Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Beyoğlu

aşka yolculuk

Aldığı Beğeniler
13,779
Takım
Galatasaray
Aykut Nasip Kelebek

BÜYÜK İSTANBUL MANZARALARI

İstiklal Caddesinden Cihangire açılan sokaklarda seni aradım Mephistoda yeni çıkmış dergilerde pasajlarda sahafların rutubeti arasında kiliselerin camilerin her şeyden ümidini kesmişlerin kasveti arasında seni aradım müzelerin önündeki sonsuz turist kuyruklarında paydos eden memur kalabalığı arasında sokağa çıkma yasağı ilan edilen günlerde seni aradım bir özgürlük ümidi gibi sanki bir otorite -kader mi- tarafından yasaklanmıştı seninle karşılaşmak da yasaklardan hemen sonra sokaklara attım kendimi belki senin yüzün vardır diye maskelerden birinin ardında lüks restoranlarda seni aradım salaş lokantalarda tabak çanak ara arasında

eve dönüş yolunda seni aradım bir adım daha atacak halim kalmayınca günün son sigarasını orada yakıyorsundur diye çöktüm Boğaza bakan bir kaldırıma sabah Yeniköy İskelesindeki sigara dumanları arasında seni aradım seni aradım Yeniköy ile Beykoz arasına yerleşen sis arasında seni aradım sisten sonra vapurda martılara simit atanlar arasında o an feryat figan ile simit arayan bir martıydım adeta gündüz eski plakçılar arasında akşam konser alanında seni aradım seni aradım şarkılara eşlik edenlerle eşlik edilen sözler arasında Büyük Londra Otelinde iki kişilik bir oda tuttum cebimdeki son birkaç yüz lirayla yatağın diğer yarısında yoktun otelin hiçbir koridorunda yoktun büyük İstanbul manzaraları sunan küçük terasında yoktun Tünelde sokak şarkıcılarının etrafındaki dinleyiciler arasında yoktun Allah rızası için bir sadaka isteyen dilencilere para çıkaranlar arasında yoktun dedim içimden Allah rızası için bir çık karşıma güzel harabelerin polislerle eylemciler arasındaki harplerin arasında seni aradım yüzyıllık tek bir lokantanın olmadığı İstiklal Caddesinde yüzyıllık bir yıkıntı gibi hissettim kendimi birdenbire seni ararken birdenbire gelişen bir şeyler arasında seni aradım seni aradım güneşin ilk ışığıyla sokak lambalarının ilk ışığı arasında seni aradım gökdelenlerle viraneler arasında bir çıkmaz sokakta seni aradım ilmiği tam boynuma geçirecekken kalbimdeki son yaşama arzusunu arar gibi seni aradım Parliament paketinde kalan son zehri arar gibi seni aradım zalimin kalbinde bir parça merhamet arar gibi seni aradım hiç kimse tarafından aranmadığım bir günde bir telefon sesi arar gibi seni aradım gözyaşlarıma aptalca bir bahane arar gibi seni aradım hiç gelmeyecek bir haberin yine de yolunu gözler gibi seni bir bulsam bu kadar arşınlamama gerek kalmayacaktı bu şehri evim coşkuyla dolacaktı Taksim Meydanının o çok eski coşkusuyla mesela çok uzaklarda bir semtin mesela Polonezköyün huzuruyla

Üst Alt