Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

nun_kalem

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
24
Ewet Arkadaşlar Ramazanla ilgili düşünceleriniz alalım...:)

Bugün Ramazanın 2. günü..Bu mübarek ayın başındayız..İlk gününüz nasıl geçti..açlık susuzluk nasıldı?..Manevi havayı hissedebiliyor musunuz?..Bu ay için bir planınız varmı?
Diğer Ramazanla şimdiki arasında bir fark var mI?..

katresu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14
Takım
Diğer
Tek - tek yazacağım...

İsrâ

"Özlem"imsin

Aldığı Beğeniler
12,753
Takım
Galatasaray
İlk günü gayet rahat bir şekilde hiç zorlanmadan geçirdim. Açlıkla ilgili hiç sorunum olmuyor zaten yıllardır. Suyu ister istemez arıyor insan ama ilk gün aramadım nedense.
Her yıl olduğu gibi bu yılda ilk gün yemeği az yememe rağmen bir ağırlık çöktü. Birkaç gün böyle sürüyor. İnşAllah en kısa sürede atlatırım.
Manevi hava eskisi kadar hissedilmiyor.
Eskiden köyde geçirirdim ramazan ayını.
Her akşam farklı bir komşumuza iftara giderdik.
Şimdi kendi evinde yapayalnızsın. (ailen dışında)
Herşey topluca yapılırdı ve çok ekstra bir heyecan olurdu.
Şu an için herhangi bir plan yok ama belli olmaz tabi.

KaTrEe

Enderun-i

Aldığı Beğeniler
15
Ramazan’ın ilk günü hep sakin geçer.Dünde öyle oldu.
gündüz oruç tutanların suratı asıktı biraz:) İftardan sonra dışarı çıktım herkezin yüzü gülüyo. teravih namazına giden insanlarla doluydu sokaklar.
Beni biraz susuzluk etkiledi.ve beraberinde halsizlik.Bunlarada şükür.
Bire on veren bir aydayız.Heyecanlı olmamak mümkünmü:)
Rahmet deryasını iyi değerlendirmeliyiz...

dua ile..

nun_kalem

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
24
Allah razı olsun..
Gayet güzel yorumlar...:)

e.çin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Galatasaray
Ramazanda gunduzlerı okunan hatımler iftardan once sokaktayken fırından gelen pide kokusu ıftar oncesı aclıktan herkezde bır sınır havası :) ıftar oncesı sokaktakı trafıktekı o telas ve komsularımızı akrabalarımız ıftara davet etmeler ezan sessını duydumuzda dısarda hiç sesin olmaması ve yatsı ezanı okununca cok sukur ınsanların namaza kosusturması cocuklar dahı :) sonra sahurda manıye davul eslık etmesı vede komsularımızın çalar saatlerının hıc susmaması :) akranlarımızın komsularımızın sahurda camlarına bakıp acaba uyandılarmı uyamı kaldılar yedılermı dıye endıselenmeler sonra herkez kendını 16 saat yemek yememeye ayarlar ve sonra ''ESSALATÜ HAYRÜN MİNEN NEVM'' Manavıyatını cok sevıyorum... 11 ayın sultanı dıye bosuna dememısler... RAMAZAN AYINI EN GUZEL EN HAYIRLI SEKILDE GEÇIRMEK ÜZERE İNŞAALLAH...

hacergül

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Fenerbahçe
Ramazan bir güzellik, Ramazan bire on veren ay .Ramazan ne susuzluk, ne açlık ne sinir ne öfke. Oruç aç susuz kalmaktan ibaret değil çünkü.Oruç sabrı (nun'u) yerleştirmek bu aciz nefse. Oruç haddini bilmeyen nefse "Yeter sen biraz dur." diyebilmek.Yalnız açlığa susuzluğa vb. ihtiyaçlara değil heeer şeye sabır penceresinden bakmaya çalışmak. İbadete daha bi özen göstermek.Gününü tefekkürle, ibadetle geçirmek. Allah rızası için herkesi her şeyi sevmeyi, hoşgörüyle bakabilmeyi öğretmek bu azgın nefse. Hepimiz böyle biliriz değil mi ? "Açlıktan şekerim düştü diye ortalığı kasıp kavuran öfke saçan insan aç kalmış olmaktan öte nasıl bir istifade umarki bu ibadetinden, doğrusu merak etmişizdir.Orucu sadece tıbbi bir fayda gibi görmek(bu ibadetin onca güzel faydası olmasına rağmen), adet haline gelmiş olduğu için tutmak (Rabbim esirgesin) insanı üzen manzaralar.Oysa hepimiz çok iyi biliyoruzki Oruç Rabbimizin emri, ancak onun rızası için oruç tutarız,nefsimizin terbiyesidir oruç. Bu bilinçte bakınca Ramazan Rabbimin Rahmetinin Bereketinin oluk oluk aktığı bir mevsimdir adeta.O ne güzel aydır.Rabbim cümlemizi Rahmetine Bereketine,Affına,Lütfuna kavuştursun İnşaAllah. Amin.

EkSen

Çelİşkilli

Aldığı Beğeniler
13
Her Ramazan olduğu gibi sinirliyim :) ve tahammülsüz ..
Saygısızlığa, işgüzarlığa, düşüncesizliğe tahammül edemiyorum ..
Bir de bu sinirli halime ..
Ama yine de elhamdülillah ..

katresu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14
Takım
Diğer
Yıl 2002’ye muhabbetle kucak açmışken ; açlıktan değilse de susuzluktan, yorgunluktan ziyade sigarasızlıktan gözlerim kaymış, etrafımda bulunan canlı – cansız bütün mahlukat kızıl renge bürünmüştü.

Tansiyona hiç sevgi göstermediğim halde; O, sadık bir dost gibi, her ramazanda ayrılmamacasına yapışırdı yakama…

Karşılıksız sevgi bu olsa gerek diye, başım yer çekimine eşlik edercesine düşünürken ben; ayaklarım apartman merdivenlerinde, “Ha gayret, az kaldı.” diye destek oluyordu bana.

Ziline bastığım kapıyı, gülümseyen yüzüyle komşumuz açmış ve “Hoş geldin.” demişti, hiç sorgusuzca.

“Hoş bulduk, sizlerde hoş gelmişsiniz.” diyerek, içeri dalmış ve hızla ayakkabılarımdan kurtulma mücadelesine girişmişken, “-Aaa!!! Annem, hangi arada mobilyaları değiştirmiş?” sorusunun şaşkınlığına düşmüş, buna rağmen de, ilk hamlede mutfağa yönelip, tencerenin kapağını açmıştım, “Ne pişirilmiş?” diye…

Ya Rabbim!...

Ben, evim diye bir alt kata girmiş olduğumu; komşumun “Bu günkü ramazan misafirimiz, Zeliha.” dediğinde anlamış; yüzüm, etrafımdaki kızıllığa baskın çıkarcasına kırmızıya dönüşmüştü…

(2002 Yılı, Ramaznında yaşadığım hatıratlarımdandır.)

Muhabbetle kalın kardeşlerim…

Üst Alt