Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
CEHALETİN İLACI SORMAK
Câbir radıyallahü anh anlatıyor:

Arkadaşlarımla beraber sefere çıkmıştık, içimizden birinin başına taş isabet
etti ve başını yaralayıp kemi ini kırdı. Sonra aynı adam uykuda ihtilâm
oldu u için, arkadaşlarına:

- Teyemmüm edebilir miyim, bu hususta benim için ruhsat buluyor musunuz?
diye sordu.

Arkadaşları da:

- Hayır, su mevcut oldukça teyemmüme ruhsat yoktur, diye cevap verdiler.
Bunun üzerine o şahıs gusül abdesti aldı ve açık vaziyetteki yaradan içeriye
giren suyun tesiri ile vefat etti.

Peygamber aleyhisselâmın huzuruna geldi imiz zaman, kendisine hadiseyi
naklettiler.

Bunun üzerine Resûlüllah aleyhisselâm:

- Adamı öldürmüşler, Allah onları öldürsün, buyurdu.

Ve «Bilmiyorlarsa sorsaydılarya ; cehaletin ilâcı sormaktır, o adama
teyemmüm etmek kâfi gelirdi. Yarasına da bir bez parçası koyar, üzerine
mesheder ve vücudunun di er yerlerini de yıkardı» diye ilâve etti.

(Ebû Davud)

Günes

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
gercekten kardesim bi cahillik var bide bilgi cahilligi var malesef her onune gelen fetva veriyo cahillikten cok bilgi cahilligi cok fena vay onlarin haline demekten ali koyamiyorum kendimi izninle basimdan gecen bi olayi aktarmak istiyorum

ben isvicrede yasiyorum su anda ve bilindigi uzere burda kucuk camilerimiz mescidlerimiz var cok sukur.Bana hoca olmadigindan kucuk kardeslerimize kur an dersi verirmisin diye sordulr bende uzulerek benim okadar bilgim olmadigini olmayan bilgiyide aktaramiyacagimi soyledim icimden keske bende bilgili olsaydimda aktarabilseydim diye gecirdim.olsun sen nekadar biliyosan okadarini aktar dediler bende israrlar uzeri kabul ettim.bir ay iyi gitti bir ayin sonundabi kiz bana ilmihal alaka bir soru sordu tabiki bu soruya yanit veremiyodum cunki yanittan emin degildim ve kiza sorunun cevabini bilmedigimi ama ogrenip birdahaki ders te soyleyecegimi soyledim bana sen nasil hocasin dedi bende ben hoca degilim gecici burdayim dedim guldu tabi sonraki derste annesi yanima gelip sen nasil ogretiyosun kizim bana gelip anne ben su soruyu sordum ama hocam bilemedi dedi diyince bende ben hoca degilim size soylemistim benim bilgim yok diye ama siz bildiginiz kadarini aktarin dediniz ve zaten ben sorunun cevabinida arastirdim buldum bu gun soylicektim dedim bana cok sinirlendi bunlar cocuk illa bi yanit beklerler sen bilmesende anlat dediler ve bende bilmedigim konu hakkinda fetva veremem dedim ve bu gibi olaylar artti bende dusundum tasindim birazda kasindim ve bu isin boyle yurumeyecegini anlayip biraktim daha cami ye bile gitmedim dogrumu yaptim hala bilmiyorum hayirlisi diyorum heryaman...

silaucan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
7
evet malesef ki bilmiyorum diyeni kutlamak gerekirken; 8o
yalanda olsa bilgi vereni daha çok tutuyor bizim halkımız.
halbuki bilmemek ayıp degildir,asıl ögrenmemek ayıptır. X(
üstelik yanlış bilgi verip milletin beynini sulandırmanın
vebalini öte dünyada nasıl verecekler bilmiyorum?
vay hallerine........

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Orjinal Yazarı Günes
gercekten kardesim bi cahillik var bide bilgi cahilligi var malesef her onune gelen fetva veriyo cahillikten cok bilgi cahilligi cok fena vay onlarin haline demekten ali koyamiyorum kendimi izninle basimdan gecen bi olayi aktarmak istiyorum

ben isvicrede yasiyorum su anda ve bilindigi uzere burda kucuk camilerimiz mescidlerimiz var cok sukur.Bana hoca olmadigindan kucuk kardeslerimize kur an dersi verirmisin diye sordulr bende uzulerek benim okadar bilgim olmadigini olmayan bilgiyide aktaramiyacagimi soyledim icimden keske bende bilgili olsaydimda aktarabilseydim diye gecirdim.olsun sen nekadar biliyosan okadarini aktar dediler bende israrlar uzeri kabul ettim.bir ay iyi gitti bir ayin sonundabi kiz bana ilmihal alaka bir soru sordu tabiki bu soruya yanit veremiyodum cunki yanittan emin degildim ve kiza sorunun cevabini bilmedigimi ama ogrenip birdahaki ders te soyleyecegimi soyledim bana sen nasil hocasin dedi bende ben hoca degilim gecici burdayim dedim guldu tabi sonraki derste annesi yanima gelip sen nasil ogretiyosun kizim bana gelip anne ben su soruyu sordum ama hocam bilemedi dedi diyince bende ben hoca degilim size soylemistim benim bilgim yok diye ama siz bildiginiz kadarini aktarin dediniz ve zaten ben sorunun cevabinida arastirdim buldum bu gun soylicektim dedim bana cok sinirlendi bunlar cocuk illa bi yanit beklerler sen bilmesende anlat dediler ve bende bilmedigim konu hakkinda fetva veremem dedim ve bu gibi olaylar artti bende dusundum tasindim birazda kasindim ve bu isin boyle yurumeyecegini anlayip biraktim daha cami ye bile gitmedim dogrumu yaptim hala bilmiyorum hayirlisi diyorum heryaman...

SİZ EN DOGRUSUNU YAPMIŞSINIZ AMA BU YOLDA HEMEN PES ETMEMEK LAZIM HER İNSANIN BİLMEDİKLERİ OLUR ÖNEMLİ OLAN ARŞTIRIP BULMAK BOŞLUGUN ULUNDUGU BİR YERDE BU BOŞLUGU DOLDURMAYA ÇALIŞMAK DAHA BİR AZİM İSTEYEN İŞTİR...ONUN İÇİN SİZE TAVSİYEM DAHADA AZİM GÖSTERİP İLMİN ÜSTÜNE ÜSTÜNE GİTMENİZ....BU YOLDA İMTİHANLR ÇOKTUR YETER Kİ SİZ HAKK OLAN YOLDA YÜRÜYÜN SABIR VE SEBAT İLE....

SELAM VE DUA İLE KALIN RABBİM HAKKINIZDA EN HAYIRLI OLANI NASİP ETSİN...amin...

Günes

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
malesef silaucan kardesim bizim milletimiz öyleki her agizdan cikana inaniyo .yani bi aklini kullan bi arastir her fetva verene inanilirmi? bi bak o fetveyi veren kim fetvanin dogrulugu ne kadar. ama gercekten bir bilen kisiye inanmazlar niye?cünkü islerine gelmez malesef bizler kitabimiza göre uyduruyoruz "yok ya öyle degildir iste öyle olsa ben nasil sunu yapim diye" inanmazlar halbuki dogru olan odur.ben bunu etrafimda cok görüyorum vede cok üzülüyorum rabbim bizi o günde korusun ama ekilmeyen tarladan da hasat beklenir mi?biz oturalim yan gelip yatalim sonrada ben hasat isterim diye aglayalim. bu nekadar dogru artik onun kararinida siz verin diye düsünüyorum cok sagolun yazilariniz icin. ben ins. bilgi dagarcigimi genisletmek istiyorum ve düsündüm nasil yapabilirim ilk önce kendi kitabini ögren dedim meal den basladim gercekten meal de cok önemliymis bir bilmeden okumak var bide bilerek okumak, simdi düsünerek okuyorum ve taslar yerine oturmaya basladi cok sükür Allah a emanet olun....

Ş

ŞEVVAL

Guest
ALLAH RAZI OLSUN abi güzel bir konu..ellerinize sa lık..

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Orjinal Yazarı ŞEVVAL
ALLAH RAZI OLSUN abi güzel bir konu..ellerinize sa lık..
ecmain ...sen de sa ol

güneş kardeş ne mutlu sana bu yolda ilerlemeye devam et inşaallah.... :)

Günes

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
ins perwerder kardes dua edin inanin buna cok ihtiyacim var...nefis ah nefsim bi yenebilsem onu...tam yendim diyorum sonra yenemedigimi görüyorum ;( ;(umari bi gün basaririm ins...

YaMusaB

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Bediüzzaman da cehaleti İslam dünyası için önemli tehlikeler arasında göstermiştir, ve sıralamıştır; cehalet, zaruret (fakirlik) ve ihtilaf"...

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Orjinal Yazarı Günes
ins perwerder kardes dua edin inanin buna cok ihtiyacim var...nefis ah nefsim bi yenebilsem onu...tam yendim diyorum sonra yenemedigimi görüyorum ;( ;(umari bi gün basaririm ins...
inşaallah dualarımız sizin ve sizin gibi mücadele eden tüm kardeşlerimizle......azimle devamlılıkla damlayan su damlası bile en sert kayalarda bile oyuk açar.......bir gerçek hikaye aklıma geldi.... :)

yanlış hatırlamıyorsam İmam Eskalani idi talebe lik yıllarında bakar çok zorlanır ve ilmi bırak geri döner ta ki bir çeşmeye varır çeşmede akan su damlaına dalar bakar ki o küçük u damla alttaki sert kayayı oymuş kocaman bir ovuk açmış ve kendi kendine der ki bu su damlası kadar bile azmim yok ve tekrar geri döner ilmine ve büyük alimlerden olur birçok eser insanları hizmetine sunar.......

Üst Alt