Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
----------
Bir çağın vicdanı olmak isterdim... İdrakimize vurulan zincirleri kırmak, yalanları yok etmek, Türk insanını Türk insanından ayıran bütün duvarları yıkmak isterdim. Muhteşem bir maziyi, daha muhteşem bir istikbale bağlayacak köprü olmak isterdim...
----------
Kitap bir limandı benim için. Kitaplarda yaşadım ve kitaplardaki insanları sokaktakilerden daha çok sevdim.
----------
Gerçek entelektüel, önce ülkesinin haklarını, düşman bir dünyaya haykırmakla görevlidir.
----------
"Bizim medeniyetimiz; Süleymaniye'de kubbe, Itri'de nağme, Baki'de şiirdir..."
----------
"Vatanlarını yaşanmaz bulanlar, vatanlarını “yaşanmaz”laştıranlardır."
----------

"Batı'dan gelen hiçbir "izm" masum değildir."
..........
"izmler idraklerimize giydirilen deli gömlekleridir...."
----------
"Her çağda bir kaç kişi düşünür, diğerleri de onun düşündüklerini düşünür. "
----------
"Bir sonraki nesil bir önceki nesilden bir şeyler alıyor ve ona bir şeyler katabiliyorsa o toplum ilerliyor demektir. Tarih bir değişme ve birikme.
İlerlemeden bahsedebilmek için birikmeye ihtiyaç var. Bu birikmenin geçerli olduğu tek saha, ilimdir."
----------
Eskiden servetin kaynağı siyasi idi. Siyasi nüfuzunuz varsa, servetiniz de vardı. Bugün paranız varsa nüfuzunuz da var. Paranın kaynağı: İktisat. Seçkinler, iş hayatına akıl erdirenlerdir. Para babaları ile siyasi şefler sarmaş-dolaş. Ülkeleri yönetenler, servet sahipleri: Sarraflar, bankerler, bezirgânlar veya sanayiciler.
----------
Cemil Meriç
--------------------------------

...vuslat

gökyüzünü bilmeyen leke sanıyor kuşları...

Aldığı Beğeniler
19,193
Kulak kabartan insanlar ne kadar var Allahuâlem
"Dostum dostum güzel dostum
Bu ne beter çizgidir bu
Bu ne çıldırtan denge"; diyesim geldi
:gul:,

Üst Alt