Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
Bismillahirrahmanirrahim

Cennetle Müjdelenin

Cenab-i Hak buyuruyor...

"…Öyleyse iyi islerde birbirinizle yarisin... Hepinizin dönüsü Allah'adir…" (Maide, 48 )

Rasulullah (sav) buyurdular...

"Yararli isler görmekte acele ediniz... Zira yakin bir gelecekte karanlik geceler gibi birtakim fitneler ortaligi kaplayacaktir... O zamanda insan, mü'min olarak sabahlar, kafir olarak geceler; mü'min olarak geceler, kafir olarak sabahlar... Dinini kücük bir dünyaliga satar..." (Müslim, Iman 186. Tirmizi, Fiten 30, Zühd 3; Ibni Mace, Ikame 78 )

Asr-i Saadet toplumu, hayir ve salih ameller hususunda adeta birbirleriyle yarisirlardi... Abdurrahman bin Ebu Bekir (ra) söyle anlatir...

Rasulullah (sav) sabah namazini kildiktan sonra ashabina dönüp...

"-Icinizde bugün oruclu olan var mi?" buyurdu...
Hz. Ömer (ra)....
"-Ya Rasulallah! Dün gece oruc tutmayi düsünmedim, onun icin simdi oruclu degilim..." dedi...
Hz. Ebu Bekir (ra)...
"-Dün gece oruc tutmayı düsündüm ve sabaha oruclu olarak ciktom..." dedi...
Rasulullah (sav)..
"-Icinizde bugün bir hasta ziyaretinde bulunan var mi?" buyurdu...
Hz. Ömer (ra)...
"-Ya Rasulallah! Sabah namazini yeni kildik ve yerimizden hic ayrilmadik, nasil hasta ziyareti edebilelim ki?" dedi...
Hz. Ebu Bekir (ra)...
"-Kardesim Abdurrahman bin Avf'in rahatsizlanmis oldugunu duydum... Mescide gelirken onu ziyaret ettim, sifa diledim ve oradan mescide geldim..." dedi...
Rasulullah (sav)...
"-Icinizde bugün bir yoksulu doyuran var mi?" buyurdu...
Hz. Ömer (ra)...
"-Ya Rasulallah! Sabah namazini kildik ve yerimizden hic ayrilmadik?!" dedi.
Hz. Ebu Bekir (ra) ise...
"-Mescide girdigimde, ihtiyacini arz eden birini gördüm... Oglum Abdurrahman'in elinde bir parca arpa ekmegi vardi... Hemen onu alip yoksula verdim..." dedi...
Bunun üzerine Rasulullah (sav)...
"-Seni cennetle müjdeledim!" buyurdu...
Hz. Ömer (ra) bir ic cekti ve...
"-Ah cennet!" dedi...

Rasulullah (sav) Hz. Ömer'i memnun edecek bazi seyler söyledikten sonra...

"-Allah, Ömer'e rahmet eylesin, Allah, Ömer'e rahmet eylesin! Ne zaman bir hayr yapmak istese Ebu Bekir muhakkak onu gecer..." buyurdu... (Heysemi, III, 163,164. Ebu Davud, Zekat, 36/1670; Hakim, I, 571/1501)

( Asr-i Saadet toplumu)

Son düzenleme:

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Allah razı olsun abi

Katre-i Matem

Men câle nâle.

Aldığı Beğeniler
49
Takım
Fenerbahçe
Hz. peygamberin ve ashabının bu uygulamaları Müslümanlar arasında “İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır; malın en hayırlısı, Allah yolunda harcanandır; Allah yolunda harcananın en hayırlısı da insanların en çok ihtiyaç duyduğu şeyleri karşılayandır” şeklinde bir ilkenin yerleşmesine katkı sağlamıştır.

Geceler

Sükut_u Sonbahar

Aldığı Beğeniler
22,175
Takım
Fenerbahçe
Cenab-i Hak razi olsun insaAllah agbi paylasan yüregine bereket tesekkürler
Selam ve Dualarimla........

Üst Alt