- Aldığı Beğeniler
- 4
- Takım
- Fenerbahçe
zaman ahir zaman bu zaman hakikaten resulullahın s.a.v dediği gibi zorlukları ve fitnesi çok bir dönem ancak allah bize doğruyu eğriyi göstermişken yol belli sistem belliyken bu yaşadığımız gitgeller neden.
ben en ufak bir örneğini vermek istiyorum . kız veya erkek farketmez evlilik için güzel bi niyete giriyorsunuz . sonrası hep vesvese ve kuruntuların bombardumanına alınmış 2 taraf yani kız ve erkek. diyelimki istemeye gittik anne babanın ilk sorduğu sorular ne olabilir sizce ..
durun durun ben bu zamandaki sorulan soruları söyliyim
evin varmı?
ne iş yapıyorsun?
araban varmı?
kendi işinmi yoksa başka birinin yanındamı çalışıyorsun
ne mezunusun( sanki kız değil iş veriyor
) ? vs vs ama hep buna benzer sorular
peki birde ümmeti olmakla şeref duyduğumuz mahşerde şefaatini umduğumuz sevgili peygamberimizin s.a.v' in neleri baz almamızı tavsiye ettiğine bi bakalım
kız alırken şunlara bakılır
1-güzelliği için
2-malı için
3-soyu nesebi için
4-dini için
peki seçeneklerden hangisi cezbedici dini hariç hepsi dimi? ama allah resulu s.a.v siz dini güzel olanı seçin buyuruyor..
bunu bilen kaç anne baba acaba dini güzel olanı seçer ben hep merak etmişimdir.
o yüzdendirki bu zamandaki evlilik yaş oranı 30 - 35'lere kadar ilerlemiştir maalesef sebebi ise inanın hep maddi yani dünyevi bir kaç sebep.
allah c.c hem anne babalara hemde evlenecek olan tüm genç erkek ve bayan kardeşlerimize allah c.c ve resulu s.a.v'in hoşnut olacağı bir anlayış nasib etsin..
hazreti fatıma r.anha annemiz ile hazreti ali k.v evlenirken neleri vardı emininm bir çoğunuz biliyorsunuzdur bilmeyenlerede araştırıp bakmalrını tavsiye ederim..
allaha emanet olun..