Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

keremm

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Takım
Galatasaray
İNANANLAR KARDEŞTİR

Bu ülkenin bütün ırklarını, tek ırk, tek kalp, tek insan haline getiren İslâmiyet olmuş. Biyolojik bir vahdet de il bu. Ne kanla ilgisi var, ne kafatasıyla. Vahdetlerin en büyü ü, en mukaddesi. ister siyah derili, ister sarı... inananlar kardeştir. Aynı şeyleri sevmek, aynı şeyler için yaşamak ve ölmek. Türkü, Arapı, Arnavutu dü üne koşar gibi gazaya koşturan bir inanç; gazaya, yani irşâda. Altı yüzyıl beraber a layıp, beraber gülmek. Sonra bu muhteşem rüyayı korkunç bir kâbusa kalbeden meşûm bir salgın: maddecilik. Tarihin dışına çıkan Anadolu, tarihin ve hayatın. Heyhat, bu çöküşte kıyametlerin ihtişamı da yok, şiirsiz ve şikayetsiz.

(CEMİL MERİÇ- Bu Ülke - s. 179)

Ş

ŞEVVAL

Guest
ALLAH RAZI OLSUN kerem kardeşim..ben ilk defa şimdi okudum..ama çok güzel yazmış..en kısa zamanda okuyaca ım inş..

keremm

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Takım
Galatasaray
Orjinal Yazarı ŞEVVAL
ALLAH RAZI OLSUN kerem kardeşim..ben ilk defa şimdi okudum..ama çok güzel yazmış..en kısa zamanda okuyaca ım inş..
eserleri şunlardır,ve bence hepsi birbirinden degerlidir.(DİKKAT KİTAPLARIN FİYATLARI BİRAZ PAHALIDIR) Bu Ülke

Jurnal 1,2

Ma aradakiler

Kırk Ambar

Umrandan Uygarlı a

Bir Dünyanın Eşi inde

Sosyoloji Notları

Saint Simon

zeyno

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Takım
Galatasaray
Cemil MERİÇ çok beğenirim.Okuduğum kitapları:

Mağaradakiler,Kırk Ambar.

Baya ağır bir dili var.Ama harika.Arkadaşlar okumanızı tavsiye ediyorum.Hatırlattığınız için teşekküer ediyorum.SElam ve dua ile...

silaucan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
7
çok önemli bir yazarımız ve fikir adamı,ben sadece jurnal 1-2 okuyabildim,diğer eserlerini de okuyabilmeyi isterim.

İNSAN

"Ne garip bir oyuncak şu insan! Yürür, konuşur ve acı çeker. 70 kilodur. Kendisine ve çevresine ait hiçbir şey bilmez. Bir nevi ıstırap makinesi. İplerini
başkaları çeker. Hantal ve şapşal bir robot.

Neye sevinir bilinmez. Sınırsız olan hayalleri ve acı kabiliyeti. Etten bir kafes ve aciz içinde kıvranan bir ruh. Vücut araba, akıl arabacı. Ama gözleri bağlı arabacının, arabaya hükmeden, atlar... Buda haklı: Varolmak için yok olmak lazım, parça bütüne kavuşacak ki hasret dinsin. Bütün musiki, bütün şiir, bütün aşk, bu bir çuval kemik, bu asi ten, bu aptalca endişeler ne olacak? Ne olacağını bilen var mı? Kader hep oynayamayacağı roller yükler insana ve ıslıklar. Alkışlar sahtekarların..."

Cemil Meriç (Jurnal)

MeLeK

Benim aşkım askı Verene!

Aldığı Beğeniler
49
Bu Ülke kıtabını merak edıyorum bende..
Ümit Meriçi okudum yakın zamanda..
o da etkıleyıcıydı :)

Fahl_

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
30
Takım
Beşiktaş
Çok iyi bir sosyolog olarak hala eserleri bakış açısı sunar.
En beğendiğim eseri ''Mağaradakiler''.

Aydın ve entellektüel ayrımı konusunda esaslı bir incelemedir.

Ruhu şad olsun

Katre-i Matem

Men câle nâle.

Aldığı Beğeniler
49
Takım
Fenerbahçe
Meriç'in yaşamı hakkında 3 kitap yayınlayan yazar Dücane Cündioğlu Meriç'in gözlerini kaybetmesine rağmen okumaya ve düşünmeye olan tutkusu nedeniyle pek çok başarıya imza attığını ifade ettmiştr. Cündioğlu kalemi ile: "Kendisi fikir işçisiydim diyor doğru bir fikir işçisiydi. Sadece gayretli bir işçi değil kabiliyetli bir işçiydi. Cemil Meriç'i tanımak için onun yaptığı şeyi tanımak icap eder." Meriç'in gözlerini kaybettiğinde en çok kitaplardan uzaklaşma düşüncesine üzüldüğünü kaydeden Cündioğlu "Meriç gözlerini kaybettiği halde düşünme ve yazma tutkusundan vazgeçmedi.Gözlerini tamamen kaybettiğinde 39 yaşındaydı. 39 yaşına kadar vaktini neyle geçirdi derseniz gece gündüz okudu. Tüm dünya edebiyatını hafızasına almak için uğraştı. Üniversiteye başladığında ilk yazılarını yazmaya başladı. Cemil Meriç gözlerini kaybettiğinde en çok neye üzülmüştür? Kitaplarını okuyamadığı için sevgilileriyle buluşamadığı için üzülmüştür. Gözlerini kaybetmesine rağmen çalışmaya devam etmiştir."
Cemir Meriç demek Türk irfanına adanmış bir insan ömrü demektir vesselam....

Üst Alt