Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
Bu dünya bir han gibidir.

Ahiret yolcusu bütün hazırlığını bu handa yapmalıdır.

Yolda tedarik görülmez.

Zira kervan yola çıkmıştır.

Ölümle başlayan bir yolculuğun geri dönüşü yoktur.

Yola çıkan kimsenin hedefine ulaşması için belli bir yol ve usül takip etmesi gerekir.

Başıboş ve hedefsiz yol giden kimsenin hedefine varması mümkün değildir. Onun nereye varacağı da belli olmaz.

Allah yolu da böyledir. O yolda Hz. Resulullah’ın -aleyhissalatü vesselam- izinden başka Allah’a giden bir yol ve kapı yoktur.

Hz. Resulullah’ın -aleyhissalatü vesselam- hayatını yaşamak için de ulu sadatlara uymak gerekir.

Hz. Peygamber’e -aleyhissalatü vesselam- hakkıyla uymanın en güzel yolu sünnet üzere yaşayan sadatları takip etmektir.

Sadatlar sünnet-i seniyyeyi kal olarak değil hal olarak yaşar ve yayarlar. Onlara uymakla iman selameti ile ölmek nasip olur.

Böylece ebedi ahiret yolculuğu iman ile başlamış olur.

En büyük saadet de budur.”​

Son düzenleme:

ilminur

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
128
Takım
Fenerbahçe
Allah razı olsun omrunuze bereket ıns Rabbım dogru yoldan ayırmasın cumlemızı ...

Beste

Dert etme Duâ et..

Aldığı Beğeniler
18,751
Takım
Galatasaray
Amin insAllah..
Allah razi olsun abi degerli paylasim idi.

nun_kalem

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
24
Allah razı olsun...Düşünülesi bir konu..

"Onlara dünya hayatının neye benzediğini söyle! Dünya hayatı, gökten indirdiğimiz bir suya benzer ki, onunla yeryüzünün bitkileri gelişip birbirine karışır ve sonunda rüzgarların savurup uçurduğu kuru bir çöp kırıntısı haline döner. Allah, her şeyi meydana getirmeye gücü yetendir. Mal ve oğullar dünya hayatının süsüdür. Ebedî kalacak iyi işler ise Rabbinin katında hem sevapça daha hayırlı hem de ümit bağlamaya daha lâyıktır."

Kehf sûresi (18), 45-46

loreS

"ALLAH dE KaLBiM"

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Allah razı olsun..

Gülistan

İMAM HATİP'Lİ

Aldığı Beğeniler
25
Takım
Diğer
Esselamü Aleyküm.paylaşım için Allah RAZI OLSUN.En yakın zaman biriminde "ben DÜNYANIN bir yalan olduğunu ( annemin vefatı ) ile ben daha iyi anladım.onun bedenini yıkadım gördüm ve anladım ki:(Allah'tan başka dostumuz yok kardeşlerim.O anlarda ağlamayı bırakıp Allah'a dua ettim.işte dedim sende bir gün böyle olacaksın... ve halime şükrettim "iyiki müslüman tarafındayım dedim .ya öteki tarafta olsa idim.Allah muhafaza.dostlarım annemin cesedi gözümün önünden gitmiyor."son yolculuğuna uğurladım onu.son elbisesini giydirdik.hem mutlu idim(çünkü sevdiğine kavuşuyordu) hemde annemi görememek beni üzüyordu.:agla:
Ya Rasulullah !seni annem kadar da olsa seni göremek beni neden üzmüyor sanki.:uzgun::kafa:.."annem babam sana feda olsun diyemeyorum affet beni senden binlerce kez özür diliyorum.Ya habibullah affet beni Allahım!. :aglaa:
Allah!a Emanet Olunuz.
Hakkınızı Helal ediniz dostlarım .sıkıntımla sizlerin de başını ağrıttım.
:helal:

uhibbu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
39,770
Takım
Galatasaray
Estagfurullah abla bizi paylaşmaya değer olarak gördüğün için teşekkür ederiz :gul:

Ve Allah razı olsun abi yolundan ayrılmayanlar olmak duası ile..

Üst Alt