Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Hekimoglu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
191
DİTİB tarafından Köln'de inşa edilecek olan cami projesine Bazı Hristiyan Birlik partililer, 'radikal İslamcı unsurları çekeceği' gerekçesiyle karşı çıktı.

no-moskee.jpg

Köln en büyük cami inşaatı için hazırlıklar devam ediyor...

Mehmet KOÇAK/Köln

Genel Başkanlığını TC Berlin Din Hizmetleri Müşaviri Rıdvan Cakır'ın yaptığı "Diyanet işleri Türk İslam Birliği"DİTİB, tarafından Genel Merkez olarak kullanılan Köln merkez binanın yerine aynı anda 1200 kişinin rahatlıkla ibadetini yapacağı merkez cami inşaatı hazırlıkları devam ediyor.

Bazı Hristiyan Birlik partililer, ''Osmanlı mimarisinin yansıtılacağı caminin kent profiline uymayacağı ve radikal İslamcı unsurları çekeceği'' gerekçesiyle projeye karşı çıktı.

camimaket.jpg

Köln'ün Ehrenfeld semtinde inşa edilecek olan cami takriben 30 milyon Euro'ya mal olması bekleniyor. Projede, Caminin yanında vatandaşlara her sosyal ve kültürel alanlarda faaliyet göstermek üzere özel bölümler yer almaktadır. Açılan proje yarışmasında dereceye ilk 5 modele çeşitli ödüller verildi. Birinciliği kazanan proje, iki minareli. Caminin kubbesinde iki el içiçe geçerek göğe doğru uzanıyor. Diyanet İşleri Türk-İslam Birliği yetkilileri, merkezi Köln'de bulunan bir mimarlık şirketi tarafından hazırlanan projeye son halinin önümüzdeki günlerde verileceğini ve önümüzdeki yıl inşaata başlanacağını duyurdular.
DİTİB'in Duisburg'da yapımına devam ettiği 1200 kişilik bir başka cami Avrupa Birliği ve Kuzey-Ren Vestfalya eyalet yönetimi tarafından mali destek almasına rağmen, Ehrenfeld Merkez Camii projesi bağışlar ve cami inşa derneğinin üye aidatlarıyla tamamlanacak. Köln Belediyesi Şehir Planlama Dairesi'nden Andreas von Wolff, yasal düzenlemelerin çerçevesine uyulduğunun saptanması halinde cami inşaatına izin verileceğini söyledi. Hristiyan Demokrat, Sosyal Demokrat, Hür Demokrat ve Yeşiller Partisi temsilcilerinin bulunduğu Köln Entegrasyon Kurulu da geçen günlerde projeye oybirliğiyle onay verdi. Köln Entegrasyon Kurulu Başkanı Tayfun Keltek, cami inşaatına destek verdiklerini belirterek, ''İslam dinine inananlar, ara sokaklardaki ücra noktalarda değil, dinin hak ettiği şekilde saygın ortamlarda ibadetini yapabilmeli'' dedi.
Cami yapımına büyük destek
Almanya'daki çeşitli İslami kuruluşlar ve Alman sivil toplum kuruluşları cami yapımına büyük destek veriyor. Almanya İslam konseyi, Avrupa Türk İslam Birliği, Avrupa Türk kiltür Dernekleri Birliği ile Almanya Müslümanlar koneyi ile Almanya'daki Kosova ve Boşnak organizasyonları da cami yapımına destek verdiklerini açıkladılar. Almanya Hür demokratlar, Yeşiller Hareketi ve Sosyal Demokrat partileri yüz binden fazla Müslüman insanın yaşadığı Köln'de büyük bir caminin yapılması entegrasyona katkı sağlayacağına inandıkları için projeyi desteklediklerini açıkladılar.
Küçük bir grup aleyhte yürüyüş yaptı
Kendilerini ''Kölün'lüler'' olarak tanıtan küçük bir grup cami inşaatına karşı yürüyüş yaptı. Almanya'nın Hıristiyan kültürünü taşıyan bir ülke olduğunu ancak her yerde islamın simgesi olan minarelerin yükseldiğinden rahatsızlık duyduklarını belirten bildirilerde ve taşınan pankartlarda ''Köln'de büyük cami istemiyoruz'' denildi.

HABERVAKTI

Rabbim butur calismalari Dunyanin dort bir yaninda daim kilsin insa'Allah...Amin

HACI BORAN

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Rabbim butur calismalari Dunyanin dort bir yaninda daim kilsin insa'ALLAH...Amin

AMİNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN

Köln Entegrasyon Kurulu Başkanı Tayfun Keltek, cami inşaatına destek verdiklerini belirterek, ''İslam dinine inananlar, ara sokaklardaki ücra noktalarda değil, dinin hak ettiği şekilde saygın ortamlarda ibadetini yapabilmeli'' dedi.

Valla cok sevindirici bir haber İNSALLAH yurdısında yasayan müslüman kardeslerimiz bundan sonra dinleri güzel bir sekilde hak ettikleri sekilde yasarlar......

@Cihan**

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Takım
Beşiktaş
zalimler kafirler yine husrana ugrar insaallah ..

cami yapilirsa gercekten harika olur...
her yere dikelim camilerimizi ..:)

rabbim yar ve yardimcimiz olsun bu yolda.:)

ExELaNcE

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
13
Valla cok sevindirici bir haber İNSALLAH yurdısında yasayan müslüman kardeslerimiz bundan sonra dinleri güzel bir sekilde hak ettikleri sekilde yasarlar......
inşallah ...

ama şunuda düşünmeden edemiyorum..
onların karşı çıkmalarını ben gayet normal buluyorum..
şu an Türkiye'de şatafatlı kilise açmaya kalksalar bizim millette tepki göstermez mi?

zeyno

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Takım
Galatasaray
Camide ki güzelliğe bak ya.Hayran kalmamak mümkün değil.Böyle bir eseri görmek isteriz.İnşallah olur bu proje.

Diğer yandan Exelance,size katılmıyorum.Çünkü şatafatlı bir kilise yapılsa karşı çıkma gibi bir durum olmaz.Önemli olan kilise değil ki içini dolduran o inanca meyilli insanlar...Ve şu an süren misyonerlik engellenemiyorsa, kilise yapılmış yapılmamış çokta önemli değil.

Bu cami Köln'de olmalı... ;)

KanDamLaSi

Ubeyd

Aldığı Beğeniler
64
oy oyy.. ne güzeL bir Camiimizdir bu böyLe.. insaALLAH bu proje oLur ..
Ama KöLnLe kaLmasin.. ALmanyanin hatta Avrupanin 4 bir yanina kuruLsun CamiiLerimiz.. icLeri doLsun doLsun ta$sin karde$LerimizLe insaALLAH.. biz hasretiz CamiiLere.. MinareLi Cami görmek cok zor burada.. coook .. yok denebiLicek kadar ;( oLandada Ezan OkutmuyorLar.. maLum Yasak! X(

Anam Gurbet ELde inim inim inLiyorum!
Garip kaLdim yüküm Agir eziLiyorum!
DuymayaLi Ezan Sesi Cok Zaman oLdu!
VaLLahi Ben MemLeketi ÖzLüyorum..

BuraLari oraLara Benzemiyor!
Sohbeti yok bir Cay biLe DemLenmiyor!
Merhametten Yana Kimsede Eser Yok
MertLigin Kitabi Burda Okunmuyor!

BEN BURALARA AiT DEGiLiM..
Koy verin Beni Kendime GeLeyim..
Dü$erim KaLkarim YoLuma Giderim..
SaLiverin Sanki MAPUSHANEDEYIM !!!

sena

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Bu cami bir harika...İnşallah uygulanır.

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Köln böyle bir cami yapılması sevindirici bir haber inşeallah yapılır.

Kafirler istemesede allah nurunu tamamlayacaktır.

Bizlerde yeryüzündeki rabbimizi halifeleri olarak bunlara sonunna kadar direnmeliyiz.

Gayret bizden, tevfik ve inayet allah'tan.

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
ORiJiNAL YAZARI : HACI BORAN
Rabbim butur calismalari Dunyanin dort bir yaninda daim kilsin insa'ALLAH...Amin

AMİNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN

Köln Entegrasyon Kurulu Başkanı Tayfun Keltek, cami inşaatına destek verdiklerini belirterek, ''İslam dinine inananlar, ara sokaklardaki ücra noktalarda değil, dinin hak ettiği şekilde saygın ortamlarda ibadetini yapabilmeli'' dedi.

RABBİM daim kılsın ve böyle güzel yerleri öyle doldursun ki..yeni yeni böyle güzel yerleri açmayı tüm müslümanlara nasip etsin..

MEVLAM bizlere de kalıcı bir yer yapmak için kendi çapında bir şeyler verip,ve bu vermenin sayesinde RABBİM ölünce amel defterleri kapanmayan muminlerden etsin..AMİN..

DuaM

cici anne :)

Aldığı Beğeniler
10
Takım
Galatasaray
DİTİB tarafından Köln'de inşa edilecek olan cami projesine Bazı Hristiyan Birlik partililer, 'radikal İslamcı unsurları çekeceği' gerekçesiyle karşı çıktı.

bu çok güzel güzel bir haber ve buna karşı çıkmalarıda gayet normal..

burda islam ülkesinde bile göztebe adında camii projesi olacaktı ama müslümanlık kimliği altında yaşayan ki bunlara ne ad vereceğimi bile bilmiyorum bu projenin olmaması için ellerinden geleni yaptılar...

şuan proje durdurulmuş Rabbim ezan sesinden mahrum kalmak isteyenleri ezansız bırakıyor..

ama Rabbim bizleri ezan sesinden mahrum bırakmasın dünyanın dört bir yanında olsak bile..

Üst Alt