Yeniden Doğuş

• Konbuyu başlatan Anonym
  • Başlangıç tarihi
  • 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
A

Anonym

Guest
BU HAYATTA NEDEN BÜTÜN SEVGİLER KARŞILIKSIZ....NEDEN SEVİLEN İNSANLAR KIYMET BİLMİYO ANLAMIYORUM..BEN BİRİNİ ÖLESİYE SEVMİŞTİM AMA O BENİ SEVMEDİ...BEN HERGÜN BİRAZDAHA KAHROLDUM..BİR SÖZ VARDIR HERZAMAN AKLIMDADIR ..SEVİLMEDEN SEVMEK YUDUM YUDUM ÖLMEKTİR!!!!AMA BEN ÖLMEYECEĞİM..HAYATA BİRAZDAHA FAZLA SARILIP SANA BUNUN BEDELİNİ ÖDETECEĞİM...BİRGÜN GELİP BANA YALVARACAKSIN AMA O ZAMANDA BENİ BULAMAYACAKSIN..ÇÜNKÜ VAKİT ÇOK GEÇ OLACAK..

siyah&yildizlar

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Orjinal Yazarı Anonym
BU HAYATTA NEDEN BÜTÜN SEVGİLER KARŞILIKSIZ....NEDEN SEVİLEN İNSANLAR KIYMET BİLMİYO ANLAMIYORUM..BEN BİRİNİ ÖLESİYE SEVMİŞTİM AMA O BENİ SEVMEDİ...BEN HERGÜN BİRAZDAHA KAHROLDUM..BİR SÖZ VARDIR HERZAMAN AKLIMDADIR ..SEVİLMEDEN SEVMEK YUDUM YUDUM ÖLMEKTİR!!!!AMA BEN ÖLMEYECEĞİM..HAYATA BİRAZDAHA FAZLA SARILIP SANA BUNUN BEDELİNİ ÖDETECEĞİM...BİRGÜN GELİP BANA YALVARACAKSIN AMA O ZAMANDA BENİ BULAMAYACAKSIN..ÇÜNKÜ VAKİT ÇOK GEÇ OLACAK..

Hakiki Sevgili ve Sevgi bulunamayınca geriye kalan tüm sevgililer ve sevgiler sahte olur...

alperen98

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
SEVGiVE HOSGÖRÜ
Hicr,88

Sevgi,her kalbe Allah tarafından yerleştirilmiş ilahi bir cevherdir.İçindeki sevgiyi keşfedenler,dış dünyaya daha anlamlı bakabilmektedir.Bir adı da Vedut (çok seven) olan Allah Teala,bu özelli ini insanların kaynaşması ve mutlu olması için imanın mahalli olan gönüllere yerleştirmiştir. Hoşgörü ise, kalpteki sevginin orijinalitesini koruyan,kalbe dışarıdan kin ve düşmanlık duygusunun girmesini engelleyen bir gönül kapısıdır. Hoşgörü, yapılan yanlışlıkları iyi görmek de ildir. Hoşgörü, insanın yanılabilen bir varlık oldu unu kabullenmek ve karşılaşılan yanlışlıklara ister istemez katlanmaktır.

Sevgi ile iman kalpte aynı mekanı paylaşmakta ve birbirine güç vermektedir. Peygamberimiz (s.a.v), İman etmedikçe Cennete giremezsiniz,birbirinizi sevmedikçe de gerçekten iman etmiş sayılmazsınız. Size bir yol göstereyim ki onu yaptı ınızda aranızda sevgi artsın: Aranızda selamı yayın. [1] buyurmuşlardır. Allah Teala da bir kutsi hadiste, Benim için birbirini sevenlere ahirette nebilerin ve şehitlerin bile imrenece i nurdan minberler vardır. [2] buyurmaktadır. E er bir arkadaşımızı seviyorsak bu,içimizde kalmamalıdır. Efendimiz (s.a.v), Bir kimse kardeşini severse sevdi ini ona haber versin [3] buyurmuştur.

Sevgiyle mutlu ve huzurlu olmak varken,kin ve nefret duygularıyla kişinin kendisini tahrip etmesi akıl karı mıdır? Önyargılarla,yanlış anlamalarla,sui zanla, gıybet ve iftiralarla kendi öz malımız olan sevgiyi yok etti imiz gibi,hoşgörüye de fırsat tanımamış oluyoruz. Gayri müslimler,aralarındaki derin farka ra men sınırlarını kaldırarak dünya çapında bir güç oluştururken biz müslümanlar bir mahallede bir cemiyette bile arzu edilen bir birlik kuramıyoruz. Çirkin işlerin kalbimize girmemesi için yerine göre nefret duygusu da gereklidir ama onu da yerli yerince kullanmak gerekir. Unutmayınız ki kin ve nefret duygusu en fazla sahibini yıpratır ve bir müminin bir mümine kin beslemesi günah olarak yeter. Bir defasında Eshab-ı Kiram bir cenaze defninden sonra Efendimize Ya Resulallah! Tabutu ne kadar a ırdı diyorlar. Efendimiz, Sevabı çokmuş demek ki diyor. Başka bir cenaze defninden sonra Tabutu ne kadar hafifti diyorlar. Efendimiz buna da günahı çok azmış demek ki diyor. İşte size sevgi ve hoşgörünün en güzel örne i.

Hutbemi Yunus Emrenin sevgiye dair mısraları ile bitirmek istiyorum:

Ben gelmedim dava için

Benim işim sevgi için

Dostun evi gönüllerdir.

Gönüller yapmaya geldim

Gelin tanış olalım,işi kolay tutalım

Sevelim sevilelim,dünya kimseye kalmaz.

[1] Müslim,İman,81

[2] Nevevi, Riyazus-Salihin,I/384

[3] Nevevi,a.g.e. I/384

H

hayrunisa

Guest
Ben gelmedim dava için

Benim işim sevgi için

Dostun evi gönüllerdir.

Gönüller yapmaya geldim

yunus emrem ne güzel söylemişş :)

ExELaNcE

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
13
Orjinal Yazarı siyah&yildizlar
Orjinal Yazarı Anonym

Hakiki Sevgili ve Sevgi bulunamayınca geriye kalan tüm sevgililer ve sevgiler sahte olur...

+10

üzülme kardeşim..

bunu da bir gün unutursun..

Başak

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Evet kardeş unutursun üzülme!!!

x_usta

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Kardeşim sen bence sevmemişsin sadece kapılmışsın çünki sevgi güzelliktir ve güzeldir sense çoksevdim diyorsun güzel olmayan bir duygu olan intikamdan behsediyorsun yazık çok yazık eger seviyorsan nasıl oluyorda sevdigin hakkında böle düşünüyorsun anlamadım dorusu eger sen onu sever ve onun iyiligini istersen bu mutlak karşılık bulur bu karşılık senin istedigin şekilde olmaya bilir ve sende buna saygıduyman gerekir.
Allah yar ve yardımcımız olsun

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
evet akrdeşim zaman her şeye çare ilaç

birkaç sene geçsin hiç sevmedin gibi olursun

hiç kimse için üzülmeye deymez

intikam duygularınıda yok et at içinden

ALLAH cc havale et

o en güzel ehkamül hakimin

eslem

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
sana her zamanki tavsiyem sabretmen kardeşim sonunda mutlaka yuzun gulucek inş.. :)

yada boşver buyuyunce unutursun.. :D :D :rolleyes:

KIRIKMIZRAP

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Takım
Galatasaray
Bunlar çözüm degil kardeşlerim..

Yani boşver geçsin, büyüyünce unutursun yada her genç kızın başına gelir ,

takma kafaya gibi öneriler belirtmeyin kaldıki faydası olmadıgı gibi sinirleri dahada depreştirir.

Ordan konuşması ahkâm kesmesi kolay dedirtir..

Kafaya takılacak bişey varsa gel beraber takalım mantıgı herzaman için çok daha etkili olmuştur.

Gelin beraber kafaya takalım arkadaşlar...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt