Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Sultani Can

Ehli_Hizmet__

Aldığı Beğeniler
7,114
Takım
Diğer
Gavs-ı Bilvânisî hazretleriyle beraber Suriye’ye Şeyh Ahmed Haznevi hazretlerinin dergâhına ziyarete gittik. Orada ziyaretten sonra bir evde misafir olduk. Ahmed Haznevî hazretlerinin evinde bir hasta var, dediler. Beni çağırdılar. Onu muayene için gittim. Muayene ettim, geldim. Gavs hazretlerinin yanında da bir hizmetçisi vardı: – Doktora söyle, dedi. Bugünkü kazançlarımızı ortak edelim; ben ne amel yaptımsa o da ne amel yaptıysa ortak olalım! – Kurban, dedim. Siz zarar edersiniz ortak olursak. – Niye dedi? – “E kurban, dedim. Biz kitaplarda okuduk; Gavsların bir anlık ameli insanların ve cinlerin amelinin toplamından daha kıymetlidir”, diyorlar. Ben bunları söyleyince hizmetini gören kişi, ona sözlerimi Kürtçe olarak anlattı. O zaman da Gavs-ı Bilvânisî hazretleri ona, – “Bu doktor bir şeyler biliyor”, demiş. Bakın orada iki kişi var; biri kâmil bir veli, Gavs-ı Bilvânisi hazretleri, diğeri de yetişmemiş biri! (Dr. Ahmet Çağıl, kendini kastediyor) “Yok öyle değildir” demedi. O da aynı ameli yapsa biri bir avuç alıyor, diğeri de denizler kadar alıyor. Bu kadar farkediyor. İşte içimizi düzeltmek için lazım gelen vazifelerin üzerinde mübareklerin durmaları da bu yüzden kardeşler! Dr. Ahmet ÇAĞIL

Ekli dosyalar

• 20200711_094816.jpg
    20200711_094816.jpg
    62.8 KB · Görüntüleme: 1

Beste

Dert etme Duâ et..

Aldığı Beğeniler
18,751
Takım
Galatasaray
Menkibeyi tekrar dan hatirlatiginiz icin Allah raz olsun.

Dildade

°Dar-ı Dünya°

Aldığı Beğeniler
2,841
Takım
Galatasaray
Allah razı olsun paylaşımınız için ????

Üst Alt