Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

asuman

Affet ALLAH'ım!!

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Beşiktaş
Bağdat'ta bır çalgıcı Ali varmış. Gecelerı içki içer çalgı çalarmış gündüzleri yan gelip yatarmış. Bagdatı unutmuş bilmezmiş ne yazmış ne kışmış. Bir gün gözüne uyku girmemiş Bağdat'ın sokaklarını gezmeye koyulmuş derken güneşlerden daha parlak gündüzden daha aydınlık bir çift gözle karşılaşmış o gözler yüreğini yakmış kavurmuş gözünü açıp kapayıncaya kadar gözden kaybolmuş. Yüreğini yakan aşk ateşiymiş. Eve gelmiş uyumaya çalışmış ama uyuyamamış. Aşık olan hiç uyuyabilir mi hiç uyuyabilen aşık olabilir mi? Gözünü kırpmadığı gecenin sabahınnda o gözlerin sahibi olan kızı aramaya koyulmuş sokak sokak gezmış ve ona rastladığı yere gelmış beklemeye başlamış ve onu tekrar orada görmüş onu tanıyan var mı yok mu kimi bulduysa sormuş. Evet demişler onu tanıyoruz sarayda oturur Padişah'ın kızıdır. Padışah'ın kızı mı? ben bıtmıişim demiş o kim ben kim bir an olsun karamsarlığa kapılmış ama o gözler gözlerinin onunden hiç gitmemiş derdine çare aramış herkese her yere sormuş kapı kapı dolanmış derken birisi bir zatı tarif etmiş yerini öğrenmiş ve gidip o zatı bulmuş derdini anlatmış ve bir çare istemiş. Zat çaresi vardır evlat demiş onun için her şeyi yapar mısın demış. Çalgıcı Ali yaparım demiş zat ona bir seccade almasını ve dagdaki mağraya gidip orada kırk gün Allah demesini istemiş. Ali hemen bir seccade aramaya başlamiş bana bir seccade bana br seccade... ve seccadeyi bulduğu gibi mağraya koşmuş seccadesını yere serıp dizleri üzerine çöktükten sonra ALLAH ALLAH ALLAH demeye başlamış derken bir hafta sonra zat Ali'nin yanına gelmiş ve ona seslenmiş. Ali kız geldı sanmış ve hani geldi mi geldi mi demiş. Zat dur evladım demiş sana erzak getirdim daha bir hafta oldu demiş ve ordan ayrılmış derken gunler gunleri kovalamış şehre gelen kervanlar o mağradan geçer olmuş ve Ali'yı gormüşler ama Ali onları hiç görmemiş bile ve ALLAH ALLAH ALLAH demeye devam etmiş. Oraya gelenler Ali'yi şehirde konuşmaya başlamış. Dağdaki mağraya bir derviş gelmiş ALLAH diyor başka bir şey demiyor demişler Alinin namı almış yürümüş Padişaha ulaşmış. PAdişah kimdir neyin nesidir demiş ve şehirdeki herkesin tanıdığı zati çağırtıp onun kim olduğunu sormuş ülkemizi şereflendren bu derviş kimdir demiş bizden ne hediye isterse verelim demiş. kırkıncı gün gelmiş çatmış zat Padiaşaha dervişin kızını istediğini soylemiş ve Padiaşah kızını alıp hazırlıkları tamaladıktan sonra Ali'nin huzuruna gelmiş zat Ali'ye dur evladım demiş Ali durmuş ve ne oldu demiş? zat padişahın geldiğini kızını ona vermeye hazır olduğunu söylemiş. Ali ellerini havaya kaldırmış ve ALLAH' IM ben seni bilememişim kırk gun ismini zikrettim Padişahi ve kızını ayağıma getırttin demiş ben hiç bir şey istemiyorum yalnızca seni istiyorum demiş ve ALLAH ALLAH ALLAH HAY HU ALLAH ALLAH ALLAH demeye devam etmiş (ya arkadaşlar kusuruma bakmazsınız umarım yazma şeklim biraz sıkıcı...ama ugraştım olmuyooo :D)

aydilge

Bana Seni Gerek ,Seni !.

Aldığı Beğeniler
12
Takım
Galatasaray
Hayır kardeşim..Ne kusuru...Bu şekildede okunaklı,güzel...Rabbim razı olsun...Biliyordum bu hikayeyi...Her zaman aklımızın bir köşesinde olmalı bu hikaye....selametle... :)

Geceler

Sükut_u Sonbahar

Aldığı Beğeniler
22,175
Takım
Fenerbahçe
Estafurullah kardesim ne kusuru bence cok güzel olmus yazi stili
Emegine yüregine saglik kardesim anlamli mükemmel bir paylasim
Allah(c.c)razi olsun
Selam ve Dua ile......

Üst Alt