Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

peri

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Cennet Komşusu

Vaktiyle padişahlardan biri şehri dolaşmaya çıkmıştı. Tanınmamak için kıyafetini değiştirmiş, yanına da bir kölesini almıştı. Halkın kendi yönetimi hakkında neler düşündüğünü öğrenmek istemisti.
Mevsim kıştı. Soğuk her yeri kasıp kovuruyordu.
Yolu bir mescide düştü.
İki yoksul bir köşede titreyerek oturuyordu. Gidecek başka yerleri yoktu.
Onların ne konuştuklarını merak eden padişah yanlarına sokuldu.
Fakirlerden şakacı olanı soğuktan şikayet ediyordu:
- Yarın cennete gittiğimizde bizim padişahı oraya sokmayacağım! Cennetin duvarına yaklaştığını görürsem, pabucumu çıkarıp kafasına vuracağım.
Öteki merakla sordu:
- Onu niçin cennete sokmayacakmışsın?
- Tabii sokmam. Biz burada soğuktan donarken o sarayında keyif sürsün. Bizim halimizden haberdar olmasın. Sonra da kalkıp cennette bana komşu olsun. Ben öyle komşuyu istemem arkadaş, dedi.
Gülüstüler.
Padisah kölesine:
- Bu mescidi ve adamları unutma! dedi.
Saraya dönünce mescide adamlarını yolladı. İki fakiri alıp saraya getirdiler.
Zavallılar başımıza neler gelecek diye korkuyla bekleşirken onları dayalı, döşeli bir odaya yerleştirdiler.
- Burada yeyip, içip yatacak, padişahımıza dua edeceksiniz. Cennette size komşu olmasına karşı çıkmıyacaksınız, dediler.
Padişah ne iyi kalpli imiş, değil mi? Peygamberimiz yoksula yardım edenleri şöyle övmüştür:
"Bir mü'mini dünya dertlerinden kurtaranı, Allah, ahiret dertlerinden kurtarır."

silaucan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
7
ben bizim "padişahları" komşu istemiyorum,herkes kendi banka hesabını doldurma peşine düşmüş,bilmem kimin 2 tane villası var,yahu milletin karnı aç,adamın 1 villa yetmezmiş gibi 2 villası var........

Varsa hakkım asla helal etmiyorum......

güzel bir hikaye peri,tamda zamanımıza uygun.....

Başak

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Güzel bir hikaye.

Merhametli olmak çok önemli, bilhassa baş olanlar için.

Rabbim kalbimizden merhametini almasın... Amin.

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
"Bir mü'mini dünya dertlerinden kurtaranı, Allah, ahiret dertlerinden kurtarır."

ne mutlu bir mü'mini dünyevi sıkıntılarından kurtarana RABBİM amil olmayı nasip etsin

kerems

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Takım
Trabzonspor
Nasılki eskiden padişahlar vezirler saraylarda yaşıyorsa şimdide ülkeyi yönetenlerin lüks evlerde yada villalarda yaşamaları normal. Tabi helal yoldan kazanıldıysa ki bunuda biz bilemeyezi. Belki onlarda padişahlar gibi etraflarındaki bir çok kişiye yardım elini uzatıyorlar bunuda bilemeyiz, belkide gerçekten kalpleri fesat ve tek amaçları kendi çıkarları kalplerindeki arzulardanda haberdar olamayız. O yüzden herkese dua etmek lazım "Allah İman akıl versin Allah Islah etsin diye"

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
ORiJiNAL YAZARI : fzehra
"Bir mü'mini dünya dertlerinden kurtaranı, ALLAH, ahiret dertlerinden kurtarır."

ne mutlu bir mü'mini dünyevi sıkıntılarından kurtarana RABBİM amil olmayı nasip etsin

MEVLAM bizleri muminleri dünya dertlerinden kurtaran takva sahibi kullarından etsin..ALLAH razı olsun paylaşımın için...

Üst Alt