Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Gölge

Dost İstersen Allah Yeter

Aldığı Beğeniler
29
Takım
Galatasaray
139104.jpg

Günde 3 - 4 bardak siyah ya da yeşil çay içmenin felç riskini yüzde 21 oranında azalttığı bildirildi.

Amerikan Kalp Derneği'nin Uluslar arası Felç Konferansı'nda sunulan araştırmada, günde 3 ya da 4 bardak çayın felç riskini yüzde 21 kadar azalttığı tespit edildi.

Los Angeles California Üniversitesi tarafından yürütülen ve İngiliz tabanlı , Lipton Çay Enstitüsü tarfından desteklenen çalışmada, yeşil ya da siyah çay çeşitlerinin felç riski üzerinde önemli bir etkisinin olduğu tespit edildi.

"Felç" isimli dergide yayınlanan çalışmada, 9 çalışmadan veriler ile 4 bin 378 felç vakası kullanıldı. Bilim adamları günde 1 fincan az yeşil ya da siyah çay içenlerle günde 3-4 fincan içenleri karşılaştırdı. Günde 3 fincandan fazla çay içenlerin felç geçirme riskinin yüzde 21 azaldığını buldular.

Üniversitenin David Geffen Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Lenore Arab, yaptıkları analizle günde 3 ve daha fazla fincan çay tüketiminin iskemik felç riskini düşürdüğünü bulduklarını açıkladı. Arab, bulguların siyah ve yeşil çayı kapsadığını bitki çaylarını içermediğini belirtti.

Lipton Çay Enstitüsü'nden araştırma direktörü Dr Paul Quinlan ise "Geçtiğimiz yıllarda, farklı sektörlerce yapılan çok daha fazla araştırma düzenli çay tüketiminin ruhsal ve fiziksel sağlığa önemli ölçüde fayda sağladığını göstermişti. Bu yeni araştırma bunlara felç riskini azaltmayı da ekledi. Bu çalışmayı desteklediğimiz için çok memnunuz" dedi.

ZAMAN ONLİNE​

MeLeK

Benim aşkım askı Verene!

Aldığı Beğeniler
49
Ben de cayın dezavantajları ıcerıklı bır yazı sandım baslıgı gorunce =)
cok cay seven bırısı degılım ..
cay tıryakılıgı olanlardan da degılım ama gunde 3 4 bardak ıcmek lazım demekkı =)
fazlası da zarar yalnız..abartmayalım emı arkadaslar
bılgı ıcın tesekkurler =)

KanDamLaSi

Ubeyd

Aldığı Beğeniler
64
yani kisaca cay icmeye devam...

eyvaALLAH göLge karde$im...

Mekkeye Hasret

la ilahe illallah..

Aldığı Beğeniler
13
Takım
Fenerbahçe
ALLAH razı olsun önemli bilgilerdi....tiryaki değilim ama çayı severim.

Selam ve Dua ile....

Hafız_70

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6,432
Takım
Fenerbahçe
Ben günde en az dört duble çay içerim.sanırım bende yüzde 21 değilde yüzde 50 oranındadır.Şaka bir yana Allah razı olsun kardeşim.

elifg

eyvallah

Aldığı Beğeniler
230
Takım
Fenerbahçe
çayı çok severim ve içerim.:)
teşekkürler Gölge

Üst Alt