Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Gölge

Dost İstersen Allah Yeter

Aldığı Beğeniler
29
Takım
Galatasaray
Kıbrıs velilerinden İbrahim Sıdkı Efendi, bir gün sohbetinde; - Bir farzın kazâsı özürsüz geciktirilirse, günahı devamlı artar, buyurdu. - Nasıl? dediler.
- Meselâ, beş vakit namaz için, bir günde günah beş misli çoğalıyor. Aylarca, senelerce kılınmayan namazların günahlarının ne kadar çok olacağını, buradan anlayın.
- Hesaba sığmaz efendim.
- Evet. Bu müthiş ve korkunç günahın altından kurtulabilmek için, her çâreye başvurmak lâzımdır.
- Ne gibi mesela hocam?
- Îmanı olan ve aklı başında olan bir Müslüman, gece gündüz kazâ namazı kılmalı, böylece Cehennemdeki namaz kılmamak azâbından kurtulmaya çalışmalıdır.
Ve ilave etti:
- Çünkü, özürsüz olarak, tembellikle, üşenerek kılınmayan bir namaz için, yetmişbin sene, Cehennemde azâb çekileceği bildirildi.
- Bu, çok korkunç bir şey hocam.
- Elbette. Hele senelerce kazâsı olanın, sayısız namaz günahları için Cehennemde ne kadar çok azâb çekeceğini bir düşünün!
- Düşünmesi bile zor efendim.
- Doğru. Böyle olan bir Müslümanın uykusu kaçar, yemekten içmekten kesilir, dünyası zindân olur.

Sırası geldikçe...
Bir gün de bâzı gençler bu zâta gelerek;
- Efendim, herhangi bir gayr-i müslim, Ben Müslüman oldum derse, buna inanılır mı? diye sordular.
- İnanılır. Fakat bu kimsenin Îmanın altı şartını hemen öğrenmesi ve inanması lâzımdır, buyurdu. Sonra...
- Sonra ne hocam?
- Sonra farzları ve haramları, sırası geldikçe ve imkân bulunca hemen öğrenmesi ve öğrendiklerine uyması lâzımdır.
- Ya öğrenmezse?
- Öğrenmezse, Allahü teâlânın dînine önem vermemiş olur ve kazandığı o îmanı yok olur.
- Yok mu olur?
- Evet. Böyle îmanı giden kimseye mürted denir.

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
ALLAH razı olsun......

RABBİM imanlı ölmeyi cümlemize nasip eylesin

Üst Alt