Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

fadikhatun

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2,870
Takım
Beşiktaş
Este eûzü billah..
قُلْ هُوَ الَّذِي أَنشَأَكُمْ وَجَعَلَ لَكُمُ السَّمْعَ وَالْأَبْصَارَ
وَالْأَفْئِدَةَ قَلِيلًا مَّا تَشْكُرُونَ

Kul huvellezi enşeekum ve ceale lekumus sem'a vel ebsare vel ef'ideh, kalilen ma teşkurun. De ki: "Sizi yaratan, size işitme duyusu, gözler ve kalpler veren Allah'tır. Ne az şükrediyorsunuz!" De ki, 'Sizi yaratan, size duyma, görme duyuları ve beyinler veren O'dur...
(Mülk süresi.23 ayet) mealdeki sıralamaya dikkat edildiğinde ilk işitme duyusu veriliyor.insanoğluna!

Unutmayın ki: Cenneti âlâdan dünyaya elimizde cennetin anahtarı ile sürgün edildik bir müddet..

Dünyaya alışmak anne karnında, ve sonrasında yolumuzu kaybetmemek için anahtarımızı unutmamalı.. onu yaşamalı ki yolumuz doğru istikametimiz geldiğimiz yer olsun..

Anne baba adayları, yada namzetleri:

Daha iyi bir gelecek için, terbiye ve eğitim anne karnından başlar.

1- Sabah fatiha suresi, 2- öğle ihlas, 3- ikindi asr süresi, 4- akşam kevser, 5- gece kadr süresi ve kafirun suresi okunmalı..
1- Fatiha okunursa salih ve salihalardan olur.
2- Ihlas okursa. Çok ihlaslı inançlı olur.
3- Asr okursa. Yardım sever sıddıklardan olur.
4- Kevser okursa muhabbeti güzel sevilen olur .
5- Kadr süresi okursa yalan söylemekten utanır. Doğru söz ve davranış sahibi evlât olur..
Kafirun okursa iradeli güçlü korkmayan olur.
Anne karnında her sözü işitir, kavgayı duyunca huzursuz tatlı lisan ile sevgi muhabbetli olunca mutlu olur..

Unutmamak lazım ki: her çocuk müslüman olarak doğar. Bu demek oluyorki ruhlarımız dünyaya gelmeden Rabbimin emri üzerine ona ibadet ve taat ile meşgul idi..

Anne karnında alışık olduğu zikirleri duymak güvende hissettirir..
"Lâ ilâhe illâllâh Muhammedun Resulullah" cennetin kapısının anahtarı..
Melekler ise "Allâhümme salli âlâ seyyidinâ Muhammedin ve âlâ âli Muhammed sav " salat-ü selâm zikrini eda eder..
Dünyaya gelmeden garip hisseder...
Rabbimin ihsani ilk yaratılan uzuv kulaklarımız olduğundan anne karnında çekilen zikirler. Edilen dualar okunan kuran-i iştir ve hamd ederiz..
Anne karnında: ""Allahım çok korktum seni unutmaktan, bana seni hatırlatan anne baba verdiğin için hamd olsun..bizi dosdoğru olan yola ilet.. Allahım beni annemi babamı din kardeşlerimi bağışla, hesaba cekilecegimiz gün hesabı kolay veren eyle.. Allahım bizi koru dünyada selamet. Ahir yurdunda selamet ver. Cehennemden azat. Cennetine ilhak eyle.""". diye dualar ederiz!

Ey yâr olan izzet ikram sahibi Allah'ım bize sevgini sevdiklerinin sevgisini bahşeyle, yolundan sapan değil dosdoğru Hak yoluna ilet, emrine âmâde aşkı muhabbetinle hemhâl olan, müttâki sıddık kullarının arasında eyle!

Amin

fadikhatun

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2,870
Takım
Beşiktaş
Aminnn,Aminnn
Cenab-i Hak razi olsun insaAllah kardesim yüregine bereket tesekkürler...
FB_IMG_1613947524521.jpg
Teşekkür ederim kardeşim Rabbim razı hoşnut olsun sizden hanenizi bereketli huzurlu neşeli kılsın dünya ahirde selâmet'e erdirsin yüzünüzü güldürsün..
Selâm ve dua ile.. sevgiler

fadikhatun

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2,870
Takım
Beşiktaş
Aminnn,Aminnn
Cenab-i Hak razi olsun insaAllah kardesim yüregine bereket tesekkürler...
Ekli dosyayı görüntüle 3333
20210222_223228.jpg

Teşekkür ederim kardeşim Rabbim razı hoşnut olsun sizden hanenizi bereketli huzurlu neşeli kılsın dünya ahirde sıkıntılardan uzak iki cihanin güzelliklerini versin sevdiklerinize sevenlerine bağışlasın

Üst Alt