Yanimda ...
Münker ve nekire daha onlar diğer sorulari sormadan gavsimiz hepsini kendi cevapladi. Rabbi allah'tir.. Peygamberi hz. Muhammed mustafa'dir (s.a.v.) kitabi kuran-i azimüşandir
sorularin hepsiniz cevapladi oğlum burda çok iyiyim çok rahatim ben onlarin büyüklüğünü dünyada bilemedim anlayamadim hiç olmazsa sen onlari anlamaya çalişanlardan ol...
Diye oğluna nasihatta bulunmuş kurbanlarim.
Inşallah hepimiz sadatlari anlama derdiyle dertlenen ve sonunda anlayanlardan oluruz...