Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

TebessüM

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Böcekler hakkındaki bilgilerinizi tazeleyin, özellikle deneme'lerinde şiir'lerinde kelebeğe atıf yapan şair ve yazar arkadaşlar :)

ömürleri bir gün değil, 3 ay imiş.. (Karakutu)

1. Sanıldığının aksine kelebeğin ömrü bir gün değil, üç aydır.

Ömrü bir gün olan "ephemeropter", yani "birgün" sineğidir. Ergin haldeyken ömrü birkaç saati geçmez. Kelebeğe de hiç benzemez.

2. Karıncalar yer sarsıntılarını hissederler ama bu depremi haber verecekleri anlamına gelmez. Çünkü 1 şiddetindeki sarsıntılara bile tepki verirler.

3. Balarıları oğul verirken genç kraliçe yuvaya kabul edilmezse "9-hydroxdex-trans-2-enoicasid" maddesini
milimikron kadar işçilere verir. Bu da keyif verici bir maddedir. Yani uyuşturucu. Bağımlılık yapar. İşçi arılar bu maddeyi kraliçeden her gün alabilmek için onun her türlü ihtiyacını karşılar. Yani arıların çalışkanlığının sırrı madde bağımlısı olmalarıdır​

peri

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Şimdi ne desem bilemiyorumBöceklerle aram hiç iyi değil.Pek sevmem sevilmem. :D
Allah hepsine bir hikmet vermiş işte.Ömürleri uzun olsun.

silaucan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
7
Banane banane ben karafatmalar hakkında da bilgi almak istiyorum.... :D

iLkay*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Takım
Galatasaray
ORiJiNAL YAZARI : silaucan
Banane banane ben karafatmalar hakkında da bilgi almak istiyorum.... :D

bende karaböceklerden çok korkuyorum.. :( :baby:

saol paylaşım için Tebessüm kardeş..

zeyno

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Takım
Galatasaray
Hayatımda tek sevdiğim ve de dokunduğum böcük, UĞUR BÖCÜĞÜ başka da yok... :) Onlar hakkında da bilgi olsa fena olmazdı hani...

Hekimoglu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
191
Rabbim herseye kadirdir...

ilginc ve bilgilendirici paylasim icin Tesekkurler =)

ExELaNcE

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
13
Balarıları oğul verirken genç kraliçe yuvaya kabul edilmezse "9-hydroxdex-trans-2-enoicasid" maddesini
milimikron kadar işçilere verir. Bu da keyif verici bir maddedir. Yani uyuşturucu. Bağımlılık yapar. İşçi arılar bu maddeyi kraliçeden her gün alabilmek için onun her türlü ihtiyacını karşılar. Yani arıların çalışkanlığının sırrı madde bağımlısı olmalarıdır

çok ilginç..ibretlik olaylar..Allah ibret alanlardan eylesin

Üst Alt