Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Rumeysa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2,483
Takım
Galatasaray
Pakistanlılara gönderilen yardım mektubu boğazımızı düğümledi. Bizleri adeta silkeledi.

31/12/2005 - 22:46

Babası yoktu annesi fakirdi.. Onunda cebinde 2 milyon lira vardı.. Evin ekmek parasıydı bu.. Ama o 1 milyon lirasını Pakistanlı depremzedelere gönderdi.. Şimdi herkes onu arıyor..

Kütahya Tavşanlı'dan gönderilen o mektup içimizden bir şeyler aldı götürdü. Değerlerin hızla aşındığı yozlaşmanın alabildiğine büyüdüğü bir ortamda gelen bu mektup bizleri utandırdı. Yitip giden değerleri hatırlatan o mektup suratımıza tokat gibi vurdu.

Hırsızlıkların, soygunun, dolandırıcılığın ayyuka çıktığı ülkemizde böyle insanlar da var. Şimdi bize insanlığı yeniden öğreten o fakir ama gönlü zengin çocuk aranıyor. Sadece bizleri değil Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref'i de ağlattı.

TGRT ekranlarının duyurduğu ve Türkiye ve dünya kamuoyunun gündemine giren o mektubun sahibi nerede? Tavşanlı karış karış aRANIYOR

TGRT Haber ekibinden Ekrem Çalkılıç, mektubun gönderildiği Tavşanlı'da tüm vatandaşların göğsünü kabartan küçük yardımseverin izini sürüyor...

İnternet sitesinde İngilizce tercümesi de yayınlanan mektubun aslı şöyle:
''Ben fakir bir evin oğluyum. Babam yok, annem hasta. İki milyon ekmek paramız vardı. Bunun size bir milyonunu gönderiyorum, çünkü ben bugün çöpten ekmek buldum. Akşam iftarı onunla yapacağız. Bu bir milyonla depremdeki çocuklara ekmek alın. Bu para helaldir. Pul parası da vereceğim için paranın hepsini gönderemedim. Özür dilerim.''

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
çok ibret alınması gereken bir yazı....ALLAh razı olsun....

RABBİM bizleri bu şuurda olan muminlerden etsin..

Çünkü malının yarısını verecek çok az insan var..

ALLAh razı olsun ablam paylaşımın için....

MEVLAM cümlemizi müslüman kardeşimizin nefsini kendine tercih eden kullarından etsin.

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Ben de haberler de dinlemişdim ne güzel bi rahlak ne güzel bir yardımlaşma örneği, geleceğin cömert insanlarından biri olur inşeallah.

paylaşimin için sağol.

Bir_Katre

RAHMETLE ANIYORUZ DEĞERLİ KARDEŞİM

Aldığı Beğeniler
50
Takım
Galatasaray
Allah razı olsun paylaşımın için teşekkürler...selam ve dua ile...

Üst Alt