Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

loreS

"ALLAH dE KaLBiM"

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray

İmam-ı Rabbani Hz.lerinin talebelerinden biri anlatıyor;
_Bir grup tüccarla Acinde bulunuyorduk Birgün biri bana Sultanı İmam-ı Rabbani Hz.lerini k.s.hapsettiğini söyledi.Çok üzüldüm.Can Muhammed adında gönül ehli bir dostum beni bu halde görünce üzüntümün sebebini sordu.bende "İmamı Rabbani Hz.lerinin hapse atıldığını duydum"dedim
Can Muhammed "Ben bugün bu işin aslını öğrenirim dedi biraz sonra gidip kaylüle yaptı.
Uyandığında uykusunda İmamı Rabbani Hz.lerini gördüğünü ve kendisine;
__İşitiğimiz haberin aslı varmı?diye sorduğunu ve İmamı Rabbani Hz.lerinin cevaben;
__İşittğiniz haber doğrudur.
Ulaştığım dereceler üstünde daha pek çok makamlar var Oralara yükselmek Allah'ın CELAL sıfatı ile terbiye edilmeye bağlıdır.
Şimdiye kadar hep Cemal sıfatı ile okşanarak terbiye edildim.
Birsürede Celal sıfatı ile terbiye edilmemiz bazı makamları aşmamız için gerekiyor.
Dostlarımıza söyle gönüllerini hoş tutsunlar Üzülmesinler bizim hapse girmemizin sırrı budur buyurduğunu söyledi.
*İslam büyüklerinin başlarına gelenler zulümler onlar için birer manevi terbiyedir.Maneviyatta Cemal ismi ile ulaşılacak makam ve dereceler olduğu gibi Celal ismi tecellisiyle de elde edilecek kemalat ve payeler vardır.
Mehmet Dikmen

Hafız_70

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6,432
Takım
Fenerbahçe
Rabbim cümlemizi bu güzel sıfatlarıyla hallenmeyi nasip eylesin.Böyle güzel makamlara erişmenin hazzını tadabilmek!Rabbim yolunda kaim olan kullarından eylesin cümlemizi.
Rabbim razı olsun kardeşim.
Vesselam,veddüa....

Üst Alt