Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Sebep

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3,661
Takım
Galatasaray
Aminnn... Basiret cok önemli her Insan akilli ola bilir ama basiret'li olmak büyük bir Nimet'dir..

Birsey eksilmez Kardes bilakis fazlalasir :) ve yakisir :)

Ticaret ve Siyaset'in Vebalini almak'dan kacinirim acikca :)
Fakat Resulullahin'da Sünneti'dir...

ileriyi göremiyorsak, aklımıızın kimseye faydası yoktur.

Ticareti de siyaseti de seviyorum nereye kadar gittiysek, olmadı memur oluruz en kolayından :)

DuayaSevdali

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Takım
Diğer
Hayirlisi olsun, Rabbim muvaffak eylesin insaALLAH... AMIN!

Her türlü Imkanlar verilmis artik Is Alaninda, ne derler "Calisan Demir Paslanmaz" bir sekilde Issiz kalinmaz insaALLAH... AMIN!

Simdi Yardim severliliginide anladim,hepsi Halk'in Gözüne girip Oy toplamak icin :) vay be demek böyle oluyor :)
Eger böyle gidersen kesin Zirve'de görürüz seni :)

Sebep

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3,661
Takım
Galatasaray
Rabbim nasıl uygun görmüşse öyle olacaktır. biz sadece üstümüze düşeni yapıyoruz. O'nun rızası dışında hiçbir iş yapmamaya gayret ediyoruz.

İslam insan'a değer veren bir Din, hayatını İslama ayarlayan ecrini de mükafatını da alır bir şekil. Allah'a yakın olmak isteyen birisi için yardım eli uzatmak zevktir. halkın nazarında nasıl algılanıyor onu bilemem. gece gece siyasetçiler gibi konuşturmayın beni :)

DuayaSevdali

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Takım
Diğer
OkuSEN Kardes Ciddiye almiyorsun insaALLAH bu tür Tebssümlü Cümlelerimi, bunlar sadece Espri Niyetindedir...

Yok yok biz bir Siyasetciyi bulmusken Ip Uclari'da alalim :)
Yapilan Konusmalara ona göre Oy verelim, her Oy verisimizde Hayal Kiriligina ugratilmayalim ugramayalim :)

Gece Gündüz Basimiz Secde'de kalsa azdir Islam bizlere verildigi icin...
ELHAMDULILLAH!!!

Sebep

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3,661
Takım
Galatasaray
OkuSEN Kardes Ciddiye almiyorsun insaALLAH bu tür Tebssümlü Cümlelerimi, bunlar sadece Espri Niyetindedir...

Yok yok biz bir Siyasetciyi bulmusken Ip Uclari'da alalim :)
Yapilan Konusmalara ona göre Oy verelim, her Oy verisimizde Hayal Kiriligina ugratilmayalim ugramayalim :)

Gece Gündüz Basimiz Secde'de kalsa azdir Islam bizlere verildigi icin...
ELHAMDULILLAH!!!

Yok kardeşim muhabbet ediyoruz, yanlış anlaşılacak bir durum yok olsa bile belli etmem :D

aslında siyasetçiler pek sevilmez, nadir insanlr sevilir onlarda ya başbakan olur ya da c.başkanı :)

sorgulayan seçmen istiyorum, hesap soran, futbol takımı tutar gibi parti tutanların kimseye faydası yok :)

DuayaSevdali

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Takım
Diğer
Sorgulayan Secmen >>> Zeki Secmen demek'dir :)
"Cahil Dostum olmaktansa Akilli Düsmanim olsun" misali, bu Söze %100 katiliyorum...

Bir Insan ilk basta ne istedigini bilmeli, bilinmezse hicbir Konuda dogru Kararlar verilemez...

Islam Tarihine bile baktiginda Resulullahin Sahabileri veyahut'da Resulullahi sevenler, hic bir Zaman Düsman Safina gecmemisdir, fakat gel görki Müsrik olanlar daima bir gecis yapmistir...
Abbasi Zamaninda bile böyleydi...

Iyi olan daima kazanir :)

Sebep

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3,661
Takım
Galatasaray
Ülke siyasetine yön verenler "sorgulamayan" seçmen üzerinden toplum mühendisliği yapmaya çalışıyor. açıkçası siyasetin şeffaf olması ve hakedenin kazanmasından yanayım. toplumu yönlendirmek 1 seçim için işe yarar sonrasında barajın altına gömülürler yönlendirenler.

Kur'an da sürekli tekrarlanan bazı ayetler var:

siz hiç akletmez misiniz?
siz hiç düşünmez misiniz? diye, Allah insanlığın ilk zamanlarında bile bizleri sorgulamaya itiyor.

sorgulamayan millet mutsuz olmuştur ve olacaktır.

DuayaSevdali

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Takım
Diğer
Ruhlarimizin yaratildigi An bile biz Sorgu'dan gecmedik mi?!
Cevaben "Kalu Bela" demedik mi!?

Demek istedigim Dünyanin ilk Adimi Sorgu ile basladi, devami Sorgu ve Sonu hic Süphesiz Sorgularin en büyügü olacaktir!

Biz Toplum olarak ne yazik ki, birilerine yapismayi ögrenmisiz, bu bir Imam bir Lider vs. ola bilir.
Onlar ne yaparsa dogru'dur Gözümüzde, oysa Önder bildigimiz Yanlis'da ola bilir, misal yanlis Fetvalar.
Ardindan baska biri gelip bize dogru Kaynak'lar ile Cevab versede Sualimize, bizler mutmain olamiyoruz, cünkü maalesef ama maalesef Sablon öyle bir yerlestirilmisiz ki Gözümüze cikaramiyoruz...

Sebep

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3,661
Takım
Galatasaray
Geçenlerde bir cümle dikkatimi çekti: doğru veya yanlış yoktur, popüler fikirler vardır..

Gerçekten artık popüler olanla ilgileniyoruz, yanlışlarını ve doğrularını seçemiyoruz.
Oldum olası araba muavinlerinden hoşlanmam :) çünkü yolculara bilet muamelesi yapıyor izlenimi doğmuştu bende. şimdilerde ise aynı şeyi siyasetçiler için düşünür oldum :)

İlk emir Oku! bu cümle hayatımızın her alanına sirayet etmelidir. okumaktan kastı ne Allah'ın. sadece elimize Kur'anı alıp okumak mı yoksa Kuran ışığında hayatı,olayları okumak mı?

Velhasıl bindik bir alamete gidiyoruz kıyamete.

not: gece gece kafanızı şişirdim, uykunuz varsa alıkoymayayım :)

DuayaSevdali

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Takım
Diğer
Okumak, tümüyle okumak ve anlamak...

Efendimiz buyuruyor ki "Ilim her Mü'min Erkek ve Kadina farz'dir"

Sen'de dogulusun ve benden daha iyi biliyorsundur ki orada ne yazik ki önceden Kiz ve Erkek ayirimi cok olurdu bizim o Taraflarda, yavas yavas ELHAMDULILLAH Insanimiz bilincleniyor.
Yillar öncesinden hangi Imam cikip dedi Kiz Evladi Okula gidebilir, ya sustu yada Ceamaat kaybetmemek ici onlarin hosuna giden Cevabi verdi.

Maalesef aynisi Siyaset icinde gecerli, "Köprüyü gecene kadar Ayi'ya Dayi derlr" misasli :)

Eger OKURSAK ve okudugumuzu ANLARSAK en azindan anlamaya CABA SARF EDERSEK görürüz herseyi ve aydinlaniriz..

Üst Alt