Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

KAMELYAM

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
İyi yürekli bir vezir, yoksul ve muhtaçlara devlet hazinesinden borç para veriyor, borç alanlar,
"Bunu ne zaman geriye ödeyece iz?" diye sorduklarında,
Vezir ;"Padişahımız ölünce ödersiniz" diye cevap veriyordu .
Bu duruma tanık olan bir adam bir gün Padişaha,
-"Efendimiz sizin veziriniz devletinizin hazinesinden muhtaçlara borç para veriyor, vadesini de sizin ölümünüze ba lıyor
Demek ki niyeti kötü, sizin bir an önce ölmenizi istiyor, siz ölünce de paraları zimmetine geçirecek" diye gammazladı .
Bu gammazlık üzerine padişahın vezirine karşı kalbi bozuldu Kendisini huzuruna ça ırıp söylenenlerin do ruluk derecesini ve maksadının ne oldu unu sordu
Vezir sıradan bir vezir de ildi Görevinin dışındaki bir takim incelikleri de biliyor ve yerinde bunlardan yararlanıyordu Padişahi yatıştıran ve yüre ini ferahlatan su açıklamada bulundu:
"Padişahim, söylenen do rudur Ben hazineden muhtaçlara borç para veriyor, vadesini de sizin ölümünüze ba lıyorum.
Ama bunu sizin ölmenizi de il, tersine daha çok yaşamanızı istedi im için yapıyorum.
Bilirsiniz ki her borçluya borcunun vadesi kısa gelir, vade dolmasın diye bakar, bunun için dua eder.
Bu demektir ki borçlarını.siz ölünce verecek olanlar, borçlarının vadesi dolmasın diye sizin ölmemeniz için dua edeceklerdir Allah katında en makbul dualardan biri de borç altındaki kullarının duasıdır.
Benim de maksadım ömrünüzün uzunlu u, sa lık ve afiyetinizdir"​

H

hayrunisa

Guest
ellerine saglık bacım çok güzel bir hikaye idi ve ibretli.
:)

aydilge

Bana Seni Gerek ,Seni !.

Aldığı Beğeniler
12
Takım
Galatasaray
İyi yürekli bir vezir, yoksul ve muhtaçlara devlet hazinesinden borç para veriyor, borç alanlar, "Bunu ne zaman geriye ödeyeceğiz?" diye sorduklarında, "Padişahımız ölünce ödersiniz" diye cevap veriyordu.

Bu duruma tanık olan bir adam bir gün Padişaha, "Efendimiz sizin veziriniz devletinizin hazinesinden muhtaçlara borç para veriyor, vadesini de sizin ölümünüze bağlıyor Demek ki niyeti kötü, sizin bir an önce ölmenizi istiyor, siz ölünce de paraları zimmetine geçirecek" diye gammazladı.

Bu gammazlık üzerine padişahın vezirine karşı kalbi bozuldu Kendisini huzuruna çağırıp söylenenlerin doğruluk derecesini ve maksadının ne olduğunu sordu Vezir sıradan bir vezir değildi Görevinin dışındaki bir takım incelikleri de biliyor ve yerinde bunlardan yararlanıyordu Padişahı yatıştıran ve yüreğini ferahlatan şu açıklamada bulundu:

"Padişahım, söylenen doğrudur Ben hazineden muhtaçlara borç para veriyor, vadesini de sizin ölümünüze bağlıyorum Ama bunu sizin ölmenizi değil, tersine daha çok yaşamanızı istediğim için yapıyorum.

Bilirsiniz ki her borçluya borcunun vadesi kısa gelir, vade dolmasın diye bakar, bunun için dua eder Bu demektir ki borçlarını siz ölünce verecek olanlar, borçlarının vadesi dolmasın diye sizin ölmemeniz için dua edeceklerdir Allah katında en makbul dualardan biri de borç altındaki kullarının duasıdır.​

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
yüreğine sağlık.ALLAH razı olsun...

seylan_54

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,393
İyi yürekli bir vezir, yoksul ve muhtaçlara devlet hazinesinden borç para veriyor, borç alanlar, "Bunu ne zaman geriye ödeyeceğiz?" diye sorduklarında, "Padişahımız ölünce ödersiniz" diye cevap veriyordu. Bu duruma tanık olan bir adam bir gün Padişaha, "Efendimiz sizin veziriniz devletinizin hazinesinden muhtaçlara borç para veriyor, vadesini de sizin ölümünüze bağlıyor. Demek ki niyeti kötü, sizin bir an önce ölmenizi istiyor, siz ölünce de paraları zimmetine geçirecek" diye gammazladı. Bu gammazlık üzerine padişahın vezirine karşı kalbi bozuldu Kendisini huzuruna çağırıp söylenenlerin doğruluk derecesini ve maksadının ne olduğunu sordu. Vezir sıradan bir vezir değildi. Görevinin dışındaki bir takım incelikleri de biliyor ve yerinde bunlardan yararlanıyordu. Padişahı yatıştıran ve yüreğini ferahlatan şu açıklamada bulundu:

"Padişahım, söylenen doğrudur Ben hazineden muhtaçlara borç para veriyor, vadesini de sizin ölümünüze bağlıyorum. Ama bunu sizin ölmenizi değil, tersine daha çok yaşamanızı istediğim için yapıyorum Bilirsiniz ki her borçluya borcunun vadesi kısa gelir, vade dolmasın diye bakar, bunun için dua eder. Bu demektir ki borçlarınısiz ölünce verecek olanlar, borçlarının vadesi dolmasın diye sizin ölmemeniz için dua edeceklerdir. Allahı katında en makbul dualardan biri de borç altındaki kullarının duasıdır. Benim de maksadım ömrünüzün uzunluğu, sağlık ve afiyetinizdir."

İsrâ

"Özlem"imsin

Aldığı Beğeniler
12,753
Takım
Galatasaray
Allah Razı Olsun. Allah hepimize borçlarımız varsa edalar ihsan eylesin. Rabbim namaz oruç zekat gibi borçlarımızıda eda etmeyi nasip etsin.

İman-ı İcmali

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
15
Allah c.c razı olsun. Çok güzel bir kıssaydı.
Emeğinize bereket inş.

seylan_54

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,393
Aminn.. Allah sizlerden de razı olsun inşallah..

Üst Alt