Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Acizane

hizmet..hicret..sehadet..

Aldığı Beğeniler
27
Takım
Diğer
'...CEHENNEMİ BEN DOLDURAYIM!...

İman ve Kuran hizmetinin en önemli esaslarından biri kabul edilenb şefkat de işte bu engin şefkattir.Okurtulma değil,kurtarma cehd ü gayretidir,yaşama değil,yaşatma azmidir,rahat bir hayat sürme degilgerekirse ruhunu feda etme yiğitliliğidir,hatta Cennet e yürüme değil oraya adam taşima himmetidir...ayağının birini Cehennem e diğerini Cennete koyup ateşten insan çıkarma yürekliliğidir...yananların imdadına yetişmek için icabında Cennet te kalmaktan dahi vazgeçip alevlerin üzerine yürüme şefkatidir.
evet,hakiki şefkat,merhum Zübeir Gündüzalp ın 'Teessür ve ızdırap karşısında kalpden bir parça kopacaksa,'bir genç dinsiz olmuş' haberi karşısında o kalbin atom zerratı adedince paramparça olması lazım gelir' sözüyle dile getirdiği teessürünü duyacak ve herkesin hidayete ermesi için ızdırapla kıvrım kıvrım kıvranacak kadar merhamet ve acıma hisleriyle dolmaktır...ve işte bu ölçüde bir şefkat imin hizmetine gönül verenler için çok önemlidir.
Nitekim,Allh Rasülü(aleyhi ekmelü't-tehaya) şöyle byurmuşturdur.'ben sizin görmediğinizi görüyor,duymadığınızı duyuyorum,bir bilseniz gök nasıl bir gıcırtışıyla gıcırtayıp inliyor!zaten öyle olması gerekir,zira göklerde meleklerin secdegahı olmayan dört parmak kadar bile boş yer yoktur.Allah a yemin ediyorim ki,eğer azamet i ilahiye adına benim bildiğimi bilseydiniz,az güler çok ağlardınız,hatta zevcelerinizle bir arada bulunmaktan kaçınır.dağ ve sahralarda çığlık çığlık Allah a yalvarırdınız!
Hazreti Ebu Zer bu hadisi dinleince.'Keşke kökünden sökülen ve kesilip biçilen bir ağaç olsaydım' demekten kendini alamamıştır.

not:SELAMUNALEYKÜM KARDEŞLERİM BU KONUYU TEVAFUK ESERİ BAŞKA BİR KONUYU PAYLAŞACAKTIM ASLINDA İNŞAALLAH İHTİYACA BİNAENDİR.SELAM SENGİ VE DUA İLE..

Üst Alt