Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
CEHALET HASTALIĞI

Dünyayı doğru tanımak lazımdır. İnsan, dünyada ayağının bastığı, elinin uzandığı yer kadar bir sahaya sahip olmasına ve o saha dahilinde hür olmasına rağmen, bütün kâinata hükmedercesine bu dünyanın yegane yaşanacak yer olduğu savında... Mesnevî-i Şerifteki bir hikâyede anlatılan, anne karnındaki ikizlerin dünyaya, çıkmaktaki tereddütleri gibi, bu dünyadan öteki dünyaya gitmekte de herkes tereddüt içinde... Halbuki her şeye rağmen dünya ana rahminden daha iyidir. Ve ahiret de, dünyadan daha iyidir.
Bana sormadan beni bu dünyaya gönderen güç, benim neler yapmam gerektiğini de, yine benim cinsimden bir başka varlıkla (peygamber) bana bildirmiş. Benim cinsimden olması iletişim kurma açısından çok önemli. Peygamberler, melek değildir. Ayrıca insan Hali-fetullahtır; melek, Halifetullah değildir. Melek gibi insan sözü bir iltifat değildir. Çünkü melek, insanın hizmetkarıdır, insandan daha yüce bir yaratılmış yok... Bunları da karıştırmışız birbirine.. Neden? Bir tek hastalığımız var: Cehalet... Ve bu cehaleti Çok biliyoruz diyerek sürekli körüklüyoruz.

(Mostar Dergisi'nden)

MuhacirEnsar

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
40
Takım
Fenerbahçe
biz bu kafayla gidersek daha çok cahaletlerle karşi geliriz.....

FaniDünya

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Rabbim cümlemizi cehaletten korusun, ebu cehil (o dönemin aslinda en akilli ve bilginlerinden olmasina ragmen) ön yargisindan dolayi "ebu cehil" lakabini almistir islamiyetten önceki lakabi ise ebul "hakem dir". Allah cc bizleri akilli akilsizlardan eylemesin.

ExELaNcE

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
13
Allah razı olsun..kısa ve anlamlı bir yazıydı..

MeLeK

Benim aşkım askı Verene!

Aldığı Beğeniler
49
ORiJiNAL YAZARI : FaniDünya
Rabbim cümlemizi cehaletten korusun, ebu cehil (o dönemin aslinda en akilli ve bilginlerinden olmasina ragmen) ön yargisindan dolayi "ebu cehil" lakabini almistir islamiyetten önceki lakabi ise ebul "hakem dir". Allah cc bizleri akilli akilsizlardan eylemesin.

amin ...
cok manidar bir yazıydı buda abım...Allah razı olsun

KanDamLaSi

Ubeyd

Aldığı Beğeniler
64
yüce MevLam cehaLetten korusun... uzak eyLesin dü$üncemizden..
anLamLi ve mesaj veren bir yaziydi..
ALLAH cc razi oLsun...

Üst Alt