Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

vakkas

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
42
Takım
Diğer
kardesim allah razi olsun cok hemde cok güzel bir konu acmisin .

malesef bu zamanda öyle kardes cok az bulunur candan seven ve yanliz ve yanliz allah rizasini gözeten allah icin ,
seven onunrizasini kazanmak icin sevmek cok zor.

bu ahir zemanda kardes kardsi vuruyo bütün akrabai münasebetlerde bile küslük cekemezlik kiskanclik vesaire vesaire ben dögruyu söylüyom müslümanlar arasinda birlik ve beraberlik te yokki olsak bu hallere düsrmiydik ümmet öksüz perisan bu bir gercek .

biz bir taragin disleri gibi olursak rasülü ekrem efendimizin hadisindede dedigi gibi ancak olur.

bu zemanda hersey menfaat cikar aklina ne gelirse var yanlis anlama sakin ama üzülerek yaziyom ,

malesef malesef malesef bu bir gercek .

ben isterimki asri saadetteki kardeslikler olsun insaallah olur bir gün insaallah kardesim

[KaYRa]

İslam Güzel Ahlaktır...

Aldığı Beğeniler
11
Takım
Fenerbahçe
Malesef olmadı...
Ama umarım bir gün olur...
Candan seveceğim bir can dostum olur umarım...

Ahi

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3
Takım
Diğer
Bu konuyu baska bir siteye alinti yapmistim,(bu arada hakkinizi helal edin)yorum olarak bir kardesim bu yaziyi yazmis ve aldiginiz siteye gönderin diye rica etmis,okurken bendeniz cok duygulandim.. herkese rabbim böyle can dostlari nasib etsin..buyrun okuyun sizlerde ins.....

********************************************************​
Abim oldu... sufikariba sufi abi kardeşliği... hemde öyleki aynı rüyaları görürdük. birbirimizin ruhunun kokusunu alırdık birimiz diğerini hatırladığında. sanki o an ruhlarımız ziyaretleşirdi. Onunlayken halim öyle farklı olurdu ve öyle feyz alırdım ki sanki benim için nur aleminin kapısının anahtarıydı. oysa hep o beni anahtar görürdü. Ahiret kardeşliği adına candan öte abilik yaptı bana...

Şehadet sevdası ile ağlar muhabbetullah ile çoşardık... Öyle bir aşk idi ki şehadet bizde birbirimizin ateşine kor atardık her karşılaşmamızda.. Yangına dönerdi ortalık...Onunlayken aynı ortamdayken rabıtanın meyvelerini görürdüm.. Aleni saadatları görmek gibi bir şeydi. Tüylerim ürperir, içim yanar, kalbim zikirle çoşardı. Ağlardık ama ne biçim bir ağlayış. ne lezzetli ne tadlı bir bir ferahlık...

Selefi salihinin kardeşlik anlayışıydı bu...ALLAH içn onu öyle çok seviyorum ki Rabbim ondan 100 bin kere razı olsun. Aramızda tam 20 yaş fark vardı ve kemalat hat safhadaydı. ya ben giderdim onca yolu ki ya o gelirdi her akşam sohbete... Ki ben iett otobüsleri ile gittiğim halde tam 45 dk 1 saat sürerdi yolculuğum... Sonra arabsaı ile bırakırdı beni.. Oğlu bilal sanki benim kardeşimdi. Sanki tüm akrabaları benim yakınımdı.

Rüyalar bile aynıydı. o anlatırken ben tamamlardım. ben anlatırken o... kalbteki sızı aynı. Şehadet içn öyle yanardık ki anlatamam. halinle halleneni bulunca öyle oluyor ki.. Şehadet eksenli sufi kardeşliği... Birbimizi görmemiz içimizdeki ebediyet aşkını sonsuzluk özlemini ve şehadet yangınını öyle depreştirirdi ki... anlatmak ne mümkün...

ALLAH için onu her şeyde kendime tercih edebilirdim. O da beni.. VALLAHi şimdi yine tercih ederim. normalde bir başkasının yap dese yapmayacağı şeyi o söylese ölümüne yapardım. Zaten ahlakı hamidiye üzere müthiş bir karekteri vardı. Edeb süsüydü.

Bana yazdığı şiirlerden birisinin sadece bir kısmını yayınlıyorum...
.............................
..............................
..............................

Pranga vurulmuş bir ayak

Paslanmış bir zemberek oluyor.

Takılıp kalıyor zamanın dişleri arasında

Ruh Aşk Kalp Ceset Dünyan ve Dünyam…

Her şeyin Hepsi bir hiç oluyor

Senin olmadığın boyutta.

Ne yapmak lazım

Nasıl olmak lazım

Bilemedim bir türlü

KARDEŞİM CANIM.

Biz iki farklı kalbte aynı özlemle kavrulurduk. O islam alemindeki müminlerin derdiyle ağlar sızlar durmadan inlerdi. cihad aşkı ile öteler diye bahsettiğimiz mücahid müminler diyarına gitmek için tüm kapıları çaldı. Ama olmadı. Zaten belinden o kadar rahatsızdı ki ameliyat olmazsa felç olabileceği doktorlar tarafından dahi söylenmişti. ALLAH onun 100 bin muradını versin.. Sayesinde islamı hakkı ile yaşamayı, şehadet sevdasıyla yanmayı müminlerin derdiyle perişan olmayı öğrendim. Bana öz abilerimden öte abilik yaptı. İnşaALLAH firdevslerde Rabbım bizi buluştursun.

hep Canabimin cankardeşiydim. öyle hitap ederdi ya bana. kardeşcan diye msn bile almıştım ALLAH hepimize selefi salihinin muhabbetini yaşatsın. O öyle bir şeyki. Telefonla arayıp neden bu kadar sinirlendin, dişin mi ağrıyor çünkü dişim sızlamaya başladı dedirtir adama. ALLAH'a hamd olsun. Belindeki rahatsızlık bana miras kaldı. hep dua eder hastalığına talib olurdum. Esasında yazmayı bırakmak istiyorum ama aklıma bir sürü şey geliyor. Ha ALLAH için sevince ve samimi olunca ALLAH-U Zülcelal kardeşinin hastalığını aldırtıyor sana.. Ve görenlerin hep söylediği bir şey. Gözlerinde hep ışık var. yüzünde hep bir aydınlık var. nedir bu.. ALLAH için sevdiğin zaman yüzünde beliren alamet o işte bu o alamet. ...

Hele taat ve ibadet yarışına girmek var ya... Birbirinizi tetikliyorsunuz. O bir cüz okumuşsa sen iki cüz artı bir yasin okumak istiyorsun. Ama nasıl istiyorsun. var ya. O olsaydı "Hem de Nasıl" diye takılırdı bana şimdi. Bu muhabbet insanı sürekli ibadet ve şuur halinde tutuyor... Bir basamak belki de... Bilemiyorum.

Hadislerde geçen bazı müjdeler vardır. Benimde tek sermayem ALLAH için sevebilmiş olmak. Aynı dönemde kalbi mescidlere bağlı bir genç olmaya çalışmıştım. ALLAH için mümin kardeşimi candan öte sevmek tek sermayem...

Ahi

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3
Takım
Diğer
Tekrar okumak güzeldi..

Üst Alt