Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
Not.Bunu yüreği güzel abim sarisiyahli abim emailime atmiş.paylaşmak istedim

Bir gün Ebüdderdâ hazretlerine bir kişi gelerek dedi ki: - Benim kalbimde dünyaya karşı aşırı sevgi var. Dünya, âdeta kalbimi işgâl etmiş. Kıldıgım namazlarda nûr göremiyorum. İbâdetlerimden bir tat, lezzet alamıyorum. Yâ Ebüdderdâ, ne olur beni bu hastalıktan kurtar!
Ebüdderdâ hazretleri bu kişiye şu nasîhati yaptı:
- Sık sık hasta ziyâretlerine git! Cenâze namazlarında bulun! Kabirleri ziyâret et! Bu üç şeyi muntazam yaparsan bu hastalıktan kurtulursun. Sendeki dünya sevgisi yok olur, kalbin nûrlanır, basîret gözün açılır.
Bu kişi bildirilen üç şeye bir müddet devam etti, fakat kendi hâlinde herhangi bir degişiklik hissetmedi. Bunun üzerine Ebüdderdâ hazretleri şöyle buyurdu:
- Öyle ise sen, cenâzeye bir hayvan ölüsüne gider gibi gitmişsin! Şimdi söyleyeceklerimi iyi dinle! Hasta ziyâretlerine gittigin vakit, bir gün senin de onun gibi zayıf, hâlsiz, yataga uzanmış olacagını düşün! Bir yudum suyu bile eline alıp içemeyecek, başkalarının yardımı ile içebileceksin!
Bütün bu gerçeklere ragmen hâlâ dünyaya baglanmaktaki maksadın ne? Görüyorsun ki, dünya zenginligi, insanın bu hâle gelmesine mâni olamamaktadır. Bunları, hastanın yanında düşün ve nefsine şöyle de: "Şunun hâline bak, ibret al! Senin de sonun budur! O hâlde dünya muhabbetinden elini çek!"
Cenâze namazına gittigin zaman düşün ki, bu kimseyi, bütün dünya ni"metlerinden ayırmışlar, tabutun içine koyup musalla taşının üzerine bırakmışlar. Yakınları, çok sevdigi ve bütün ömrünü onlar için harcadıgı çocukları onu geriden seyrediyorlar.
Mezarlıga vardıgında, kabirde yatanların hâlini düşün! Bir gün sen de onlar gibi olacaksın. Nâzik bedenin çürüyüp böceklere yem olacaktır.
Ey kişi, işte üç şeyi yaparken bunları düşünüp, kendini bunların yerine koyarsan, kısa zamanda bu tehlikeli hastalıktan kurtulursun.
O kişi, bu nasîhatlere aynen uydu. Kısa zamanda bu hastalıktan kurtuldu. Dünyadan tiksinmeye başladı. Kalbi nûrlandı. Basîret gözü açıldı. Hakkı bâtıldan ayırdı. Bundan sonra bütün ömrünü, âhireti düşünerek, ona hazırlanmakla geçirdi.
Ebüdderdâ hazretlerini gördügünde dedi ki:
- Allah senden râzı olsun! Kalb gözümün açılmasına, gerçekleri görmeme vesîle oldun.

MEVLAM bizleri gerçekleri şuur ve idrak edip,ahireti için azık toplayan kullarından etsin.

sürmeli

Bir_Katre

Aldığı Beğeniler
26
Takım
Diğer
Aminn abim Rabbim razı olsun.....
Geçen gün bi ablamı ziyarete gittik üzerine çaydanlık devrilmiş ve öyle bir yanmış ki bacağı kapkaraydı ve kan akıyordu onu görünce hemen aklıma cehennem geldi ve dedim ki nasıl yanacağız kaynar su böyle yaptıysa cehhenem ateşi napar ve çok ürktüm..... Sizlerden ricam "Esra" ablam için dua edermisiniz en kısa zamanda iyileşmesi için Rabbim bütün hasta kullarına acil şifalar versin Amin Ecmain...
Allah cc razı olsun din kardeşlerim....

Bir_Katre

RAHMETLE ANIYORUZ DEĞERLİ KARDEŞİM

Aldığı Beğeniler
50
Takım
Galatasaray
MEVLAM bizleri gerçekleri şuur ve idrak edip,ahireti için azık toplayan kullarından etsin.Amin Amin Amin...

Allah razı olsun ellerine ve yüreğine sağlık selam ve dua ile...

Üst Alt