Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Hekimoglu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
191
Istanbul feth edildiginde Fatih Sultan Mehmet Han Yedi Kule zindanlarindaki ilim adamlarini ziyaret eder ve kendilerine neden zindana girdiklerini sorar.
Kayser (Bizans Imparotoru) bizi topladi. Dedi ki "Osmanli Rumeli hisarini yaptiriyor. Bizansin kapilari kapaniyor. Ülkemizi nasil koruyabiliriz? "Sira bana gelince söyle cevap verdim; "Imparatorum biz bizansi artik koruyamayiz. Cünkü ahlaksizlik Bizans´i cürüttü. Simdi cepheye giden asker geride biraktiklarini kimseye emanet edemiyor. Osmanli Bizansi yikmasada Bizans zaten yikiliyor.`Bunun üzerine hükümdar "Atin bunu zindana!" diye emretti. "Biz yüz yillarca yasamisiz, Bizans´i kimse yikamaz. diyenlere de mevki mekam verdi."
Fatih Sultan Mehmet bu ilim adamini ilgi ile dinler. Ona "Sana simdi bir ferman vereyim. Memalik-i Osmani´yi(Osmanli memleketlerini) dolas. Acaba Osmanli Devleti ne kadar yasayacak, bana bir bilgi ver." der.

O bilgin, bu emir üzerine tüm osmanli topraklarini dolasmaya baslar. Buu esnada mahkemeleride inceler. Bir mahkemede söyle bir davaya sahit olur. Davaci olan köylü hakime yalvarmaktadir:" Ben bu adamdan yalnizca tarlayi satin aldim. Tarlanin icinde cikan bu hazineye bir bedel ödemedim. Lütfen söyleyin bu hazineyi alsin." Diger adamda israr etmektedir: "Ben tarlayi bu adama satmisim. Artik tarlanin icinden ne cikarsa ona aittir. Bu hazineyi alamam, vebaldir."

Her ikiside kul hakkina girmekten son derece korkuyor. Kadi saniklara bakmis, birinin oglu, birinin kizi var. "Ben senin kizini, bunun ogluna nikahliyorum. Razi misiniz?" demis. "Sen ne dersen bas üstüne. "demisler."Cagirin kizinizi oglunuzu."demis. Onlarada sormuslar. "Hayir!" diyen yok. Hakim, "Masallah. O cikan hazine de size dügün hediyesi." diyerek davayi bitirmis.
Bütün bunlara sahid olan ilim adami Fatih´in yanina gelmis ve "Bu adalet devam ettigi müddetce Osmanli´nin ömrü cok uzun olacak." diye müjde vermis.

Hekimoglu Ismail "Kalbin Ayagiyla Yürümek" adli kitaptan alintidir...

TebessüM

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Rabbim bizede böyle günler görmeyi nasip etsin inş

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
İnşallah islam alemi yeniden dirildiğinde bu adeleti yeniden yaşarız.

HACI BORAN

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
İnşallah islam alemi yeniden dirildiğinde bu adeleti yeniden yaşarız

silaucan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
7
maşallah,bu ne kadar güzel bir adalet örneği,bu ne kadar güzel bir yönetim anlayışı......
yıllarca memleketler ve imparatorluklar böyle idare edilmiş,olmaz diye bir hal yokmuş,istenilse Hak ve Adalet korunurmuş....

Rabbim devrimizde de böyle anlayışları hakim kılsın,yöneticilerimiz de halkımızda hep adil,dürüst,hak koruyan olsun.

Allah razı olsun,güzel bilgilerle çook derinden etkilendim.
Hak ve adaleti savunmuşve korumuş tüm değerlerimizin ruhları şad olsun....

peri

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
ALLAH RAZI OLSUN BU BİLGİLERİN İÇİN.
DERS ALMALIYIZ BU ADALETTEN.

Üst Alt