Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Geceler

Sükut_u Sonbahar

Aldığı Beğeniler
22,175
Takım
Fenerbahçe
Zihnimin dalgınlığı adımlarıma aksediyor. Kül rengi bulutların perdelediği güneşin ışıkları vurmuyor kaldırımlara. Kimsesizliğimi ve çâresizliğimi yüzüme fısıldıyor soğuk kaldırımlar. Mevsim sonbahar. Geceden kalma yorgunlukla, kaldırımlara serilmiş yapraklara acıyarak baktım. Tıpkı benim gibiler... Sağa sola savrulmuş, perişan, anlaşılmaz... Sararmış yaprakların hüznünden daha çok hüzün var yüreğimde.Erzurum tren garında bir akşamüstü yalnızım hem de yapayalnız.. Eğri eğri düşen yağmur damlalarında teselli arıyorum. Ruhumu ıslatan bu şehirde belki de korkmadığım tek şey, yağmur. Çocukluk günlerinin ebemkuşaklarını hayal ediyorum. Anneannemin şefkat dolu bakışları, gökteki rengârenk parıltılardan daha sevecen geliyor bana. Şimdi ne kadar da çok ihtiyacım var ilgiye, şefkate ve yürekten sevgiye.. Yüreğimin orta yerine hasretin düştü bu şark vilayetinin dondurucu havasında. Nedendir bilinmez ama bir garip hüzün sardı ruhumu. Şehrin yakamozlarında kıyılarıma medcezir dalgaları vuruyor. Bu şehir sensiz ağlıyor, ağlamak istiyor gökyüzü bu şehirde sensiz. Fakir yüreğimle hayallerimin kıyısına uzanıyorum. Meğer ne kadar da sevmişim seni, ne kadar da yer edinmişsin fakirin yüreğinde. Gözlerimin bulutları hiç eksik olmadı senden sonra, silindi rüyalarımı süsleyen renkler. Kar tanelerinde oynamıyor yüreğim. Üşüyorum, özlüyorum bu mavi gökyüzünün yalancı sıcaklığında. Düşlere daldım, heyhaat! Düşlerde bile yalnız kalmışım. Birden çalsan diyorum kapımı, ansızın uyandırsan beni, kurtarsan bu kâbustan, kurtulsam sensizlikten. Güneşi getirsen bana, yani sen gelsen diyorum, gecenin karanlığında kaybolan ellerimi tutsan. İşte geldim karşındayım desen çok şey mi istemiş olurdum. Ellerime yokluğunun kelepçesi vuruldu, yüreğimi ayaklarından astılar. Sana Çiçek veremem can, ellerim acıyor. Ellerim bağlı şimdi, ellerim tutsak. Haykırmak geçiyor içimden, gökler dolusu haykırmak istiyorum. Göğün mavisine boyanmış gözlerimden, yalnızlığımı çağıldayan yaşlar akıtmak istiyorum, sevmediğim bu şehrin kaldırımlarına. Elimde sana verilmemiş bir aşk mektubu.. Güven veren çehresiyle istikbalimi aydınlatan sevgilinin hayaline yürüyorum. Bu şehrin kaldırımları ve gecesi kadar insanları da soğuk. Ruhumu üşütüyor bu şehrin insanları. İçimde filizlenen taptaze duygular, vurgun yemiş gibi... Sana şiirler yazmak istedim bir şairin hayata bakışıyla. Hani Şiirler vardır, kafiyesi gözyaşı... Şiirler vardır, damla damla çile damıtır, ızdırap akıtır. Şiirler vardır her kelimesi sancılar kuşanmış... Şiirler vardır yanan bir gönlün resmedilmiş sancısı... Ve şairler vardır, sırtlarında sancı sadağı. Sana hüzün dolu şiirler yazıyorum istasyon salonunda. Ve ben, ürkek ve utangaç kelimelerimle seslendiriyorum hüznümü. Şiirlerden yaptığım ızdırap buketine, kadife duygularla, ipekten dokunuşlarla yöneliyor yüreğim. Izdırabı anlatan şiirlerden kutsal sancılar dileniyorum. Bir umuda tutunur gibi, bir sevdaya sarınır gibi... Dudaklarımdan dökülen titrek kelimelerimle; "Ağlayan, inleyen insan eyle!" duasının sıcaklığına sığınıyorum.

Anladım ki, kırılan mızraptan yaralı vicdanıma, paslanmış yüreğime, yankısı dinmeyen bir hitap kalır.

"Ey hüzün, anladım ki her şey seninle
Sen Hakk'a giden yollarda vuslata vesile.."

ASYALI

ilminur

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
128
Takım
Fenerbahçe
Anladım ki, kırılan mızraptan yaralı vicdanıma, paslanmış yüreğime, yankısı dinmeyen bir hitap kalır.

Yüreğine sağlı canım lunaycım gene harika bir paylaşım ömrüne bereket Rabbim razı olsun ..

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
Ey hüzün, anladım ki her şey seninle

yüreğine sağlık.ALLAH azze ve celle razı olsun.

Acizane

hizmet..hicret..sehadet..

Aldığı Beğeniler
27
Takım
Diğer
Dudaklarımdan dökülen titrek kelimelerimle; "Ağlayan, inleyen insan eyle!" duasının sıcaklığına sığınıyorum.

rabbim ebeden razı olsun
emeğine bereket
selamunaleyküm

Hafız_70

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6,432
Takım
Fenerbahçe

Ellerinize ve yüreğinize sağlık kardeşim.Allah razı olsun bu güzel paylaşımınız için.
Selam ve dua ile kalın.

Bir_Katre

RAHMETLE ANIYORUZ DEĞERLİ KARDEŞİM

Aldığı Beğeniler
50
Takım
Galatasaray
Yüreğine sağlık kardeşim güzel paylaşımdı...

nakşi_bendi

Ya BAKİ Entel BAKİ!

Aldığı Beğeniler
7
EMEĞİNE SAĞLIK KARDEŞ
RABBİM RAZI OLSUN........................

vuslatt

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
15
ORiJiNAL YAZARI : ilminur

Yüreğine sağlı canım lunaycım gene harika bir paylaşım ömrüne bereket Rabbim razı olsun ..
:gul:

Üst Alt