Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Katre-i Matem

Men câle nâle.

Aldığı Beğeniler
49
Takım
Fenerbahçe

Zaman zaman hayrete uğrar aklım, cümle kurmaktan aciz düşerim, ellerim düşer, gözlerim düşer, kapılar üstüme düşer, bir köşede gençliğim bana küser, aynalar yüzüme düşer, bir viranede ağlayan bebeğin vebali bana düşer, dizlerim ferden düşer, zihnim serden düşer, bir noktada birikir de gözümden katre düşer.. ahh işte bu sonuncusu yok mu; hani şu ağlamak dedikleri hal.. sana deli gibi hastayım bilesin..hastayız sana.

Bir sancı isabet eder alnıma, bir kıvranış ki sorma gitsin, taşları dişliyorum.. ellerimi kenetliyorum kafama, yer altından yığın yığın ceset sesleri, duymamak elde mi; nasıl haykırıyorlar işitmiyor musunuz? yakında ben de gideceğim aralarına belli mi olur.. pek gelmeye niyetin yok gibi senin..yapma be kardeşim dünyada kalıp da ne edeceksin? vallahi yaşamak daha eza veriyor adama, çektiklerim mi; sorma gitsin..

Biraz daha kal demişsin, bozdu bu dünya bizi kızanım, kendimize yabancı olduk..iyiden iyiye musallat oluyor bu gitmek fikri..acaba seni kime emanet etsem ki? Sahibine emanetsin a canım.. bizi doğuran ana sövüyor, vatana hakkını veremeyene dede sövüyor, toprağı işlemeyen evlada nine sövüyor, filiz vermeyen tohuma çiftci sövüyor, maaştan şikayetçi memur devlete sövüyor, deva arayan hasta doktora sövüyor, niye eğrisin diyene deve sövüyor.. anlayacağın birileri dünyanın çivisini söküyor.söven sövene, dizlerini döven dövene.. vicdan kendi derdine mi yansın, vatana-millete mi? düşünmemek olmuyor a kuzum, elde değil işte; düşüveriyor kafa, oluyor dertten dört köşe.. gel de şimdi hazdan gazel söyle; failatun failatun failun...

Geveliyor dilim bakmayın siz benim gibilerine, gülüp geçmek dedikleri var ya hani, ya da ''he de geç'' de olabilir farketmez ama fakat biraz bakıverin satır aralarına a canım, o kadar da kör kuyuya taş atmayız.. biraz mürekkep yaladık hani, benim değil kitapların hakkını yememeli aman ha!. çok şey öğrettiler bize, ele bir aşıladılar ki ilimi fenni, bir tarih öğrendik ki meğer neler yapmış bizim Gazi, cebir yanında halt etmiş, bir kurşunla tüm yunanı devirmiş, bir de dile reformu var ki en mükemmeli; dedeye yabancı kıldı torunu-torbayı, altınlar doldurdu torbayı, öyle ki sofrada ekmek yok, kaşık taşa yuvarladı çorbayı, devlet şiar edindi komünizmayı.. velhasılı gül devri gibiydi vesselam.. ha ne diyorduk, hazdan gazel söylemek; yandık, yaktılar, yanıyorlar.. (bu yeni siga imiş henüz mufredeta geçmedi, buradan vatana bu hizmeti biz yapmış olalım..)

Öyle işte, bir yanda insanın kendi hali, bir yanda vatanın derdi; ikiye bölünesim geliyor. aciziz kızanım yok ki bir deli dengi; havuza şeker at karıştır e mi! benden söylemesi bak gelmedi sonu, hala yaşıyor Gazi, yaşasın Kemalizm dedikleri! naraları dolduruyor kulak deliklerini, sen iyi belle bunları ve tam bir Kemalist yetiş ve devletin için elinden gelen ziyanı ardına koyma e mi, yüreğimizde yaşıyor, sen kalk ben yatam, izindeyiz, duy sesimizi; inindeyiz!

Bu kalem de susmak bilmedi gitti.neyse efendiler sanırım anlaşıldı meram.. artık konuşturun susmasın bu kelam! izindeyiz üstad, izindedir kafalarımız, yırtıldı asırlık yaftalarımız.. vesselam..

Katre-i Matem..

dilsitan

Ya HaY

Aldığı Beğeniler
9,655
Takım
Galatasaray
kalemine yüregine saglik canim..:gul:

Geceler

Sükut_u Sonbahar

Aldığı Beğeniler
22,175