Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

@Cihan**

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Takım
Beşiktaş
kitap4.jpg

Kâf Sûresinin sırları

Ahirete ait konulardan bahseden ve Peygamber Efendimizin (sas) cuma hutbelerinde, sabah ve bayram namazlarında sıklıkla okuduğu Kâf Sûresinin tefsirini yapan kitap, bu surenin sır perdelerini aralıyor. Allah ile Resûlü arasındaki şifre kelimelerin tespitini yapıyor.

Prof. Dr. Davut Aydüz
Kâf Sûresi Tefsîrî 192 sayfa Işık Akademi Yayınları, 0216 318 42 88

kitap5.jpg

Efendimize sesleniş

Senai Demirci şiirsel denemeyle, Efendimiz bizim kimimiz? Ona nasıl yakın olabiliriz? Sevgiliye muhabbetimiz nasıl artar?
Muhammed (sas) adı yüreklerimize nasıl kazınır? gibi temel sorulara cevap arıyor. Kitabın geliri İHHnın katarakt kampanyasına bağışlanacak.

Senai Demirci
Selam Sana Ey Nebi 157 sayfa Timaş Yayınları, 0212 511 24 24

@Cihan**

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Takım
Beşiktaş
kitap2.jpg

Necip Fazılın yankısı

Yirminci yüzyıl fikir hayatına yön verenler arasında önemli bir yere sahip olan Necip Fazıl, hitabet kudretiyle de fikirlerini yeni yüzyıla taşıyabilmiş bir isim.
Hazırladığı kitabında Necip Fazılın kendi ses ve fikirlerinin yankısından geniş bir demet sunan Orhan Okay Hoca, Necip Fazılın yazılarında öfke unsurunun adeta onun bir alâmeti fârikası olduğu görüşünde.

Orhan Okay
Necip Fazıl Kısakürek 316 sayfa Etkileşim Yayınları, 0212 551 32 25

@Cihan**

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Takım
Beşiktaş
kitap1.jpg

Dinsiz ahlak olur mu?

İslam âlimi Ömer Nasuhi Bilmen, gerek ilmî ve ahlakî otoritesi, gerekse samimi dindarlığı ile dinî konularda güven duyulan isimlerin başında gelir. Kitap, onun şahsında temsil ettiği ahlakî değerleri ele alıyor.
Kitap, ahlakın kaynağının İslam olduğunu, aklın ve vicdanın vahiyden beslenmeden ahlaki değer üretemeyeceğini ve dinsiz ahlakın mümkün olmadığını dillendiriyor. Bilmen, ahlak kavramını nazarî, amelî, ferdî, içtimaî ve ailevî yönleriyle ele alıyor.
Ömer Nasuhi Bilmen Yüksek İslam Ahlakı 160 sayfa

@Cihan**

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Takım
Beşiktaş
kitap1.jpg

Satırlar arasından Hicaza

Mekke ve Medine gibi İslam dünyasının en önemli iki manevi merkezini içine alan Hicaz bölgesi, dünyada iken mahşerin provasının da yaşandığı kutsal topraklardandır.
Hicazın idarî, askerî, hukukî ve sosyal durumunu tahlil eden çalışma bu bölgedeki ibadet ve ziyaret mekânlarını da tanıtıyor. Kitap, Haremeyne misafir olanların hatıralarını canlandırıp özlemlerini artırırken, henüz gidemeyenlerin de hasretini artırıyor.

Murat Duman
Hicaz 310 sayfa Işık Yayınları, 0216 313 42 88

Başak

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Tavsiyeler için teşekkürler Cihan kardeşim.

Sizin okuduğunuz var mı bunların içinden?

@Cihan**

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Takım
Beşiktaş
ben tesekur ederim ..
ineternetten edindigim bilgiye gore bu kitaplar daha yeni cikmis..
ben oyle gordum ...

suanda edinmem imkansiz..
konulari guzel kitablar..
tr yolculugu oldugunda elbette edinirim birkac tane..

Başak

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Hmmm anladım kardeşim.

Evet güzel kitaplar, yeni çıktıklarını bilmiyordum.

Tavsiyeniz için tekrar teşekkürler.

Üst Alt