Bismillahirrahmanirrahim
Kötülügü iyilikle Terbiye Edin!
Cenab-i Hak buyuruyor:
“Iyilikle kötülük bir olmaz, Sen (kötülügü) en güzel bir sekilde önle. O zaman seninle arasinda düsmanlik bulunan kimse, sanki candan bir dost olur. Buna (bu güzel davranisa) ancak sabredenler kavusturulur; buna ancak (hayirdan) büyük nasibi olan kimse kavusturulur.” (Fussilet, 34,35 )
Rasulullah (sav) buyurdular:
“Yigit dedigin, güreste rakibini yenen kimse degildir; asil yigit, kizdigi zaman öfkesini yenen kisidir.” (Buhari, Edeb, 76 Müslim, Birr, 107, 108 )
Ibrahim b. Edhem sahrada giderken bir askerle karsilasti. Asker ona
"–Mamur ve meskun yerler nerede?" diye sordu...
Ibrahim b. Edhem mezarligi isaret etti... Kendisi ile alay edildigini zanneden asker, Ibrahim b. Edhem'in basina siddetle vurdu, sonra savusup gitti...
Askere
"–Dövdügün zat, Horasan zahidi Ibrahim b. Edhem'dir!.." denilince geri döndü... Özür diledi...
Ibrahim b. Edhem
"–Sen bana vurunca, ben Allah Teala'dan senin icin cennet niyaz ettim!" dedi...
Asker
"–Nicin?" diye sordu...
Ibrahim b. Edhem
"–Dövülmeye sabrettigim icin sevab ve ecir aldigim bana bildirilmisti. Onun icin bu karsilasmadan benim karli cikmami, senin ise zarar görmeni istemedim!.." dedi....
(Kuseyri, s: 352-353) (Ömer Faruk Demiresik, Ahiret Azigi-2)
...Fi emanillah...
Hakyol
Kötülügü iyilikle Terbiye Edin!
Cenab-i Hak buyuruyor:
“Iyilikle kötülük bir olmaz, Sen (kötülügü) en güzel bir sekilde önle. O zaman seninle arasinda düsmanlik bulunan kimse, sanki candan bir dost olur. Buna (bu güzel davranisa) ancak sabredenler kavusturulur; buna ancak (hayirdan) büyük nasibi olan kimse kavusturulur.” (Fussilet, 34,35 )
Rasulullah (sav) buyurdular:
“Yigit dedigin, güreste rakibini yenen kimse degildir; asil yigit, kizdigi zaman öfkesini yenen kisidir.” (Buhari, Edeb, 76 Müslim, Birr, 107, 108 )
Ibrahim b. Edhem sahrada giderken bir askerle karsilasti. Asker ona
"–Mamur ve meskun yerler nerede?" diye sordu...
Ibrahim b. Edhem mezarligi isaret etti... Kendisi ile alay edildigini zanneden asker, Ibrahim b. Edhem'in basina siddetle vurdu, sonra savusup gitti...
Askere
"–Dövdügün zat, Horasan zahidi Ibrahim b. Edhem'dir!.." denilince geri döndü... Özür diledi...
Ibrahim b. Edhem
"–Sen bana vurunca, ben Allah Teala'dan senin icin cennet niyaz ettim!" dedi...
Asker
"–Nicin?" diye sordu...
Ibrahim b. Edhem
"–Dövülmeye sabrettigim icin sevab ve ecir aldigim bana bildirilmisti. Onun icin bu karsilasmadan benim karli cikmami, senin ise zarar görmeni istemedim!.." dedi....
(Kuseyri, s: 352-353) (Ömer Faruk Demiresik, Ahiret Azigi-2)
...Fi emanillah...
Hakyol
Son düzenleme: