Bizim insanımız sofrayı toplarken tencerenin dibindeki yemeği tok olsa da sıyırır, tabağı ekmekle parlatır, yoğurt kaşığını öylece tutamaz suyun altına, kek çırpınca çiğ hamuru bile bırakmaz kapta, muhallebi tenceresini sıyırsınlar diye çocukları çağırır mutfağa

Evet şimdi de tavanın dibini sıyırır gibi, diş macununu son kez sıkar gibi, bitmiş çayı haşlayıp son bir bardak çay bulmaya çalışır gibi yılı bitirmenin vakti. Kıyıda köşede kalmış ne kadar mutluluk varsa, söylenmemiş ne kadar güzel sözünüz varsa, birini sevdiyseniz ama söyleyemediyseniz mesela, kırdıysanız ama özür dileyemediyseniz, çekinip de isteyemediyseniz zaten hakkınız olanı, sakladıysanız sevginizi, duygunuzu, fikrinizi, bağıramadıysanız yahu hayat her şeye rağmen ben seni çok seviyorum diye, ağzınızda çivi gibi biriktiyse anlatamadıklarınız, hayallerinizi kurup kurup da dökemediyseniz dile, kalbinizde mayalanıp taştıysa yapmak istedikleriniz, geride bırakmak istediğiniz hüzünlerinizi hâlâ dökemediyseniz ceplerinizden, yarın sabah giyinecek yeni bir elbise gibi yeni hayaller, yeni umutlar, yeni hedefler koyamadıysanız baş ucunuza son saatler arkadaşlar. Bırakın elinizde ne işiniz varsa, bir saat oturun, geride kalacakları, yanınıza alacaklarınızı bir valiz hazırlar gibi hazırlayın.
Gece 12’de kapıyı çeker gideriz elimizde valizimizle, bilemedim kıymetini diye 2021 üzülsün, gerisini 2022 düşünsün
#Şermin Yaşar