Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

OkuKalem

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
1411manset.jpg

'Çok şey bilen adam' cezaevinde ölü bulundu
Rektör Aşkın'la cezaevinde aynı koğuşta kalan Genel Sekreter Yardımcısı Enver Arpalı, banyoda asılmış halde bulundu. 'İntihar ettiği' açıklanan Arpalı yakınlarına "Buradan çıkmazsam, 50 kişi daha gelecek" demişti

Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nın tıbbi malzeme alımlarında ihaleye fesat karıştırıldığı iddiası ile başlattığı soruşturma kapsamında tutuklanarak Van Kapalı Cezaevi'ne konan Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Y.Y.Ü.) Genel Sekreter Yardımcısı Enver Arpalı cezaevinde ölü bulundu. Arpalı, aynı soruşturma kapsamında cezaevine konan Rektör Yücel Aşkın ile aynı koğuşta kalıyordu. 11 Temmuz'da tutuklanan Arpalı'nın bir süre önce ziyaretine gelen yakınlarına, "Eğer hemen bırakılmazsam en az 50 kişi daha tutuklanacak" demişti.

Cumhuriyet Başsavcılığı ve Arpalı'nın avukatı Hasan Köprülü'den alınan bilgilere göre, dün öğle saatlerinde banyo yapmak için cezaevinin hamamına giden Arpalı'nın cesedi saat 12.45 sıralarında cezaevi görevlilerince "çamaşır ipiyle tavana asılı" halde bulundu. Arpalı'nın "çoktan ölmüş" olduğunu tespit eden görevliler, cezaevi müdürü ve savcılığa haber verdi. Olayın duyulmasının ardından Arpalı'nın yakınları ve avukatı Akköprü cezaevine geldi. Arpalı'nın, "Girdiği bunalım sonucu intihar ettiği" açıklaması yapılırken soruşturmanın en kilit isimlerinden biri olması dolayısı ile sürekli gözetim altında tutulan Arpalı'nın "iple kendini asması" kuşkuları da beraberinde getirdi. Arpalı'nın kesin ölüm nedeninin otopsiden sonra açıklanacağı ifade edildi. Tutuklu bulunduğu Van M Tipi Cezaevi'nde intihar eden Enver Arpalı'nın cenazesi savcılık incelemesinin ardından Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

OkuKalem

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
İLK O TUTUKLANDI

Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nce İspanyol Expansiyol firmasına ihale edilen 25 milyon dolarlık tıbbi cihaz alımıyla ilgili Van Cumhuriyet Başsavcılığı'na gelen ihbarlar üzerine Başsavcılık, 5 Nisan 2005'te Rektör Yücel Aşkın, Rektör Yardımcısı Ayşe Yüksel, Genel Sekreter Işık Tepe ve Genel Sekreter Yardımcısı Enver Arpalı hakkında "Çıkar amaçlı suç örgütü oluşturmak, tehdit ve baskı ile ihaleye fesat karıştırmak, resmi evrakta sahtekarlık" iddiası ile soruşturma başlatmış; Arpalı 11 Temmuz'da cezaevine konulmuştu.

Y.Y.Ü.'de uzun yıllar "kilit noktada" görev yapmasından dolayı "bir çok olayı yakından bilen" Arpalı'nın cezaevine konmasınının ardından, "üniversitenin kendisini yalnız bıraktığı" düşüncesine kapıldığına dikkat çeken bir mesai arkadaşı şu bilgileri verdi: "Bir süre önce dışarıya rahatsızlığını bildiren haber göndermişti. Kendisine haksızlık yapıldığını düşünüyordu. Hatta bir keresinde, 'Eğer en kısa sürede tahliye edilmezsem, yanıma daha 50 kişi gelecek' ifadesini kullanmıştı. Ölümünü kuşkulu buluyorum. Sorunları vardı ama intihar edecek bir yapısı yoktu."

Arpalı'nın Savcıya da, "İhalede rektörün bilgisi dışında işlem yapmadım. Talimatları aldığım kişi dışarıda, ben tutukluyum" dediği öğrenildi. Arpalı'nın, bir yakınına da, "Başımıza gelenler 2 milyon dolar yüzünden. Paylaşamadık" dediği öne sürüldü.

OkuKalem

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Tekniker olarak başlamıştı

1947 doğumlu olan Enver Arpalı, 1965'te Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü'nde elektrik ustası olarak göreve başlamış, 1969'da Diyarbakır Akşam Tekniker Okulu'nu, 1970'te de Ankara Tekniker Yüksek Okulu'nu bitirmişti. 1985'te Y.Y.Ü. Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı'na yüksek tekniker olarak atanan Arpalı, 1987'de şube müdürlüğüne, 1992'de de Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı görevine yükseldi. 2003'te Y.Y.Ü. Genel Sekreter Yardımcılığı'na getirilen Enver Arpalı, evli ve 2 çocuk babasıydı

OkuKalem

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Çiçek: İntihar mı belli değil

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Y.Y.Ü. Genel Sekreter Yardımcısı Enver Arpalı'nın intiharı ile ilgili "İntihar mı etti, başka bir sebeple mi öldü? İntihar edip etmediği, otopsinin ardından anlaşılacakmış" dedi. Bakan Çiçek şunları söyledi: "Cezaevinde çamaşır günüymüş. İntihar eden kişi banyodan çıkmamış, arkadaşları şüphelenmiş. Banyoya baktıkları zaman cesediyle karşılaşmışlar. İntihar mı etti başka bir sebeple mi öldü? İntihar edip etmediği otopsinin ardından anlaşılacakmış. Şu anda net bir bilgi yok, otopsiden sonra açıklama yapılacakmış."

YENİ ŞAFAK GAZETESİ

AYDIN DEMİR-YAKUP BULUt

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
EYERKİ BİRDE DENİLENLER DOĞRUYSA YANDI ADAMCIK HEM DÜNYASI HEM AHIRETİ GİTTİ...
GENEDE MEVLA TAKSİRETINI AF ETSİN DİYECEK BİR ŞEY YOK BU SAATTEN SONRA

zeyno

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Takım
Galatasaray
Zor bir durum.Gönül ister ki eğitim camiasında böyle br durum yaşanmasın.Artık bu zamanın kanunu mu nedir bilinmez insanlar menfaatlerinin kurbanı oluyor.Böylebir olay vuku bulmuş ve gerisi çorap söküğü gibi gelecek.Sadece burda ders alınması gerekir ki bir daha böyle olaylar yaşanmasın.Gerçekten suçlu oanlar cezasını bulur inşallah.

Sekreter yardımcısının intiharı şüpheli de olabilir.Burdan 2 sonuç çıkıyor; Ya suçlu, ya da suçsuz.Ama bilinen bir şey var kendi canına kıymak Rabb huzurunda affedilmeyen bir günah.Selam ve dua ile...

acizanez

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
birde olaya şöyle değerlendirmek gerekir bence ki bu bir tür oyun gibi geliyor bana acıklamak gerekirse size soruyorum yüksek öğretim kurumlarının hangisinde fesat karıştırılmıyor ki o türkiyede ki yalnızca yüzüncü yıl üniversitesinde mi var fesat olayı ve sadece bu rektör ve ekipleri yapmakta bence bunlar bir kobay faresi bi kullanılan eleman işleri bitmiş ele verdiler ve arkasında duruluyormuş gibi davrandılar arkasından kim bilir daha neler cıkacak artı neden diğer yolsuzlukları cıkarmaktan ziyade üniversitedeki yolsuzluk olayı gündeme getirildi ve yök ün kapatılma kararı düşünülürken ortalığı bulandırmak isteyen bi takım kişiler var bence ve akp iktidarının iktidarsızlığının halka gösterilmek isteniliyor bir görüş işte biz türkiyede herşeyi yaparız demeye getiriyor gibi geliyor bana

ukab

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
bu şekilde intihar etmek falan onları yapmuış oldukları suçlardan asla kurtaramaz yeter artık yök yeter artık laik olmayan laikçiler yeter artık anti demokratlar

Üst Alt